Komunističen zločin zaradi “napačnega” vprašanja: Duhovnik partizanskega častnika vprašal, zakaj v taborišče vodijo tudi nedolžne ženske in otroke, ta pa ga je na licu mesta ustrelil!

Srbski partizani (Slika je simbolična; foto: Wikipedia)

Okrutni zločini komunistov med in po 2. svetovni vojni niso pretresali le Slovenije, ampak tudi druge dele Jugoslavije. Eden najbolj pretresljivih zločinov komunistov je bil zagotovo tisti nad mladim duhovnikom Josipom Novotnyjem, ki so ga partizani leta 1944 okrutno ubili, čeprav jih je le vprašal, zakaj v taborišče vodijo tudi nedolžne ženske in otroke.

Med 2. svetovno vojno in v obdobju po njej do številnih okrutnih komunističnih zločinov, ki so bili mnogokrat popolnoma nepotrebni ter brez razumskih osnov, ni prišlo le v Sloveniji, ampak tudi v drugih delih Jugoslavije. Tudi tam so namreč komunisti izvršili kopico prestopkov, za katere pa storilci nikoli niso odgovarjali. Eden najbolj znanih primerov, v katerem se je izkazalo, da so komunisti z namenom izvedbe komunistične revolucije že med 2. svetovno vojno vsevprek pobijali svoje ideološke nasprotnike, četudi ti niso storili nič spornega, je bil zagotovo umor duhovnika Josipa Novotnyja leta 1944, o katerem poroča spletna stran komunistickizlocini.net.

Novotny je bil rojen 30. aprila 1908 v Varešu v Bosni in Hercegovini. Gimnazijo je obiskoval v Rumi in Travniku, teologijo pa je študiral v Đakovu in Zagrebu. Za duhovnika je bil posvečen 1. julija 1943 v Subotici. V nadaljevanju je bil kaplan v Subotici, Baču, Bajmuku in Plavnih, kjer je bil med 2. svetovno vojno tudi župnik ter tam dočakal prihod partizanov in Rdeče armade. Ti so že jeseni 1944 iz kraja pobrali vse moške nemške narodnosti, stare med 15 in 70 let, ter jih odpeljali v taborišče v Novem Sadu.

Josip Novotny (Foto: komunistickizlocini.net)

Dve različici Novotnyjeve smrti
O smrti Novotnyja obstajata dve različici. Po prvi je bil ta jeseni 1944 odpeljan v Bač, kjer so ga zaprli v klet tamkajšnje občine, nekaj dni pozneje pa so ga partizani prišli iskat v stari frančiškanski samostan v centru kraja. Seveda ga niso našli, saj je bil medtem že pretepen in mrtev. Pred smrtjo je bil deležen strahovitega mučenja, kar je bilo razvidno tudi z njegovega trupla, ki so ga verniki našli v bližnjem gozdu ter ga kasneje pokopali.

Frančiškanski samostan v Baču (Foto: Wikipedia)

Civiliste, ki so jih partizani vodili v taborišče, oskrboval s hrano in pijačo
Druga različica Novotnyjeve smrti ni nič manj pretresljiva. Po njej naj bi ta na poti v taborišče v Novi Sad poskušal rešiti nemške civiliste, med katerimi so bili tako moški kot ženske in otroci, ki jih je kljub partizanskemu terorju oskrboval s hrano in pijačo. Ob tem je ob priložnosti vprašal enega od partizanskih časnikov, zakaj v taborišče peljejo tudi nedolžne ženske in otroke, ta pa ga je na licu mesta ustrelil. Novotnyjevo truplo je ostalo v blatnem jarku.

Rajko Golob

 • ZatonMesecnikov

  Ena prioritetnih Tarč Revolucije 41-45 je bil tudi Kler. V kontekstu boljševiškega “opija ljudstvu”.

  • macon

   Vedeli so, da kler ne bo nasedel na komunistične “humanitarne” finte in da v filozofiji podkovani duhovniki zlahka logično raztrgajo njihovo komunistično vero.

 • tretjerazredni

  Če so ujetnike vodili skozi morišča, je šlo najbrž za turistični ogled ali pa je organizator hrvat.

 • tretjerazredni

  Zapomnite si že enkrat, samo slovenski potomci hrvatov so bili katoliki, vsi ostali slovenci so bili protestanti, pravoslavci, ateisti… saj slovenci ne verjamejo samo v enega boga, enega papeža in eno resnico o svetu.

  • Franjo Trojner

   A ti ni vsaj malce nerodno, ko take bebave sekaš?

   • tretjerazredni

    Sploh ne, saj to je srž problema, isto dela Vatikan tudi italijanom. Dokler bo Papež vladal Rimu, tisočletna tradicija vseh treh rajhov, na evropskih tleh ne bo zamrla.
    Papež je vladal Evropi vse od cesarja Konstantina naprej, ki je ustoličil prvega judovskega kralja, kot svojega posrednika med nebom in zemljo.
    Hrvate je sicer rekrutiral šele Pavelič, v Milanu, z blagoslovom papeža Pija, od takrat živijo tam sami zgledni katoliki, ki pomagajo evropejcem poiskati svoj moralni kompas.
    Cilji hrvaškega naroda se zelo razlikujejo od slovenskih, cela hrvaška obala se nahaja v območju nekdanjega rimskega imperija, njihova usoda bo ista kot se je zgodilo s skoraj vsemi mediteranskimi mestnimi državicami, prej ali kasneje se bodo združili z Italijo.
    Poglej si naše primorske slovence, Jožeti so postali Luigiji, Marije so zdaj Meri, kot da ne bi imeli popolnoma nič več skupnega z njimi. Lahko bi šli med komuniste in ostali slovenci, ampak si ja nor, tega že dolgo ni več, kot drugorazredni italijani živijo neprimerno bolje.

    • Franc Vidrih

     Tretjerazredni, a to pomeni, da imaš tri razrede iz kumrovške šole?

    • Luiggi

     Pomota vol,Jozeti so Gissueppeji,luigiti so ap lojckoti vol neumni prasec kommunisticni,zdaj me pa preijavi,ker sem gooril resnico,kaj si rajsi vol ali prasec?

