fbpx

Kriminal v Londonu ne poneha, župan pa se ukvarja s spolno nevtralnimi stranišči, ki ogrožajo varnost žensk

(vir: twitter)

Londonski župan Sadiq Khan je v mestni hiši zamenjal ženska stranišča in tuše s “spolno nevtralnimi”, medtem ko so moška stranišča še vedno namenjena zgolj moškim.

Medtem ko je stopnja zločinov v Londonu v stalnem porastu, se župan Khan raje ubada z namembnostjo stranišč. Tako je v mestni hiši določil, da so ženska stranišča po novem spolno nevtralna in tako po poročanju Voice of Europe dostopna obema spoloma.

Po županovem prepričanju naj bi to doprineslo k večjemu sprejemanju raznolikosti, medtem ko so drugi normalni ljudje v skrbeh, ali to po nepotrebnem postavlja ženske v potencialno nevarno situacijo, saj je poročilo v septembru razkrilo, da se večina prijavljenih spolnih napadov na javnih bazenih v Veliki Britaniji zgodi v skupnih slačilnicah in kabinah za prhanje.

Skupna stranišča predstavljajo nevarnost za ženske
The Sunday Times je ravno tako pokazal, da so spolno nevtralni toaletni prostori veliko nevarnejši za ženske in deklice kot pa ločene toalete za moške in ženske. To londonskega župana ne zanima. Slike novih znakov na nekoč ženskih straniščih zdaj prikazujejo napis: “Spolno nevtralna stranišča in tuši.”

Londonski multikulti in LGBT župan Sadiq Khan (Vir: Twitter)

Stanje v mestni hiši, ki bi se znalo razširiti tudi na preostanek mesta, je komentiral predstavnik UKIP-a David Kurten: “Pogosto imam tako moške kot ženske obiskovalce, ki prihajajo razpravljat o težavah v Londonu. Žensko osebje in obiskovalke londonskih mestnih svetnikov nimajo več svojih toalet.” Več uradnic naj bi mu povedalo, da jim je neprijetno in so v skrbeh zaradi moških, ki prihajajo v stranišča.

Stranišča so bila vedno ločena na moška in ženska, vsem z izjemo nekaj militantnih aktivistov je ta delitev popolnoma ustrezala, je povedal Kurten. Nova sprememba bi lahko v bližnji prihodnosti vključevala tudi podzemne, avtobusne in podzemne postaje ter parke.

Ivan Šokić