fbpx

Ko vam islamski skrajnež prinese pico na dom – resnična zgodba iz Velike Britanije

Velika Britanija je v strahu, saj se na njenih tleh ponovno svobodno giblje islamski radikalec Abu Rayah, pomočnik islamskega klerika Anjema Choudarya. Na Otoku dela kot dostavljalec hrane na dom.

Islamski borci po številnih porazih očitno prihajajo nazaj v Evropo, od koder so masovno odhajali na bojišča v Siriji in Iraku. Eden takšnih je tudi 34-letni islamski ekstremist, ki ga javnost pozna pod psevdonimom Abu Rayah. Ta je bil nekoč voditelj teroristične organizacije ‘Muslimani proti križarjem’, skupine, ki je javno pozdravila teroristične napade 11. septembra v New Yorku in Washingtonu, prav tako pa je grozila z zažigom podob princa Williama in vojvodinje Kate.

Na Otoku domuje kar 400 iskanih teroristov
Preden je Abu Rayah šel iz Velike Britanije v Sirijo je kljub svojim znanim sovražnim stališčem dobil službo in neovirano potoval po celi Evropi, vse do bojišč Islamske države. Sedaj je islamski skrajnež eden izmed 400 ‘Britancev’, ki so se vrnili nazaj na Otok. Edina sankcija, ki ga je doletela, je preklic njegovega britanskega potnega lista. Da je mera brezbrižja oblasti do varnosti državljanov polna, pa dokazuje dejstvo, da v Bangladešu rojen islamski ekstremist povsem svobodno in neovirano raznaša hrano na domove Britancev.

Varnostno obveščevalna služba MI5 glede na pridobljene podatke v zvezi z Rayahom ocenjuje, da je povezan s sirskim džihadistom Omarjem Alije Hussainom, ki je bil vpleten v obglavljanje štirih oseb, še piše Daily Mail.

C. Š.