     • Jovo Jamnica

      Ah @Luiggi, nič ti ne pomagajo zrela leta. Seveda si Lojzek po domače, toda razlaga porekla Alois(Alojz) ni enostavna. Nekateri razlagajo, da pride Alois od Alvis, kar bi naj pomenilo – čisto bel(Alawies). Drugi spet trde, da je Alois ali inačica Aloysius, latinizirana oblika provansalske inačice imena Ludwig, saj je bil Sveti Aloisius von Gonzaga rojen kot Ludovico, klicali pa so ga Alvise ali Luigi. Ludwig XII. francoski je bil označen kot Aluisi is je sam sebe imel za Loysa. Italijani so ga “prekrstili” v Luigija. V romanskih jezikih prehaja – s – v g. Partigiano v partisan in obratno.

      Kaj pa zdaj??

     • Dada

      Vprašaj se, kaj si ti in kaj bi raje bil ? Kaj druge sprašuješ….

  • Andrej

   Zdaj pa vse vemo. Hvala za razsvetljenje. Imaš še kakšno tako na zalogi?

  • Boco

   Zanimivo, to pa res nisem vedel!
   Ta post je lep dokaz, da se na portalu nova24tv zbirajo pravi intelektualci. In intelektualke seveda, da ne bo pomote!

 • tretjerazredni

  Druga pravljica o smrti hrvaškega duhovnika je zagotovo izmišljena, ni mogel ujetnikom deliti hrano in pijačo, če pa še sam nič ni imel, lahko bi si postregli edino z mano, ki pa je judovski Bog nacistom, fašistom, ustašem, klerotalibanom in domobrancem ni delil, žal.

 • Jože Nardin

  Ni kaj, bili so najhujši morilci s titekom na čelu in še dandanašnji priviligiranci. Vojni zločin ne zastara. Le kaj dela naše tožiljstvo, sodstvo???

  • tretjerazredni

   Po svoje res, lahko bi jih obsodili vsaj posmrtno.

  • Dada

   V času miru in brez kakršnekoli nevarnosti so v ZDA …članek nova24tv..
   “Ameriška policija aretirala 70 katolikov, med njimi nune in duhovnike, ki so protestirali proti ravnanju ameriških oblasti z migranti ”
   Zgodba z duhovnikom pa se je zgodila med vojno, v krajih, kjer je nacistična Nemčija pobijala Jugoslovane in kjer so bile največje ofenzive Neretva, Sutjeska, Kozara. Torej je bil duhovnik netakten, da se je vtikal v vojsko, ki se je borila s takrat največjo vojaško silo, ki je že zasedla Evropo razen Anglije, je sežgala cca 4 mil. Judov v konc. taboriščih….izseljeval Jugoslovane, naseljeval Nemce, nameščal Jugoslovane v konc. taborišča, požigal hiše… jasno, saj je bil napadalec in brezkompromisen.

   • Hribouc

    Ti pa si zgodovinsko nabildana posebnost, Dada, kje si se to piflou?

 • Valter BraniSlav

  Zaradi vecnega pljuvanja po NOB NE VLADATE!!!

  • ZatonMesecnikov

   Nihče resen danes ne slavi komunistično revolucijo, pri nas NOB imenovano valter. In in ima prihod Komunistov na oblast 1945 leta za “Osvoboditev”.

   • Valter BraniSlav

    Ja in???
    Kaj ste od padca komunizma ustvarili vi???

    • šrauf

     Valter,komunizem pri nas ni padel… on je samo sestopil z oblasti za zelo kratek čas.Mi se sedaj gremo kapitalizem z bolj ali manj navidezno demokracijo.

     Valter ti to težko razumeš, ker si odraščal v vplivni družini tam sredi šestdesetih, ko režim že ni bil več tako stalinističen. Otroci partijskih vplivnežov ste pod vplivom hipijevskega gibanja zezali komunistične okoreleže dokaj sproščeno. Če se je kaj zalomilo ,je pa vplivni oči uredil…
     Pri tistih,ki jih je sistem imel za protirazredne elemente, pa je bila druga muzika…. Ti si pač živel v milnem mehurčku in režim nisi tako realistično kruto doživljal.

     • Valter BraniSlav

      Meni to zivljenje z zlato zluco v ustih ni bilo vsec. Strica sem sicer imel rad, nisem pa zelel biti od njiju odvisen. Zato sem leta 1977 odsel v ZDA.
      Mogoce bi drugace koncal tako kot bratranec Borut K?
      ZDA SO SUPER DEZELA – CE SI IZOBRAZEN IN DOBRO ZASLUZIS. MENI JE TO USPELO KER SEM V LJ KONCAL EKONOMIJO.
      Ce bi koncal FDV ne bi v ZDA imel prihodnosti…

     • šrauf

      Vse lepo in prav. Jaz pravim ,da je trba razumeti tudi tiste za katere ti praviš ,da še kar igrajo žrtve komunizma zato ,ker za kaj več nimajo poguma….
      Primer družine iz moje vasi, ki so bili posestnik z okrog 50 hektari obdelovalne zemlje in gozda. To posest so njihovi predniki kupili skupaj z manjšo graščino ali dvorcem, ki pa še za tisti čas ni bil kakšen bivalni standard,recimo na ravni boljše predvojne kmečke hiše.Seveda so domači s svojimi delavci skupaj delali na polju,torej niso bil veleposestniška gospoda. Po nazoru so bili liberalci,ki so sicer hodili k maši,gospodar pa je bil zadnji predvojni krajevni predsednik Sokolov in je bil zato s strani Nemcev ,izgnan v Srbijo, skupaj z delom družine. Pozneje se je tam pridružil partizanom in bil celo na Sremski fronti. Doma pa so mu partizani požgali in izropali dom,v tisti nerazumni ihti požiganja slovenskih gradov in tudi šol,mislim da leta 44. Po vojni so se vrnili v požgani dom ,kalvarija se je pa šele začela. Ker so bili “graščinski” ,so hitro postali “razredni element” in so bili hitro na udaru krajevnih partijskih veljakov, dodatna težava je bila ,ker kot neavtohtoni prebivalci niso imeli krajevnega sorodstva in so se kar hitro znašli na obrobju. Sledilo je podržavljanje večine polja , polovice hleva in celotnega gozda,tako ,da za obnovo požganega doma niso imeli svojega lesa. V državno polovico hleva je zadruga(ti. KOZ-e ) imela živino, dokler ni neslavno propadla. Naj povem ,da je čez desetletja ta družina z odrekanjem nazaj ODKUPILA podržavljeno polovico hleva ,na domu so zrihtali samo streho, ostalo pa je moralo počakati do svobode 91 leta.

      Sedaj pa mi povej Valter,če bi ti kaj takega doživel ,ali bi še pel hvalospev “največjemu sinu”. Ali ti nebi bil zagrenjen, ustrahovan….vsi niso take klase kot je bil Ljubo Sirc ali Pučnik, ki so nekako zmogli iti čez to.

