Kljub strelskem pohodu transseksualke bodo radikalni aktivisti organizirali “dan transseksualnega maščevanja”

Foto: epa

Navkljub temu da je Ameriko v ponedeljek pretresel strelski pohod transseksualke Audrey Hale, ki je oborožena z dvema jurišnima puškama in pištolo ubila tri devetletne otroke in tri člane osebja zasebne krščanske šole v Nashvillu, v zvezni državi Tennessee, so se radikalni transspolni aktivisti brezsramno odločili, da bodo tekom vikenda obhajali tako imenovani “dan transseksualnega maščevanja”. 

Transradikalno aktivistično omrežje (TRAN) bo dogodek gostilo od 31. marca do 2. aprila v Washingtonu, kjer se bodo pritoževali nad tem, kako se domnevno soočajo z astronomskimi količinami sovraštva.

Radikalni transseksualci se nameravajo v soboto zbrati pred vrhovnim sodiščem. “Čas je zdaj,” je na svoji spletni strani zapisalo Transradikalno aktivistično omrežje. “Trans/nebinarne/spolno neskladne/interspolne skupnosti se soočajo z astronomskimi količinami sovraštva.” Ob tem so izpostavili, da so nekateri zaradi političnega ozračja v državi, kjer so posebej izpostavili čas vladavine Donalda Trumpa, doživljali celo “duševno krizo”. “Naša skupnost je stigmatizirana in to močno vpliva na marginalizirane skupnosti. Trans/nebinarne/spolno neskladne/interspolne skupnosti so vedno obstajale. Mi smo tukaj, mi smo queer in ne gremo nikamor,” so besede, ki morajo po njihovo na ves glas odmevati.

Omenjeni dogodek bo le nekaj dni po tem, ko je transseksualna oseba vdrla v versko šolo in pobila tri 9-letne otroke in tri zaposlene, potem ko je napisala manifest in narisala zemljevide cerkvenega kampusa. Policija sicer še vedno raziskuje motive za njena grozodejstva, pri čemer ji nekateri pripisujejo tudi sovraštvo do krščanstva. Spet drugi s prstom kažejo na duševno nestabilnost zaradi domnevnega jemanja hormonov. Novinarji so načelnika policije v Nashvillu Johna Draka vprašali, ali obstaja kakršen koli razlog za domnevo, da je to, kako se je morilka identificirala, predstavljalo kakršen koli motiv za napad na šolo. Ta je odgovoril, da obstaja tudi teorija, da je transseksualna propaganda igrala vlogo pri motivu. “Imamo manifest,” je razkril Drake. “Imamo nekaj spisov, ki jih pregledujemo in se nanašajo na ta datum dejanskega napada. Imamo narisan zemljevid, ki prikazuje, kako naj bi vse skupaj potekalo”. 

Fotografija nadzorne kamere, ko je transseksualka s puško vdrla v šolo. Transeksualka Audrey Hale je bila bivša učenka te šole.

Po poročanju o smrtonosnem množičnem streljanju se je Transseksualno uporniško omrežje odzvalo z objavo izjave, v kateri je skupina zapisala, da “sovraštvo ima posledice”. Tudi drugi člani transspolnega gibanja so postregli z zaskrbljujočimi odzivi na množično streljanje. Kot je Breitbart že poročal, je transspolno gibanje spodbujalo sovražno in apokaliptično retoriko, ki je vodila do smrtonosnega množičnega streljanja v krščanski šoli v Nashvillu. Poleg tega pa je študija iz leta 2022 pokazala, da so mladi, ki se identificirajo kot transspolni, izpostavljeni največjemu tveganju nasilne radikalizacije. Čeprav je radikalna levica izrazila željo po “strpnosti”, so medtem pro-transspolni aktivisti in demonstranti postali agresivni ali nasilni na številnih protestih v zadnjih letih.

Sara Kovač