Kitajske komunistične oblasti Ujgure zaprle v uničevalna taborišča, zaradi številnih smrtnih žrtev gradijo nove krematorije!

Foto: epa

Kitajska je v zadnjem času izgubila vso legitimnost kot nacionalna država. Na slednje nakazujejo različni dejavniki. Problematično je že samo spodbujanje kulta osebnosti njihovega dosmrtnega predsednika Xi Jinping, ki ga pestijo različne zdravstvene težave, ki jih kitajski komunistični vrh spretno skriva. Obenem so kitajske oblasti na svojem ozemlju ustanovile taborišča, ki po svoji krutosti popolnoma spominjajo na medvojna nacistična koncentracijska taborišča. 

Kitajska je kot nacionalna država izgubila vso legitimnost, poroča Breitbart. Pri tem se nanaša na mnenje avtorja knjige The Coming Collapse of China Gordona Changa. Slednji opozarja predvsem na nepotrebno spodbujanje kulta osebnosti predsednika Xi Jinpinga, ki mu je kongres kitajske komunistične partije dodelil dosmrtni mandat. V oči bodejo zlasti zdravstvene težave predsednika, ki pa jih njegova avtoritarna vlada vztrajno prikriva.

Chang poroča, da so ljudje zelo zaskrbljeni zaradi predsednikovega zdravja. Ugibajo celo o tem, da ima najverjetneje Parkinsonovo bolezen. V povezavi s tem je še posebej problematično dejstvo, da predsednik kljub svoji veliki moči še ni izbral svojega naslednika, saj se preveč boji za svoj primat. Po koncu obdobja vladavine Xi Jinpinga bi tako lahko zaradi nasledstva prišlo do hudih trenj znotraj kitajske komunistične partije.

Foto: epa

Etnocid in kulturocid nad Ujguri
Kitajskim komunističnim oblastem legitimnost zmanjšujejo tudi taborišča, ki so jih ustanovile v avtonomni pokrajini Xinjiang, vanje pa zapirajo predvsem ujgurske muslimane. Pri kitajskih taboriščih gre uradno za izobraževalno-poklicne centre, v resnici pa zaradi težkih razmer bolj spominjajo na množična koncentracijska taborišča, ki so jih nacisti ustanavljali na ozemlju tretjega rajha. Omenjena kitajska taborišča so vidna celo na satelitskih posnetkih, zaradi številnih njihovih žrtev pa so bili Kitajci primorani graditi celo nove krematorije. Tudi sicer postopajo kitajske komunistične oblasti z Ujguri skrajno surovo. Načrtno namreč uničujejo tudi njihovo kulturo. Po mnenju Changa bi morala mednarodna javnost etnocid in kulturocid nad Ujguri odločno obsoditi.

Foto: ABC

M. D.

 • Hribouc

  Levuharski Agitprop Center Hanzi RTV Udbokučanistan Slovenije piše, da bo o kršenje človekovih pravic Ujgurov v Združenih narodih v Noujorku poročal trenutno najmočnejši inj najvidnejši kruhoborec za človekove pravice slovenistancev pod Triglavom, tovariš Danilo Turk, nekdanji levuharski reflektant za

  general sekretarja ZN.
  Poročajo, da bo pred potovanjem v Njujork obiskal še peto mašo našega nadkardinala Rodeta v Vatikanu, kjer bosta skupaj goreče poprosila Frančiška za pomoč in svetovanje v hudi zadevi svetovnih razsežnosti.

  • stajerc5

   Verjetno bo sel “nas” Danci vprasati rdecega Franceljna, kdaj bo sel tem Ujgurskim muslicem noge prat!

 • ZatonMesecnikov

  #Kitajska je v zadnjem času izgubila vso legitimnost kot nacionalna država.#

  Nikoli ni bila enonacionalna država. Centralni Hani so množico različnih ljudstev asimilirali v enotno Kitajsko današnjo nacijo.

  vendar to kar se dogaja danes ujgurom, se je dogajalo tudi kristjanom. Jaz se na mestu predstavnikov oblasti države slovenije v to ne bi prebveč vmešaval. V stilu “najmanjši cucek najbolj bevska”.

  naj to urejajo levičarski zaščitniki pravic iz zahoda.

 • stajerc5

  Ne serite ga s taksnimi clanki, ker bodo cez par dni ze prvi Ujgagurici na Kolpi!!!

 • freedomfighter

  Haha spet breitbart…govori o kitajski legitimnosti…naj raje malo govori o ameriski…kitajci muslimane pac zapirajo ker jih vidijo kot groznjo…skratka mokre sanje vsakega desnicarja tudi teh z breitbarta…americani naj malo zrihtajo svojo drzavo potem pa naj govorijo o legitimnostih drugih…toliko kriminala in zastarele infrastrukture kot je najdes v zda je v razvitem svetu malo…

 • xtc

  Malce kontroverzen članek glede na trenuten čas in razmere.
  Pri vsej zadevi bi se rad izognil vsem leporečenju in hinavščini.
  Ja Kitajska partija je svojevrstna drhal,ki obračunava z vsemi vrstami nasprotnikov,ki si jih določi,vključno z Ujguri-muslimani,definitivno nasprotujem masovnim likvidacijam in genocidu in vzpostavljanju laggrov,no to kar se dogaja na Kitajskem je v bistvu samo še en dokaz da so vsi socialisti in komunisti-ISTIin enakih metod.
  Sevedapa imamo v Evropi drugačne probleme,ki utegnejo ob nadaljni norosti levičarjev,anarholiberalov in multikultarjev podobni objekti zaradi obstatja Evrope vznikniti tudi vEvropi

 • hle

  Zanimivo da je tale članek objavljen tukaj takoj po tem ko so začele delnice na Wall streetu hitro padati zaradi Kitajskega odgovora na Trumpovo izsiljevanje

  • xtc

   Težava idiotov kot si ti je v tem ,a je Kitajska bistveno ranljivejša,kot jo levi idioti predstavljate in si carinske vojne z ZDA pač ne more privoščiti kot tudi EU ne.

   • hle

    Včasih ni glavno vprašanje kdo močneje udari ampak kdo udarec lažje prenese tudi tam čez lužo ni problem ko posledice nosi tako kot pri nas navadna raja ko pa udari po bankirjih in ostalih vele špekulantih pa vrag vzame šalo

 • Clemen J.

  Bravo kitajci

 • Thor Da vid Einzig in Walhalla

  Tako treba z drekom zapalt

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!