     • Valter BraniSlav

      Da ni bilo Tita, bil bi Stalin.

    • ZatonMesecnikov

     kaj bi šele, če komunizma ne bi bilo….

 • Boco

  Povsom so komunisti enaki klavci in zveri. Sem naletel na ta clanek iz Indije:
  Revisiting Sainbari, a blot on Indian Democracy: When Communists made a mother eat rice with her dead sons’ blood

  https://www.opindia.com/2019/07/revisiting-sainbari-a-blot-on-indian-democracy-when-communists-made-a-mother-eat-rice-with-her-dead-sons-blood/

  Le mrtev komunist je dober komunist!

 • Marko Snoj

  Če je Nemec spraševal svoje zakaj vozijo nedolžne ljudi otroke v krematorije so ga takoj ubili.

  • ZatonMesecnikov

   Tako je, pomor Judov je bila najstrožje varovana državna skrivnost.

   nekaj takšnega, kot pri nas pomor Antikomunistov po vojni…

 • Dr. E.K.

  Prej bi reku, da so ga mučili … to je bil partizanski stil …

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  Če si domobranca samo čudno pogledal, ti je iztaknil oči…odrezal ušesa…in te pustil umreti v mukah !

  • ZatonMesecnikov

   Sado mazo komunistična perverzija Tunnek. Z namenom demonizacije Antikomunističnega nasprotnika. Ni znanega primera. So pa podobni primeri v Črnih Bukvah.

   Si se že opravičil javno za žalitve in laži, ki si jih natrosil?

  • Beli Sneg

   To ti veš ker si ga sreča. Zato si ti brez oči, ušes in pameti. Čudno pa je da nisi umrl.

 • Hribouc

  Na kosteh in krvi več večine od cca.90.000žrtev NOBOFRevolucije in 2.vojne so zgradili dioktatorski imperij zla in sadove bogato obirajo/kradejo še danes po 75 letih.

  Sila podoben stavek je izrekel starec iz Grahovega Stanetu Semiču Dakiju : ” Pa kaj ste podivjali ljudje, zakaj mečete nedolžne ljudi v ogenj?”
  Zagrabili so ga in zabrisali v gorečo hišo,kjer je, seveda, živ zgorel z ranjenimi ali mrtvimi Domobranci, ki os jih tja pred njim zmetali herojski Partizani 14.divizije.
  700 Partizanov je napadlo, tudi z italijanskimi topovi, kakih 45 Domobrancev in jih dobesedno izmaličilo
  v dveh z topovi uničenih hišah.
  V vasi, v Grahovem so trije pomniki tega uničenja.Pri osnovni šoli, seveda je nova, zgrajena v svobodni Sloveniji, v obliki rdeče zvezde piše nekako, kot, da naj si mladina zapomni kdo, da jih je osvobodil !

  Niso pa zapisali, kako je po končanem uničevanju Domobrancev, 15 letni mutasti deček domačin Dakiju nosil cigarete. Ta ga je , po eni varianti, nagovoril, da je pobral pretrgan električni vodnik, da ga je stresalo, nakar ga je ustrelil in vrgel v gorečo hišo! Po drugi varianti pa naj bi ga ustrelil kar tako, brez razloga in ga vrgel v ogenj!
  TEGA NA SPOMENIKU NISO ZAPISALI.
  Draga partizansko boljševiška svoboda!

  Povejte mi koliko živalski mora biti človek, da to stori?
  Koliko živalski ljudje v sebi, ki še dandanes takim norcem postavljajo spomenike?

  • ZatonMesecnikov

   Bravo Hribouc, imaš dobro poznavanje teh dogodkov. Ljudje so si te stvari zapomnili. Še več takšnih spominov nam predstavi tukaj. Da ne bodo šle v pozabo.

   Kot so imeli Komunistični ZZBjevci svojo oddajo, še pomnite Tovariši. Za razliko od nje, so tvoji prispevki avtentični.

   • Hribouc

    Bohlonej.

    Za sproti bom še kej povedou, ne se bat.Tud 100krat bo treba ponovit, saj se jih nič ne prime in gonijo svoje morilske mantre u vražju mater zdolgočaseno.

    Ne rečem!
    So ljudje, ki so bili patriotski Partizani, so bili domoljubi vseh vrst, ki so zavili k Partizanom iz zelo svojih ,in mučeniških, iz maščevalnih razlogov, ker je naneslo tako, ker so upali, ker se jim je zamerila Cerkev, ker se jim je zameril bogatun-ki je seval in se duval vsako nedeljo pri maši, in tako dalje, pa reveži , ki so enostavno verjeli partijskim pravljicam, da bodo vsi enaki, da bodo dobili ZEMLJO – to je bil silen magnet – poglej v Rusijo – tam so Boljševiki ogromno stavili na laž : zemlja-potem pa so jim vse pobrali in jih pobijali kot živali …si bral “Tragedijo ljudstva” – katastrofa, kaj so delali z ljudmi…pa moj oče, ki so ga mobilizirali partizani 17 letnega po tistem , ko so mu Italijani požgali dom do tal – vodil pa je Italijane in jim prevajal kasnejši človek iz OF in spomeničar in nagrajenec Revolucije NOB OF…itd, itd

    Bilo je strahotno, partija je potolkla najmanj 35% svojih ljudi iz sto razlogov, ljudje so padali v snopih -človek ni bil vreden popolnoma nič – zdaj pa spet tulijo pravljice !
    Ne bo šlo!
    Poglej samo finto: 450 Partizanov premagalo 12.000Švabov. Ko so spali.

    • ZatonMesecnikov

     Če Nemci ne bi izvedli mobilizacije v Sloveniji, danes za tistih nekaj komunistov pri nas niti slišal ne bi. Bi pa vseeno prišla komunistična JA iz Juga leta 1945.

     vendar državljanske vojne pri nas ne bi bilo.

     • Hribouc

      jE NEKAKO TAKO, SEVEDA.Ti bom pa neki povedu!

