fbpx

Koronavirus ubija vedno mlajše: 14-letni šolar je postal najmlajša žrtev koronavirusa v Evropi

Tragično preminuli 14 letni deček Vitor Godinho, ki je umrl za posledicami virusa covid-19. (Foto: Facebook)

Epidemija virusa covid-19 vedno bolj terja smrtne žrtve tudi med mlajšo populacijo. O tragični novici poročajo s Portugalske. Tam je za posledicami virusa covid-19 umrl 14-letni deček Vitor Godinho.

Epidemija virusa covid-19 je zajela vse evropske države. Po šokantnih novicah iz Italije, Španije, Združenih držav Amerike prihajajo v medije novice, da za smrtonosnim virusom umira vedno več pripadnikov mlajše generacije. Po 21-letni Britanki Chloe Middleton in 16-letni Francozinji Julie Alliot je tragično preminil še 14-letni portugalski deček Vitor Godinho.

Tragično preminuli portugalski deček je umrl v nedeljskih zgodnjih jutranjih urah v lokalni bolnišnici v Sao Sebastiao Hospital v bližini portugalskega mesta Santa Maria da Feira. Umrlemu dečku, ki je bil tudi igralec futsala, se je poklonila tudi portugalska nogometna zveza, ki je njegovi družini poslala žalno pismo. “Izrekam svoje globoko sožalje članom družine, prijateljem in njegovim soigralcem. Ob tem izrekam globoko sožalje tudi regiji Averio, ki izgubila dragocenega nogometnega talenta,” je zapisal predsednik portugalske nogometne zveze  Fernando Gomes.

https://twitter.com/Conflits_FR/status/1244390765121482753

Covid-19 seje smrt med mlajšo populacijo
Smrtonosni covid-19 vedno bolj spreminja svojo podobo. Po prvih informacijah svetovnih zdravstvenih strokovnjakov, da gre za malce hujšo obliko gripe, se je zgodba drastično spremenila. V javnosti se pojavljajo značilnosti virusa in kako dolgo ostane na kakršni površini. Tudi simulacije širjenja virusa med populacijo izgledajo grozljivo.

https://twitter.com/Adrien140215/status/1244330447431139329

Informacije, da za virusom covid-19 večinoma umirajo le starejši nad 65 let, ne držijo. V španskih in italijanskih bolnišnicah umira vedno več mlajših ljudi. V zadnjih dneh smo poročali o mladih žrtvah iz Velike Britanije, Francije in sedaj še iz Portugalske. Zato vsem svetujemo, potrpimo tale mesec ali dva, da se epidemija umiri in se bomo zopet vrnili v stare življenjske tirnice. Ostanite doma in skrbite za svojo higieno.

Luka Perš