Konservativni ulični umetnik zbodel generalnega direktorja Googla, ki je s prodajo delnic zaslužil 380 milijonov dolarjev

"Hej, Silicijska dolina! S prodajo zasebnih podatkov svojih uporabnikov sem zaslužil 380 milijonov dolarjev! Vprašajte me kako" (vir: twitter)

Konzervativni ulični umetnik je v svoji zadnji seriji plakatov pod drobnogled vzel generalnega direktorja Googla, ki je nedavno prodal manjši delež svojih delnic podjetja in zaslužil 380 milijonov dolarjev.

Konservativni ulični umetnik, znan kot Sabo, je v seriji umetniških instalacij po San Franciscu vzel “na piko” Googlovega generalnega direktorja Sundarja Pichaija, ki je z nedavno prodajo manjšega deleža svojih delnic pri Googlu zaslužil približno 380 milijonov dolarjev.

Sabu se to ni zdelo primerno, saj Google lahko služi tako velike denarje z izrabo podatkov uporabnikov. Pichai je tako na plakatih po poročanju Breitbarta upodobljen kot prodajalec rabljenih avtomobilov, okrašen z zlatimi prstani, verižico ter šopom bankovcev v roki, z napisom: “Hej, Silicijska dolina! Z zasebnimi podatki svojih uporabnikov sem zaslužil 380 milijonov dolarjev! Vprašajte, me kako!”

Google je hujši od Facebooka
“Želel sem demonstrirati, kako lahko Google plača Pichaiju 380 milijonov dolarjev, medtem ko javnosti ne računa za svoje storitve. Ljudi zavaja v jemanje njihovih storitev brez premisleka o resnični ceni, ki jo plačujejo,” je v intervjuju s Katie Hopkins povedal Sabo.

“S prodajo zasebnih podatkov svojih uporabnikov sem zaslužil 380 milijonov dolarjev! Vprašajte me, kako.” (Vir: Twitter)

Google je po njegovem mnenju veliko hujši od Facebooka. Svojim uporabnikom sledi na vsakem koraku. Na telefonih, na računalnikih, doma in v službi. “Google meri celo zračni pritisk, tako da ve, v katerem nadstropju se nahajate,” je povedal Sabo. Vse te podatke pa nato Google prodaja oglaševalcem in drugim.

Ivan Šokić

 • Anton

  pač levičarski trol, verjetno sta imela z našim Lukcem & Co iz stranke Levica skupne učne ure.

  sarkazem press

 • PIA PlA

  Google bo moral zaradi omejevanja konkurence pri oglaševanju, (s tem tudi služi) plačati 2,4 milijardi kazni. Poleg tega ima Google poslikan skoraj ves svet. Če ni vozil svojih avtomobilov po ulicah in fotografiral, pa je vse poslikal s satelita. Vsi podatki, ki jih ima shranjene Google, so lahko tako nevarni kot atomska bomba. Prav je, da se na to opozarja. Prav bi bilo, da se Googlu tudi odvzame del moči. Ni treba z administrativnimi in zakonskimi prepovedmi, temveč s pametnim pristopom uporabnikov.

  • Zgornji

   Ja.
   No, se pa sprašujem, kako da ni pred tem nobeden drug šel poslikavati z avtom ta planet tako kot ga je šel gugl ?

 • Zgornji

  Jaz počasi že odhajam iz Googla, … trenutno sem na Bing-u.
  Še zadnjo varianto pa probam, in , če mi uspe, se bom takoj izpisal še od Bacefooka !!!
  AMENNN !!! ! !!!

 • Zgornji

  MENE ŽE NE KONTROLIRAJO KAJ DOSTI, KER IMAM PREBUTAST TULIFON :-)

 • RATATA

  Gugl je pofotkal tudi notranjost predsednikovih soban. kak bebo je pahorjat vključno s svojimi komunajzrskimi svetovalci.

 • Tone

  Konzervativni umetnik, ki ne razume prodaje delnic!!
  Morda pa razume prekarne delavce, na plečih katerih uspeva kapitalizem.

  • xtc

   Ti imaš raje socialistične sužnje kot v Yugi za 250 em in v vrstah za cukr,moko,bencin,nafto,cekret papir,olje,meso itd.

   • Tone

    Jaz nisem nekrofil in ne ljubim mrtve Juge. Če je ti in tebi podobni nebi omenjali, se nanjo nihče spomnil ne bi več.
    Ti imaš pa rajši vrste pri zdravnikih in Karitasu. Juge pa nikoli videl nisi, ker sicer ne bi omenjal vrst, ki jih ni bilo. Socialistični sužnji pa so boli samoupravljavci.

  • Znanstveni socializem

   Zanimivo, da so prekarci največji problem v Luki Koper, ki je državno, kakorekoč sicialistično podjetje.

   • Tone

    Brez soglasja države jih sploh ne bi moglo biti, nikjer.

 • Adolf Hitler

  Tako vse žide treba poklat kod prasce

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!