      Moja stara mama je nekje do leta 1962 čakala svojega sina in moža, vedela je, da ju ni več in je samo molila, spala sploh ni. garala je kot žival, imela eno kravico in tri njive ter preživela v požgani bajti s petimi hčerami-ne vprašej kako.Prihajali so paketi iz Amerike, polni rabljenih cunj in znucanih čevljev-ampak pravi blagoslov-1x letno, mamo je pobralo na večno stran zgarano do popolnosti komaj pri 65.letih.
      Seveda svoja dva ljubljena je srečala šele tam zgoraj.
      In ta zgarana svetnica mi je pripovedovala dolge zgodbe. Ne bomo zdaj o tem, ker jih je za eno knjigo.Ni doumela kako je vse bilo zmešano ko kurji drek, kolaboracije na vse strani, rdeča nit pa komunistična kraja od srede 1941, ustrahovanje, ponočno pobijanje nedolžnih in super naivnih ljudi, ki so jim župniki s prižnice zabićevali samo eno : NE UBIJAJ ! Branil jih bo pa kdo? Pravica do samoobrambe kot sveta pravica?
      In trpeli so kot živali, doma, neoboroženi,ker so večino ali vse orožje predali Osvobodilni kurčevi morilski fronti, ki jim je vsem povrsti zasadila, ne enega, sto nožev ! Ne bi zdajle kaj in česa reva ni razumela – ne povezave Zaveznikov, še posebej “odrešilnega Angleža-Churchilla” ki je kolaboriral s Stalinom pod ameriško marelo, ki so, Amerikanci, imeli zvezane roke v Evropi, da so furali in zalagali Sovjete z orožjem in hrano, da bi vzdržali Adolfov pritisk, itd itd
      Šele zdaj, po branju knjih Petra Battiya, Nore Bellof, Petra URBANCA in še koga, mi je postalo jasno zakaj je bil Draža v nemilosti in je Broz zmagal, itd, itd in spoznal kaj je to ultra kolaboracija po komunistično…ubogi bedni Vaški stražarji in Domobranci kako so jih nafukali vsi po vrsti, poštenjake, branilce svojih domov, naivneže, ki so verjeli ljubljanskim mogočnežem…itd itd Nobene bitke omembe vredne niso izgubili v vojaški borbi s Partizani (kjer je bil tudi moj oče), ampak na koncu so jih sfukali čisto vsi do zadnjega—in stolkli so jih kot živali preden so jih žive metali v brezna….
      Torej Mesečni, FLRJ je nastala izključno in absolutno po volji sprege Zaveznikov
      in Stalina. Taka je bila konstelacija vladajočih v “skupnem boju z pošastjo v Nemčiji” in plačali smo svoje tudi vsi rojeni iz tega komunajzarsko-kapitalističnega dreka – pojdi v muzej Pivka, kjer kažejo, kakorboj za slovensko osamosvojitev”, v resnici pa je to spomenik SFRJ NOB REVOLUCIONARNE JLA z vsem arzenalom ameriško-angleško-ruskega orožja, ki je vzdrževalo Titov pedofilsko – kuplerajsko – udbo vojaški teror komunizma v smislu dogovora iz Jalte, kjer sta Churchil in Stalin vpričo Roosevelta na toaletni robček napisala
      “Jugoslavija 50:50 OK” in se podpisala! Nič zato, da je šlo pod rušo v najhujših mukah en milijon ljudi za Titov režim, njegov blišč in bedo kurb in udbašev ter za lažno svobodo ploretariata, kmete so itak zradirali in nagonili v fabrike tlačanit komunizmu, dokler niso spizdili na gastarbeit u zapadnu Njemačku s trebuhom za kruhom…tolk za dons / Mescu ne povedat, ker je idiot!

  • stane

   Poneumljen narod,se vedno v komun.cunjah strasi tiste,ki razmisljajo s svojimi mozgani.
   In tako bo se dolgo.

   • Hribouc

    Ja, seveda, saj so kot poblazneli, nič nouga!

    Privilegij ! Ego ! JAZ ! Nihče drug! In , če se dotakneš moje delavske, n.pr., pravice, te komot ubijem!
    Tako to gre.

 • Slovenec

  Ah, to je bil začetek boljšega režima pod komunisti…?

 • xtc

  Kakor koli že…………….
  Komunisti niso imeli namen narod resnično osvoboditi ampak “osvoboditi” premoženja,ponosa,intiligence,znanja in nakoncu še življenaj ostale pa spremeniti v poslušne bebave sužnje komunistične oligarhije,ki si je hotela prgrabiti neomejeno oblast,zato so pobijali vsevprek.

 • Marko Snoj

  Slabo se je končalo za Hitlerjeve privržence nacional socialiste.Posledica njihovega 5 letnega klanja po Evropi.

  • macon

   Najslabše se je končalo za reveže, ki so padli v roke totalitarnim psihopatom med komunisti, fašisti in nacisti. Totalitarci so naravnost množili psihopate in psihopatstvo, ker so bile njihove ideologije vse nore in zločinske.

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  Berite raje knjigo Črna roka…pa boste vse izvedeli o domobranskih zločinih.

  Seveda so Gregorij Rožman in drugi iz katoliškega vrha kakršnokoli povezavo s Črno roko zanikali. Večini pripadnikov Črne roke je ob koncu vojne, tako kot Rožmanu, uspelo pobegniti. Gamad klerofašistična!!!

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  Čujte, nehajte v o komunističnih zločinih… Črna roka ni bila nikakršen pizdin materin “eksces” zaradi prešibkega domobranskega nadzora. Bila je zaželen, večidel tudi po tihem načrtovan in organiziran skrajni domet slovenskega klerofašizma. V imenu boga??? Pa da vam jebem pas mater klerofašistično !!!

 • Dada

  Glede na usmeritve Vatikana, ki je leta 1933 že podelil Hitlerju eno najvišjih priznanj, čeprav je že preganjal nedolžne Jude, jih preseljeval, plenil premoženje….. Prav čudno je bilo vtikanje duhovnika v vojsko, glede zajetih Nemcev, ko so Nemci hajkali partizane kolikor so mogli, ofenzive so bile, kot so Neretva, Sutjeska, Kozara. Takrat je Hitler že globoko razseljeval po Jugoslaviji, polnil svoja taborišča, in naseljeval Nemce, takrat je Hitler že veselo kuril v koncentracijskih taboriščih, Mengele je veselo izvajal poskuse na živih nosečnicah, dojenčkih, tudi pri odprtih glavah. Znano je, da so ustaši, tudi prijatelji Nemcev kot SLO domobranci, v taborišču Jasenovac, pravoslavnemu duhovniku pribili podkve za boso nogo itd….. Zato je prav jasno, da SDS s svojimi izbranimi članki, dela zdraho in hkrati skriva, s kakšno živaljo so sodelovali izdajalci, tako v Sloveniji kot na Hrvaškem.

  • macon

   Ne flancaj, teh klavskih dogodkov ni mogoče zagovarjati in pika. Sami po sebi so zločini brez razumevanja kontekstov. Normalna vojska bi tak morilski gnoj sama pospravila oziroma nekam umaknila, komunisti so pa marsikdaj naravnost spodbujali psihopate v svojih vrstah.

