fbpx

Kontroverzni Duterte sovražno do duhovščine; ženskam svetuje, naj se izognejo “neumnim” duhovnikom, ki ne morejo zatreti svojih nagonov

Foto: epa

Pred kratkim so filipinsko javnost dodobra pretresle izjave njihovega predsednika Rodriga Duterteja, ki ni skoparil z besedami proti Rimokatoliški cerkvi in njenim duhovnikom, ki so po njegovem mnenju vsi po vrsti “neumni”.

“Bog je ustvari penise in vagine in vsi ti arogantni duhovniki, ki mislijo, da lahko v sebi potlačijo svoje naravne instinkte, so resna grožnja ženskam,” je v svoji zadnji triadi proti Katoliški cerkvi povedal filipinski predsednik Rodrigo Duterte. Rekel je, da se morajo ženske izogibati duhovnikom, in trdil, da je večina duhovnikov več kot pripravljena uporabiti svoje “božansko darilo”, da bi sodelovali v skladu s svojimi zatrtimi težnjami. “Ko ste blizu njega, bo ves čas samo vonjal vonj vašega telesa in vas sodil, ker je v prvi vrsti človek, Bog jim je dal penis, kaj mislite, da bodo storili z njim, vsako jutro udarjali po vratih?” je dodal Duterte, ki ugotavlja, da v duhovništvo vstopajo samo neumni možje. “Ali obstajajo inteligentni duhovniki? Ne, vsi so neumni. Če ne bi bili neumni, ne bi vstopili v duhovništvo. Še naprej opazujte lepe ženske, ki jih ne morete soditi. Moj Bog!” je še povedal Duterte.

S svojimi izjavami bolj kot cerkev razburil filipinske feministke
Zanimivo pa je, da je zloglasni filipinski predsednik bolj kot cerkev s svojimi izjavami razburil ženske feministke. Tako so v filipinski ženski stranki Gabriela, ki predstavlja združenje feministk, bork za ženske pravice, povedali naslednje: “Kontroverzni predsednik, ki je v preteklosti priznal, da je ženskar in serijski mizoginist (sovražnik žensk), je zadnji človek, ki bi lahko svetoval ženskam, kakšen naj bo njihov odnos do duhovnikov.”

Foto: Twitter

Duterte, ki je leta 2015 razkril, da je bil v mladosti žrtev spolnega nadlegovanja s strani duhovnika, je pogosto kritiziral Katoliško cerkev, ki je bila zelo kritična do njegove ostre politike proti drogam.

M. M.