fbpx

Kimu Džongu Unu se spet ni posrečila izstrelitev rakete

Foto: epa

Južnokorejska vojska poroča, da je kontroverzna soseda Severna Koreja izvedla neuspešno izstrelitev rakete s srednjim dosegom. Raketa naj bi v bližini mesta Kusong na severozahodnem delu države eksplodirala takoj po njeni izstrelitvi. 

Ameriški vojaki so sporočili, da naj bi v tem poskusu šlo za balistično raketo Musudan s srednjim dosegom.

Iz ZDA so po poročanju britanskega BBC sporočili, da z izstrelitvijo Severna Koreja spet nadaljuje s svojimi provokacijami. Raketa, ki so jo poskušali izstreliti naj bi bila zmožna celo doseči ameriško vojaško bazo Guam v Tihem oceanu. Nemška tiskovna agencija DPA je sporočila, da je južnokorejsko obrambno ministrstvo tudi uradno potrdilo neuspešno izstrelitev rakete.

Foto: epa

Foto: epa

Ne glede na neuspešnost izstrelitve Severna Koreja krši resolucije VS ZN
Ponoven poskus izstrelitve rakete s strani Severne Koreje je že strogo obsodilo južnokorejsko obrambno ministrstvo. Po njihovem prepričanju je Severna Koreja zopet jasno kršila resolucije Varnostnega sveta Združenih narodov ne glede na to, da izstrelitev rakete ni bila uspešna.

Po njihovem prepričanju bo Severni Koreji njihovo nerazumsko obnašanje samo pripomoglo k nadaljnjemu poglabljanju izolacije v mednarodni skupnosti, kar pa bo najbolj negativno občutilo prav njihovo gospodarstvo.

Foto: epa

Foto: epa

Tudi v soboto je Severna Koreja izvedla neuspešni poskus izstrelitve rakete, pri kateri je šlo za isto vrste rakete kot tokrat.

N. Ž., STA