   Cerkev je zmeraj sodelovala s katerikolo posvetno oblastjo, ni pa nič zagovarjala nobenih zločinov. Veliko duhovnikov je dalo lastna življenja kot zgoraj omenjeni. Preberi si ta življenjepis:
   https://en.wikipedia.org/wiki/Maximilian_Kolbe

   • Dada

    NE SERI. Tako so Nemci vozili nedolžne ljudi v koncentracijska taborišča, ljudi, ki niso vedeli zakaj, iz Slovenije in drugod, vozili so jih iz cele Evrope, dalje, Hitler je imel posebne načrte za Slovane. Jude in Rome. Torej Hitler je, ” po SDS stranki” imel vso pravico pobijati ljudi, jih voziti v taborišča smrti, kuriti, drugi pa so morali Nemce spoštovati kot nedotakljive. #E NE GRE. Niso nič več vredni Nemci, ki so se imeli za izmišljeno Arijsko raso. blond in modre oči….. Ko jim je zmanjkalo “pravih” mladih, so pa po Evropi kradli otroke , kar jemali so….To boš tudi rekel, da je prav. Pozabljaš, da je bila vojna, ni bilo milosti. Začel je Hitler…… Hitler je tudi izgubil in vsi, ki so Hitlerja podpirali.

    • macon

     To kar si napisala nima nobene zveze s tem, da je partizan ubil duhovnika, ker ga je nekaj vprašal. To je naredil, ker se ni bal neprijetnih posledic, to pa nima zveze z nobenim vojskovanjem in je navaden gnusen zločin.

     Ti očitno sploh ne razumeš, kaj sem ti napisal. Človečnost ni na vklop/ izklop in tvoja je pohabljena.

     Poleg tega so zame naciji in fašiji navaden drek in si ne domišljaj, da si mi kaj novega napisala, ker sem o drugi svetovni in nasploh zgodovine ogromno prebral.

     • Dada

      IMA ZVEZE. Zakaj se je “zavzemal” za >Nemce, saj sem napisala, kaj se je dogajalo po Bosni. Ljudje so trpeli prav zaradi Nemcev. Enako so Nemci pobijali vse, ki nisi upoštevali njihove zasedbe, okupacije, vse , ki so in NISO podpirali partizane. PIKA. NI BILO ENOSTRANSKO NEMCI SO POBIJALI VSE, posebej NACISTI. Nimamo kaj. Tako je bilo med vojno.

     • macon

      Ko “napačne” ženske in otroke tlačiš med tiste, ki se jim lahko v imenu česarkoli dela karkoli, nisi sama nič boljša kot nacisti in fašisti.

      Oziroma boljša si, ker sama tega nisi počela, vendar si si opravičila neopravičljive zločine.

     • Dada

      SERJEŠ. Hitlerjeva vojska je pobijala nedolžne ljudi, brez izjeme, Slovenija, Jugoslavija, Evropa, Rusija, kamorkoli je prišel. Če bi kdo vprašal Hitlerja, zakaj pobija nedolžne ljudi, bi bi kar tam ustreljen, po hitrem postopku, enako so ravnali nacisti in specialne SS enote in Gestapo policija. Zato, takrat, med vojno, ni bilo nič čudno. Nikogar ne opravičujem, nisem bila tam,ne vem kako je bilo, ŠE AVTOR ČLANKA NI NAPISAL KAKO JE BILO, ampak vem, da je bila VOJNA. Vprašaj živeče naciste, zakaj so hoteli vojno ??? Zakaj so hoteli pobijati ljudi, Jude, Rome, del Slovanov iztrebiti ? Vprašaj naciste, če jih je kdo vabil, da so šli v vojno ????

     • Observer

      Tvoji komentarji so me spomnili na tole:

      Schindler’s List (5/9) Movie CLIP – A Small Pile of Hinges (1993) HD
      https://www.youtube.com/watch?v=veztNJQyRJg

      Strinjam se s tvojimi zapisi, ker nisem pristranski. Tudi nisem katolik. Med vojno je bilo zlo na obeh straneh. Vsakemu bo pred Bogom sojeno po njegovih delih, tako nacistom kot komunistom in vsem ostalim, ki so kršili Božji zakon, ne ubijaj in so počeli neizgovorljive grozote v nacističnih koncentracijskih taboriščih in v komunističnih gulagih. Jasno je, da je Vatikan bil na strani nacistov (s Hitlerjem so imeli konkordat), samo ti ne veš, da je bil tudi na strani komunistov, samo ne odprto, ampak prikrito. Seveda raja na dnu piramide ni vedela kaj se dogaja, še danes vas veliko ne ve in še vedno ste ujeti v to levo desno hegelijsko dialektiko. Temu se reče kompartmentalizacija. Tisti pri vrhu vedo, spodaj pač ne. To ti zna povedati vsak zgodovinar, ki je brskal malo globlje po zgodovini kot ostali. Veliko tega oz. vse to je razkril med drugim Alberto Rivera, bivši Jezuit, ki se je spreobrnil v Krščanstvo in tam v 1970-ih zbežal v protestantske ZDA, kjer je razkril vso prikrito zgodovino, ker je bil kot Jezuit deležen znanja vse prikrite zgodovine skozi svoje šolanje. Za vsem, za obema stranema je Vatikan, kakor piše v Svetem pismu, ki ga slepi ljudje ne verjamete, ker je za vas samo “opij za ljudstvo”. Velika napaka. Če bi to bilo res, Sveto pismo ne bi nikoli imelo tako kirurško natančnih več tisoč let starih prerokb, ki so se kirurško natančno uresničile tisočletja kasneje. Pa pustimo to. Za neverne to nima veze, ker ste slepi. Dejstvo je, da pričevanje Alberta Rivere vse to razkriva. Tisti na vrhu vedno financirajo obe strani. Tako je Henry Ford gradil tovarne tako Hitlerju kot Stalinu v pripravah na vojno in obe strani so zalagali z materijalom in hrano, še posebej Sovjete, ki bi brez hrane iz Amerike pomrli od lakote in Boljševiška revolucija bi klavrno propadla. Isto velja za vse države, kjer je socializem in komunizem, brez tuje finančne in ostale pomoči z zahoda, bi jih večina stradala (kot Venezuela in Severna koreja), tudi v bivši Jugi. Eden od znanih Rusov, imena se sedaj ne spomnim ampak mislim, da je Aleksandr Solzhenitsyn, je povedal resnično zgodbo kako se je, ko je bil v zaporu, psihično zlomil, ko je videl paznika jesti hrano iz Ameriške konzerve. Takrat mu ni bilo jasno, kasneje pa je verjetno dognal kaj se dogaja, ko je iskal odgovore.

