Kriminal ušel izpod nadzora: Mladenič v 20. letih že 62. letošnja žrtev umorov v Londonu!

(vir: twitter)

V Londonu so v petek ponoči zabeležili že 62. letošnji umor, ki je šesti ta teden, žrtev pa je bil tokrat mladenič v dvajsetih letih starosti, ki je bil ustreljen.

Mlad moški, za katerega verjamejo, da je v 20. letih starosti, je bil v petek zvečer umorjen v jugozahodnem delu Londona v Felthamu. Na kraj so bili takoj napoteni reševalci, a življenja jim ni uspelo rešiti, policija je svojce žrtve že obvestila, a po poročanju Daily Mail formalna identifikacija še ni bila opravljena. Zaenkrat ni bil še nihče aretiran, obdukcija in preiskava umora pa sta v teku.

Število umorov narašča iz dneva v dan, na najvišji ravni od 2009 tudi zločini z nožem, pogosto vpleteni mladoletniki 
Gre že za 62. umor v britanski prestolnici letos, prav tako pa je bil to že šesti umor tega tedna. Tudi napadi z nožem in ostalim orožjem v Veliki Britaniji so se v lanskem letu znašli na najvišji ravni od leta 2009. Podatki najnovejše statistike navajajo, da je več kot petina obtoženih za tovrstna kazniva dejanja starih manj kot 18 let, kar je res zaskrbljujoče. Podatki Ministrstva za pravosodje so pokazali tudi, da je bilo leta 2018 zabeleženih približno 21.484 napadov z nožem in drugim orožjem, kar je največ od leta 2009, v času po finančni krizi, ko je bila brezposelnost znatno višja.

Fotografija je simbolična (Foto: iStock)

V 4.430 primerih kaznivih dejanj oziroma 21 odstotkih vseh kaznivih dejanj, so bili vpleteni zločinci stari komaj med 10 in 17 let. V Londonu in v drugih večjih mestnih središčih je bila po poročanju Breitbarta opazna večja nagnjenost k nasilju. Statistika dokazuje tudi, da so politiki in nekateri odvetniki lagali, ko so ti zatrjevali, da je kazen v primeru storitve kaznivega dejanja z uporabo orožja zaostrena, namreč le 37 odstotkov obtoženih je nemudoma končalo za rešetkami, pri čemer je povprečna zaporna kazen trajala le 8,1 meseca, je poročal ITV.

J. Ž.

 • Van Der Waals

  multikulti ne gre!!! levičarji so znoreli!!! največ umorov je va ZDA kjer je multikulurnosti največja! enostavno povedano ni homogenega naroda!

  • Novakec1

   Je , nacionalno očiščeno? Da do tega pride bo pa žal tekla kri v potokih. Bog nam pomagi?

  • Stric iz ozadja

   Pa pistolo lahko kupis pri 18-ih, alkohol pa pri 21-ih. USA logic.

   • Clemen J.

    V chicagu kjer je najcveč umorov ne moreš kupiti pištole, potrebuješ dovoljenje, kot pri nas. Največ 98% delež umorov z orožjem se stori z illegalnim orožjem. kar pa zakonom ne dosežeš nič.

    • Stric iz ozadja

     Chicago je sele na 10. mestu glede na 100.000 prebivalcev. Pred njim so Newark, Memphis, Kansas City, Las Vegas (zaradi napada 2017), Cleveland, Detroit, New Orleans, Baltimore in na vrhu St. Louis. Tako da je na vrhu St. Louis iz drzave, ki ima kar dve mesti med prvih 10 (St. Louis in Kansas City) in ima zelo liberalne zakone glede orozja (prakticno nobenih omejitev).

     https://www.cbsnews.com/pictures/murder-map-deadliest-u-s-cities/62/

    • Vojvoda Šarec.

     Potem naj legalizirajo heroin.

   • stane

    Oboje ni varno skupaj. Ce ze ima orozje,naj nima alkota! Logicno ne!

   • KAPIBARA

    Za kaj ne ??

    • Stric iz ozadja

     Ker mulci s pistolami ubijejo vec ljudi kot mulci z alkoholom.

     • KAPIBARA

      Torej ne smeš biti mulc..

 • Olga101

  Trump je lepo povedal, da naj zamenjajo župana, saj se le ta bolj ukvarja s Trumping lot lo z varnostjo v mestu! Spomnimo se, kako pametno je zmanjšal nasilje v New Yorku Giuliani!

 • skorpijon93

  nič čudnega v multikulturnem Londonu polnem muslimanov in levičarjev , seratorji povsod ! kar so sejali to žanjejo

 • dare326

  V 70′ je bil London prvi na svetu po umorih, zato se ne sekirajte preveč, če kakšnega fentajo.

 • dare326

  Statistika pravi, da so na polletnem povprečju zadnjih deset let.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Crime_in_London

 • Janez Novak

  London ni več angleško mesto. Verjetno nihče več ne bo ustavil porasta vseh vrst nasilja. To je posledica kulturocida in etnocida nad domačini.

 • Novakec1

  Zblojenim otočanom manjka samo še Boris za železno lady, pa so zmagal. Bo pa dobro sodeloval z €U klovni ala Juncker, Draghi, Makaron, Serpentinšek, Merlca….

 • bojan

  In Londončani to mirno prenašajo namesto da bi odšli na ulice pa vrgli muslimanskega župana dol… keri kreteni

 • Felikss_AH

  Pri teh poročilih v EU redno manjka ena sicer “nepomembna” podrobnost… a vseeno dobrodošla – – BARVA žrtev, predvsem pa storilcev. V Ameriki navzlic Politični Korektnosti večinoma le objavljajo profil storilcev in žrtev… sicer ne MSM-i ampak lokalni mediji.

  Dokler se medsebojno obračunavajo temni je to postranski problemček… ko pa so storilci temni žrtve pa svetli… potem je to ALARMANTNO ker gre za Rasni problem… nesporni problem tega kvazi Multikulturalizma ki so ga v Ameriki ne-hinavsko poimenovali – BLACK on WHITE Crime!