fbpx

Kriminalna dejanja migrantov se vrstijo: Skupina Turkov brutalno napadla štiri policiste, trije mladoletniki pa so se znesli kar nad upokojenkama

Migranti

Slika je simbolična (Foto: Twitter)

Število kriminalnih dejanj, izvršenih s strani migrantov, v Nemčiji še naprej strmo narašča. Minulo soboto je tako skupina Turkov napadla štiri policiste. Ob tem je ta vikend v Nemčiji prišlo tudi do napada treh mladoletnih ilegalnih migrantov na starejši upokojenki, ki so ju obenem še oropali.

Dogajanje v Nemčiji nedvoumno dokazuje, da integracija številnih migrantov v tamkajšnjo družbo nikakor ni uspela. To dokazujejo že samo najnovejši dogodki, ki so pretresljivi, saj jasno potrjujejo nasilje številnih tujerodnih prišlekov. Minuli vikend je namreč po poročanju spletnega portala Voice of Europe do hujših napadov prišlo tako v kraju Hamm v Vestfaliji kot tudi v mestu Mönchengladbach v bližini Düsseldorfa in nizozemske meje.

V Hammu je štiri policiste, ki niso bili na službeni dolžnosti, napadla večja skupina Turkov, v kateri je bilo vsaj 10 do 15 oseb. V incidentu sta jo dva izmed varuhov pregona hudo skupila. Eden je utrpel poškodbe trebuha, drugi pa pretres možganov. Še dva policista sta bila lažje poškodovana. Dogodek je že ostro obsodil notranji minister v Severnem Porenju-Vestfaliji Herbert Reul iz vrst CDU. “Vse podrobnosti napada še niso znane, počakati moramo na rezultat preiskave. Ne glede na to je treba napad na štiri policiste najstrožje obsoditi,” je povedal Reul.

Herbert Reul (Foto: epa)

Med napadenimi tudi 91-letna ženska
Še bolj sprevržen je bil napad v Mönchengladbachu, kjer so trije mladoletni migranti, stari 11, 12 in 15 let, napadli ter oropali dve upokojenki, pri čemer je bila ena stara 74, druga pa 91 let. Po navedbah prič so storilci z žrtvama ravnali skrajno brezobzirno in agresivno. Približali so se jima od zadaj, nato pa so ju zbrcali ter jima ukradli torbici. 91-letna ženska je bila v incidentu poškodovana, zaradi česar je bila prepeljana v bolnišnico.

Rajko Golob