      Mimogrede zgornji prizor, ne vem ali si ga je režiser izmislil, ali je dogodek po resnični zgodbi in ga je vključil v scenarij. Zatajili sta mu obe pištoli. V zgodovini sem že slišal za nekaj takih primerov, recimo atentat na predsednika ZDA Andrewa Jacksona, če se dobro spomnim, sta atentatorju zatajili obe pištoli, itd. Božja roka na delu.

     • dob

      Daj ne jebi. Stalin je do smrti izstradal Ukrajino, zaradi česar je leta 1932 in 1933 umrlo 10 mio Ukrajincev!
      To je bilo še preden je Hitler sploh začel svojo morijo.

      Ker so to slovenski komunisti vedeli, so bili tako zelo navdušeni nad komunizmom, da so ta podatek kasneje preprosto zamolčali so pa zgled uporabljali za širjenje Revolucije.

      Za primerjavo: za umore 6 milijonov Židov pobitih v koncentracijskih taboriščih smo poslušali vsa leta v šoli, za izstradane Ukrajince komunističnega režima pa nismo smeli nič vedeti!

      Ta podatek, kaj komuinizem dela z lastnimi državljani so slo-komi-šolarčki izvedeli na šolanju v Moskvi pred II Svetovno Vojno in ga gladko zamolčali Slovencem! Vedela sta ga pa HItler in Tito.

      Manifest Karla Marxa priporoča umor 10% lastnih državljanov, da bi komunizem zavladal.

      Potem so te pridobitve znanja genocidnosti slovenski komunisti iz Moskve prenesli sem in jih pridno uporabilili v nadaljevanju izvajanja Revolucije. Med letoma 1945 in 1980 je Titov režim pobil 1.070.000 lastnih državljanov, ki so nasprotovali Titovemu režimu. Med njimi so komunisti pobijali tudi komuniste!

      Komunisti so v sto letih obstoja komunistične ideje pobili 100 milijonov ljudi. In to svojih sodržavljanov. Pa še niso končali.

      Sovjetska Zgodba Socialistični genocid
      https://www.youtube.com/watch?v=fyE4XBQzdRU

     • dob

      SFRJ. Število prebivalstva 20 mio.
      Število pomorjenih med civilnim prebivalstvom s strani Titovega režima med letoma 1945 – 1980 (v času civiline Titove vladavine): 1 mio 70 tisoč.

      Boljševiška revolucija je nastala pod izgovorom krvoločnosti in pomanjkanja v Carski Rusiji, z namenom, da bi en milijon umorjenih v fevdalni Rusiji nadomestila z 62 milijoni umorjenih nasprotnikov komunističnega režima v gulagih, in novim komunističnim pomanjkanjem (ne vem v čem je to slednje boljše) v svetlih novih časih vladavine komunistov Sovjetske zveze!

      Seveda je treba primerjati število prebivalcev teh dežel (YU, CCCP, Carska Rusija, SEV.KOREJA) med sabo, da bi lahko sklepali o krvoločnosti režimov teh dežel, ker sicer ne moremo primerjati kateri od njih je bolj krvav.
      Fevdalna Rusija, ki je bila vzrok za nastanek Revolucije.
      Car je odgovoren za smrt 0.59 (približno enega človeka!) na 200 prebivalcev tedanje Rusije.

      Severna Koreja!
      Korejski režim je odgovoren za smrt 4.3 (približno 4 ljudi!) na sto prebivalcev Severne Koreje.

      SFRJ
      Titov režim je odgovoren za smrt 5.3 (približno 5 ljudi) na sto prebivalcev ali 10 ljudi na 200 prebivalcev socialistične Jugoslavije, sicer razglaševane za socializem s človeškim obrazom.
      To bi bilo dijaka in pol na gimnazijski razred ali tri dijake na dva razreda, pri razredih od 30 dijakov!

      A sada dragi drugovi evo vam Top lista nadrealista:
      1. Po morilskosti je prva SFRJ in Titov režim.
      2. Sledi Severna Koreja z drugim mestom!
      3. Na tretjem mestu je šele fevdalna (Carska!) Rusija,

      ….. ki je bila vzrok za začetek boljševiške Revolucije in maščevalnega pohoda proti krvoločnim kapitalistom, s prelepim ciljem, da komunizem naredi svet humanejši in pravičnejši.

     • dob

      Putin: Russians, Ukrainians are ‘one people’
      “I believe that Russians and Ukrainians are one people … one nation, in fact,” Putin said. “When these lands that are now the core of Ukraine joined Russia … nobody thought of themselves as anything but Russians.”

      Če z lakoto načrtno pobiješ 10 mio ljudi, je to znak, da ti preživeli pripadajo.
      Enako velja za Slovence, ki so preživeli jugosocializem! Preživeli pripadajo jugoslovenarjem in so jugoslovenci. Lahko celo sodelujejo na volitvah.

      Namesto da v šolah otroke učijo “narodne zavesti”, naj jih raje naučijo, kako braniti lastno normalnost. Dokler je je še kaj!

      Veš kaj Putin,
      Erjavc je tudi Rus, ker je komunist!

      Pa še njega priključi Rusiji. Pa v Italiji je tudi precej komunistov, torej so potencialno tudi oni Rusi. Še njih daj zraven.
      Ljubljana je pravoslavno mesto, saj ima dve črki LJ, kar župana vpraš.

      Slovenski parlament je pa sploh ruski, polovica ga je “lj” in “nj”.
      Rajić je en tak ljolja in njonja!

     • dob

      Je reku Slovenc jugoslovenbarju, da je njih več v slovenskem parlamentu, kot Slovencev in da zato jugosi vladajo v Sloveniji.

      Nakar je jugoslovenar očital Slovencu da je rasist. Slovenc je pa (dost si upa!) njemu nazaj odgovoril, da ni on raist, ker je v zapostavljenem položaju v svoji deželi! Da pa so jugoslovenarji ornk rasisti.

      Tedaj je pa kleni Srbin dodal še 15 Šiptarjev v slovesnki parlament in s tem dokazal, da oni pa že niso rasisti!

