fbpx

Kriminal ušel izpod nadzora: Mladenič v 20. letih že 62. letošnja žrtev umorov v Londonu!

(vir: twitter)

V Londonu so v petek ponoči zabeležili že 62. letošnji umor, ki je šesti ta teden, žrtev pa je bil tokrat mladenič v dvajsetih letih starosti, ki je bil ustreljen.

Mlad moški, za katerega verjamejo, da je v 20. letih starosti, je bil v petek zvečer umorjen v jugozahodnem delu Londona v Felthamu. Na kraj so bili takoj napoteni reševalci, a življenja jim ni uspelo rešiti, policija je svojce žrtve že obvestila, a po poročanju Daily Mail formalna identifikacija še ni bila opravljena. Zaenkrat ni bil še nihče aretiran, obdukcija in preiskava umora pa sta v teku.

Število umorov narašča iz dneva v dan, na najvišji ravni od 2009 tudi zločini z nožem, pogosto vpleteni mladoletniki 
Gre že za 62. umor v britanski prestolnici letos, prav tako pa je bil to že šesti umor tega tedna. Tudi napadi z nožem in ostalim orožjem v Veliki Britaniji so se v lanskem letu znašli na najvišji ravni od leta 2009. Podatki najnovejše statistike navajajo, da je več kot petina obtoženih za tovrstna kazniva dejanja starih manj kot 18 let, kar je res zaskrbljujoče. Podatki Ministrstva za pravosodje so pokazali tudi, da je bilo leta 2018 zabeleženih približno 21.484 napadov z nožem in drugim orožjem, kar je največ od leta 2009, v času po finančni krizi, ko je bila brezposelnost znatno višja.

Fotografija je simbolična (Foto: iStock)

V 4.430 primerih kaznivih dejanj oziroma 21 odstotkih vseh kaznivih dejanj, so bili vpleteni zločinci stari komaj med 10 in 17 let. V Londonu in v drugih večjih mestnih središčih je bila po poročanju Breitbarta opazna večja nagnjenost k nasilju. Statistika dokazuje tudi, da so politiki in nekateri odvetniki lagali, ko so ti zatrjevali, da je kazen v primeru storitve kaznivega dejanja z uporabo orožja zaostrena, namreč le 37 odstotkov obtoženih je nemudoma končalo za rešetkami, pri čemer je povprečna zaporna kazen trajala le 8,1 meseca, je poročal ITV.

J. Ž.