fbpx

Kitajske komunistične oblasti Ujgure zaprle v uničevalna taborišča, zaradi številnih smrtnih žrtev gradijo nove krematorije!

Foto: epa

Kitajska je v zadnjem času izgubila vso legitimnost kot nacionalna država. Na slednje nakazujejo različni dejavniki. Problematično je že samo spodbujanje kulta osebnosti njihovega dosmrtnega predsednika Xi Jinping, ki ga pestijo različne zdravstvene težave, ki jih kitajski komunistični vrh spretno skriva. Obenem so kitajske oblasti na svojem ozemlju ustanovile taborišča, ki po svoji krutosti popolnoma spominjajo na medvojna nacistična koncentracijska taborišča. 

Kitajska je kot nacionalna država izgubila vso legitimnost, poroča Breitbart. Pri tem se nanaša na mnenje avtorja knjige The Coming Collapse of China Gordona Changa. Slednji opozarja predvsem na nepotrebno spodbujanje kulta osebnosti predsednika Xi Jinpinga, ki mu je kongres kitajske komunistične partije dodelil dosmrtni mandat. V oči bodejo zlasti zdravstvene težave predsednika, ki pa jih njegova avtoritarna vlada vztrajno prikriva.

Chang poroča, da so ljudje zelo zaskrbljeni zaradi predsednikovega zdravja. Ugibajo celo o tem, da ima najverjetneje Parkinsonovo bolezen. V povezavi s tem je še posebej problematično dejstvo, da predsednik kljub svoji veliki moči še ni izbral svojega naslednika, saj se preveč boji za svoj primat. Po koncu obdobja vladavine Xi Jinpinga bi tako lahko zaradi nasledstva prišlo do hudih trenj znotraj kitajske komunistične partije.

Foto: epa

Etnocid in kulturocid nad Ujguri
Kitajskim komunističnim oblastem legitimnost zmanjšujejo tudi taborišča, ki so jih ustanovile v avtonomni pokrajini Xinjiang, vanje pa zapirajo predvsem ujgurske muslimane. Pri kitajskih taboriščih gre uradno za izobraževalno-poklicne centre, v resnici pa zaradi težkih razmer bolj spominjajo na množična koncentracijska taborišča, ki so jih nacisti ustanavljali na ozemlju tretjega rajha. Omenjena kitajska taborišča so vidna celo na satelitskih posnetkih, zaradi številnih njihovih žrtev pa so bili Kitajci primorani graditi celo nove krematorije. Tudi sicer postopajo kitajske komunistične oblasti z Ujguri skrajno surovo. Načrtno namreč uničujejo tudi njihovo kulturo. Po mnenju Changa bi morala mednarodna javnost etnocid in kulturocid nad Ujguri odločno obsoditi.

Foto: ABC

M. D.