fbpx

Konservativni ulični umetnik zbodel generalnega direktorja Googla, ki je s prodajo delnic zaslužil 380 milijonov dolarjev

"Hej, Silicijska dolina! S prodajo zasebnih podatkov svojih uporabnikov sem zaslužil 380 milijonov dolarjev! Vprašajte me kako" (vir: twitter)

Konzervativni ulični umetnik je v svoji zadnji seriji plakatov pod drobnogled vzel generalnega direktorja Googla, ki je nedavno prodal manjši delež svojih delnic podjetja in zaslužil 380 milijonov dolarjev.

Konservativni ulični umetnik, znan kot Sabo, je v seriji umetniških instalacij po San Franciscu vzel “na piko” Googlovega generalnega direktorja Sundarja Pichaija, ki je z nedavno prodajo manjšega deleža svojih delnic pri Googlu zaslužil približno 380 milijonov dolarjev.

Sabu se to ni zdelo primerno, saj Google lahko služi tako velike denarje z izrabo podatkov uporabnikov. Pichai je tako na plakatih po poročanju Breitbarta upodobljen kot prodajalec rabljenih avtomobilov, okrašen z zlatimi prstani, verižico ter šopom bankovcev v roki, z napisom: “Hej, Silicijska dolina! Z zasebnimi podatki svojih uporabnikov sem zaslužil 380 milijonov dolarjev! Vprašajte, me kako!”

Google je hujši od Facebooka
“Želel sem demonstrirati, kako lahko Google plača Pichaiju 380 milijonov dolarjev, medtem ko javnosti ne računa za svoje storitve. Ljudi zavaja v jemanje njihovih storitev brez premisleka o resnični ceni, ki jo plačujejo,” je v intervjuju s Katie Hopkins povedal Sabo.

“S prodajo zasebnih podatkov svojih uporabnikov sem zaslužil 380 milijonov dolarjev! Vprašajte me, kako.” (Vir: Twitter)

Google je po njegovem mnenju veliko hujši od Facebooka. Svojim uporabnikom sledi na vsakem koraku. Na telefonih, na računalnikih, doma in v službi. “Google meri celo zračni pritisk, tako da ve, v katerem nadstropju se nahajate,” je povedal Sabo. Vse te podatke pa nato Google prodaja oglaševalcem in drugim.

Ivan Šokić