     • Mojca pokraculja

      Dada SERJEŠ, SERJEŠ in SERJEŠ na usta ! Hitlerjeve vojska je pobijala med vojno do leta 45. Po letu 1945 , oziroma izven obdobja vojne, je tudi pobijala?!?
      Kako lahko primerjaš nekaj kar se je zgodilo med vojno in nekaj kar se je dogajalo po vojni ?! Se tebi kaj sanja o elementarnih mednarodnih zavezah, da ko je vojne konec ni več pobijanja ?
      Titova vojska je pobijala, ko je bilo vojne konec torej po letu 1945. Pobijala ni vojakov ampak civile in to ne Nemce in Italijane , ampak svoje ljudi. Brez razloga, brez sojenja, brez milosti. Ker je izvajala REVOLUCIJO ! V revoluciji je dovoljeno vse , sploh pa “čiščenje” razrednega sovražnika ! Ti to opravičuješ ?

     • dob

      Počakaj, saj še niso končali!
      Bavconiada še traja.

      Začelo se je z izganjanjem podjetnikov, nadaljuje se s poneumljanjem na RTV, končalo se bo s pobijanjem.
      Ustvarjen je nevaren pravni precedens s tem ko nihče, NOBEN KOMUNISTIČNI MORILEC, ki je izvajal revolucijo in s tem pobijal lastno prebivalstvo, ni bil kaznovan za umore!
      To pomeni – da je dovoljeno!

      Kar pa je dovoljeno, se rado ponavlja.

      Bine Kordež je zjebal Merkur in zdaj piše nasvete na Portal Plus!
      Tako to ide.
      Čak mal, da se vrne še Golobič! Reciklaža starih lopovov se začne, ko so novi revolucionarji bolj kompromitirani od ta starih, tako so potem stari lopovi videti angelčki v primerjavi z novimi.

      Kdo se zdaj spomni zakaj je letel tržiški župan iz parlamenta?! Zdaj mirno opereš milijardo skozi državno banko in se nič ne zgodi. Ko je pa bivši župan iz narobe stranke kupil ola gumo za državni denar, je bil pa pečen.

 • Dada

  Glede na usmeritve Vatikana, ki je leta 1933 že podelil Hitlerju eno najvišjih priznanj, čeprav je že preganjal nedolžne Jude, jih preseljeval, plenil premoženje…..Leta 1941 je zasedel Jugoslavijo, pobijal nedolžne ljudi, razseljeval in naseljeval Nemce. Prav čudno je bilo vtikanje duhovnika v vojsko, glede zajetih Nemcev, ko so Nemci hajkali partizane kolikor so mogli, ofenzive so bile, kot so Neretva, Sutjeska, Kozara. Takrat je Hitler že haral in pobijal po Jugoslaviji, polnil svoja taborišča s Slovenci, Jugoslovani, že veselo kuril v koncentracijskih taboriščih po Nemčiji, Avstriji, na Poljskem….., Mengele je veselo izvajal poskuse na živih nosečnicah, dojenčkih, tudi pri odprtih glavah. Znano je, da so ustaši, tudi prijatelji Nemcev kot SLO domobranci, v taborišču Jasenovac, pravoslavnemu duhovniku pribili podkve za boso nogo itd….. Zato je prav jasno, da SDS s svojimi izbranimi članki, dela zdraho in hkrati skriva, s kakšno živaljo so sodelovali izdajalci, tudi v Sloveniji . NAJ UREDNIK POMISLI KAJ BI SE ZGODILO ČLOVEKU, ČE BI HITLERJA VPRAŠAL, ZAKAJ JE NAPADEL NEDOLŽNE JUGOSLOVANE….. Dal bi ga dr. Mengeleju, da bi ga živega seciral, pri odprtih možganih. Zato mi je ta članek odveč. Bila je vojna.

  • ZatonMesecnikov

   Lažnivka dadice in manipulatorka.

   Za to priznanje Hitlerju veš le ti in ozek krog tvojih manipulatorskih ultra levičarjecv, podmladka SD in levice.

   Googlanje namreč ne da nobenih zadetkov. Zakj bi Vatikan odlikoval nekoga, povrhu še delavskega socialista, ki je Vatikan prisilil v podpis Konkordata, ki je drastično omejil pristojnosti katoliških duhovnikov Nemčiji. levičarji namreč duhovnikov ne marate, saj gre za konkurenčno filozofijo. Prvi ukrep nemških levičarskih delavskih socialistov ob zasedbi Slovenije, je bil izgon vseh katoliških duhovnikov.

   Lažnivkka dadice,. usta z žajfnico sprat, pa odvezo prosit k župniku. Za vse neresnice in laži, ki jih tukaj trosiš. .

   • Dada

    Spet si izmišljuješ. To sem ti že pojasnila, je iz tuje TV dokumentarne oddaje. Tam so povedali, da je Vatikan nagradil Hitlerja in da se je papež “delal”, da ne ve za velike za velike “tovore” Judov v koncentracijska taborišča.. in pomore Judov. ZDA je trdila, da ga je ena od ZDA služb obvestila, papež, pa da je ” lahko spregledal” obvestilo-dokument….ker baje ni imel ali pa je imel samo enega tajnika…bla,bla,bla. Hkrati v tej oddaji pojasni, kako so v Vatikanu ponarejali rojstne liste, obstajal je kraj v Italiji s posebnim statusom, katerega so izkoristili. Torej na r-l- so zapisali ta kraj rojstva , nacistu zapisali italijansko ime, namesto pravega imena “švercanih” na nacistov, te r.l. so posredovali Rdečemu križu, za izdajo potnega lista, prav zaradi posebnega kraja rojstva. Pokazali so “duplikat” r-l- Mengeleja, in nekaj visokih nacistov. Nastopil je tudi upokojeni ZDA agent, ki je lovil v Vatikanu Anteja Paveliča. Paveliča je rešil hrvaški zaposleni v Vatikanu……tako, da je z nacisti pobegnil v Argentino. Tam so nacisti načrtovali ponoven vzpon nacizma, vrnitev v Evropo. Hitler je imel tam rezervirano celo pokrajino, zavarovane objekte, naselja, tovarne orožja, tovarno za razvoj atomskega orožja oz. bombe. Vse z vednostjo in odobritvijo Arg. predsednika. Pokazali so to vse posneto v Argentini.

    • ZatonMesecnikov

     #Tam so povedali, da je Vatikan nagradil Hitlerja in da se je papež
     “delal”, da ne ve za velike za velike “tovore” Judov v koncentracijska
     taborišča..#

     daj link na dokument, kjer je vse to napisano. Daj link na medaljo, ki jo je Hitler dobil od vatikana. Pa se bomo naprej pogovarjali. delavski socialist je kakor vsak socialist preganjal Župnike. V Dachau je bil Pfarerblock, v dachau pa j umrlo 1200 katoliških župnikov.

