fbpx

Ko se konservativci spridijo: V Veliki Britaniji uvajajo obvezno izobraževanje 5-letnikov o homoseksualnosti in transspolnosti

Homoseksualna pingvina skrbita za svoj "hčerko" (vir: twitter)

Britanska konservativna vlada je najavila načrte, da bodo v bodoče že učenci v osnovnih šolah od 5. leta naprej izpostavljeni učnim uram o homoseksualnosti in transspolnosti v okviru obvezne spolne vzgoje. Starši nasprotujejo.

Peticijo proti napovedanim spremembam je podpisalo več kot sto tisoč ljudi, a vlade Therese May to ne prepriča. V svojem odzivu na peticijo je tako britanska vlada zapisala, da so to stvari, ki jih učenci “morajo vedeti, da bi bili varni in zdravi”.

Med te informacije, ki so po novem del obveznega učnega načrta v britanskih osnovnih šolah, naj bi po poročanju RT spadala razprava “Kdaj je OK, da se me nekdo dotika?” za triletnike in razprava “Zakaj smo vsi drugačni? Ali je OK biti drugačen?” pri sedmem letu starosti. Pri enajstem letu bodo otroci v šoli razpravljali, kakšna je razlika med transvestiti in transseksualci, pri 16. letu starosti pa se bodo znotraj obvezne spolne vzgoje spopadali z vprašanjem, “kako povedati, da ste HIV-pozitivni, vašemu spolnemu partnerju, družini in prijateljem”.

Sin se oblači v deklico. (Vir: Twitter)

Ob tem so v javnost prišle še nove slikanice, ki normalizirajo homoseksualnost in transspolnost. Knjižica “And Tango Makes Three” je slikanica, ki pripoveduje zgodbo o paru homoseksualnih pingvinov, ki v živalskem vrtu skrbi za mladiča. “My Princess Boy” pa je zgodba o fantu, ki se oblači v dekliška oblačila. Znotraj tega naj bi z učenci razpravljali o genitalnem pohabljanju, “sekstingu”, objavljanju pornografskih posnetkov brez dovoljenja in “potencialnem neravnovesju moči med spoloma v razmerjih”.

Ivan Šokić