fbpx

Kristjani, ki živijo v muslimanskih državah, v kar 143-krat večji nevarnosti, da jih bodo ubili muslimani, kakor obratno

Teroristični napad na cvetno nedeljo v Aleksandriji 2017 (vir: twitter)

Teroristični napadi na muslimane na Zahodu, kakršen je bil masaker v Christchurchu na Novi Zelandiji, so izjemno redki. Pogostejši pa so napadi na kristjane v muslimanskih državah, ki jih mediji pogosto prezrejo.

Masaker na Novi Zelandiji, ki ga je na marčeve ide zagrešil 28-letni samooklicani ekofašist Brenton Tarrant in je terjal 50 smrtnih žrtev, je prvi večji incident te vrste od streljanja v Quebec Cityju, ko je umrlo šest ljudi, je za Chronicles Magazine zapisal Srđja Trifković, ki je poudaril, da so teroristični napadi na muslimane na Zahodu izjemno redki.

Napadu v Christchurchu je bilo po pisanju portala Voice of Europe posvečeno neproporcialno več medijske pozornosti kakor pa na primer bombnemu napadu na cvetno nedeljo v Aleksandriji leta 2017, ko je bilo ubitih 45 kristjanov. Ta je bil s strani zahodnih medijev in politikov v celoti prezrt. Če se je o njem tudi poročalo, je bil takoj pozabljen.

Samo v zadnjem letu v Franciji 261 mrtvih zaradi islamističnega terorizma
Na Zahodu živi okoli 30 milijonov muslimanov, verjetnost, da bodo žrtev terorističnega napada, pa je okvirno ena proti desetim milijonom. Po drugi strani pa je bilo samo lansko leto v Franciji 261 ljudi pobitih in še mnogo več ranjenih zaradi muslimanskih napadov na nemuslimane.

Teroristi ISIS (Vir: Twitter)

Če vzamemo za primerjavo situacijo po svetu, vidimo, da so po poročilu, ki so ga objavili pri organizaciji Open Doors, zaradi vere v letu 2018 muslimani pomorili najmanj 4.305 kristjanov. Po trditvah organizacije Aird to the Church in Need je krščanstvo “najbolj preganjana religija na svetu”, večina od 300 milijonov kristjanov, ki se dnevno soočajo s pregonom, pa živi v muslimanskih državah.

Verjetnost, da bo kristjana v državi, v kateri živi muslimanska večina, umoril musliman, je tako približno ena proti 70.000. To pa pomeni, da je kar 143-krat bolj verjetno, da bo musliman ubil kristjana zaradi njegove vere, kakor pa da bi nemusliman ubil muslimana na Zahodu zaradi njegove vere.

Ivan Šokić