     #ZDA je trdila, da ga je ena od ZDA služb obvestila, papež, pa da je ”
     lahko spregledal” obvestilo-dokument….ker baje ni imel ali pa je imel
     samo enega tajnika…bla,bla,bla.#

     To gledaš History Chanell, ljer je bila ta oddaja v sklopu oddaj o vesloljcih in njihovih obiskih zemlje dadice. Poleg tega, kot je stalin nekoč vprašal; Koliko Divizij pa ima vatikan? Anglo američani so že leta 1942 točno vedeli, da se Judje zaplinjajo. Pa pač niso mogli tako kot papež storiti v tisti fazi ničesar.

     zamenjaj tvoj zgodovinski vir, History chanel.

     V njem je bila tudi serija oddaj, ko so iskali Hitlerja po Argentini. leto dni nazaj.

     Lahko se ti samo smejim. o je isti sklop oddaj, kot tista o zakladu Templarjev na oak island. Upam si trditi, da je še celo revija Borec bolj verodostojna, kot so te oddaje na History Channel.

     • Dada

      LAŽNIVEC KAJ SE OBEŠAŠ, ČE O TEM NIČ NE VEŠ. Skrbi raje za laži, tukaj so članki polni laži in o tem sem pisala. Opisala sem resnične dokumentarne oddaje. Če jih nisi videl in ne veš, pomeni, da o tem ne boš komentiral, ker nimaš pojma.
      Ti si kupi revijo Družina v sklopu RKC izobraževanj…..da ne boš lagal in si sproti izmišljal. KO BOŠ POZNAL VSEBINE TEH ODDAJ, potem komentiraj.
      LE O ČEVLJIH SODI NAJ KOPITAR.

     • ZatonMesecnikov

      dadice, glupačo jedna. Jistory Channel in iskanje Hitlerja po Argentini NI verodostojen zgodovinski vir. Ampaj je ta zgodovina namenjena zabavi. in pa takšnim kot ti, ker jim v zmešani glavi sede v kontekst.

      Čakam link na vatikansko medaljo Hitlerju. Bo kaj?

     • Dada

      Veš kaj kreten,
      1. V igri so bili dokumenti, na podlagi dokumentov posneta oddaja. .
      2. Hitro boš naštel odgovore, ali pa se boš speljal, kot sem napisala, ČE SI GLEDAL BOŠ VEDEL. Kateri agent ZDA je v Vatikanu čakal Paveliča za aretacijo
      Kdo in kako je rešil Paveliča ? Kako je lahko svobodno živel dalje?
      Kako so v Vatikanu “preimenovali” dr. Mengeleja, da je anonimno odpotoval v Argentino.
      Če tega ne veš, SE NE OGLAŠAJ
      KOT SEM NAPISALA, LE O ČEVLJIH SODI NAJ KOPITAR

     • ZatonMesecnikov

      na pavelića ste bili alergični vi Srbi. Tita ni motil, zato nanj po vojni ni organiziral pregona. Oziroma likvidacije.

      nekaj zaznamkov, ki jih srbi ne razumete in jih v svojem slepem sovraštvu do nesrbov nikoli ne boste razumeli.

      1. Tito ni preganjal Pavelića. šele po njegovi smrti so v jugoslavijo zvlekli Artukovića.
      2. Junija 1945 se je v Zagrebu sestal s Alojzijem Stepincem in ga prosil odveze za grehe. Uredil mu je tudi obisk papeža, da se je še pri njem pokesal za svoje nečednosti.
      3. Nikoli Tito ni obiskal Jasenovca. Niti ga partizani nikoli niso napadli, čeprav jih je bilo veliko v okolici. zato ostaja relacija komunističnih partizanov in oblasti NDH do danes skrivnostna. Partizani NDH sploh niso smatrali za sovražnika, saj so vedeli, da se država ne bo obdržala po vojni. Hujši naprotnik so jim bili Četbniki v boju za prevzem oblasti po vojni.

      sedaj pa history channel, pa izbrskaj te stvari tam.

     • Dada

      Nisi odgovoril…. ČAO

     • ZatonMesecnikov

      Ne glupari dadice. Potem bi moral biti obtožen sodelovanja z nacisti tudi nevile chamberlain, saj se je sestal s Hitlerjem. Pa Vjačeslav molotov.

      pavelić leta 1945 NI imel nobene obtožnice in nobeno sodišče ga ni iskalo. Vatikan pa bi ga moral izročiti Komunistom, ker pač Komunistom ni bil všeč. Ne bluzi gluposti.

      Daj mi MEDNARODNO TIRALICO na Anteja Pavelića iz maja in junija leta 1945, na osnovi katere bi ga vatikan moral zadržati. Daj kaj od sebe, ne da se greš tule neko rekla kazala znanost.

     • Hribouc

      Zmešana neprespana kokoš!

  • stane

   Zakaj radikalni muslici napadajo nedol ne ljudi po Evropi? Zakaj je Maroko poslalo v Evropo cca400 IMAMOV za radikalizacijo vseh tistih,ki sovrazijo svoje drzave,narod iz raz licnih razlogov,za radikalizacijo svojih radikalcev(ker niso dovolj radikal.)?
   Znas odg.DADICE,LJUBAVI!

  • Hribouc

   Priznanje Papežu, a dej no – a bi povedou naziv priznanja in datum in zakaj neki ga je Dolfe dobu-za naskakovanje svoje Eve?

 • Valter BraniSlav

  To se je dogajalo pred 75 leti….

 • Dada

  V času miru in brez kakršnekoli nevarnosti so v ZDA …
  Ameriška policija aretirala 70 katolikov, med njimi nune in duhovnike, ki so protestirali proti ravnanju ameriških oblasti z migranti
  Zgodba z duhovnikom pa se je zgodila med vojno, v krajih, kjer je nacistična Nemčija pobijala Jugoslovane in kjer so bile največje ofenzive Neretva, Sutjeska, Kozara. Torej je bil duhovnik netakten, da se je vtikal v vojsko, ki se je borila s takrat največjo vojaško silo, ki je že zasedla Evropo razen Anglije, je sežgala cca 4 mil. Judov v konc. taboriščih….izseljeval Jugoslovane, naseljeval Nemce, nameščal Jugoslovane v konc. taborišča, požigal hiše… jasno, saj je bil napadalec in brezkompromisen.

  Urednik bi si lahko izbral bolj pameten primer…..

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!