Kulturna obogatitev Londona pod vodstvom župana Khana se kaže vedno nazorneje: Tokrat žrtev napada z mačeto 16-letni deček!

Londonski župan Sadiq Khan (Foto: Twitter)

Število umorov, do katerih prihaja v Londonu, se pod muslimanskim županom Sadiqom Khanom le še povečuje. Britansko prestolnico namreč praktično na dnevni ravni pretresajo novi napadi, v katere so najpogosteje udeleženi migranti, ki imajo nekatere dele mesta že povsem pod nadzorom. Do zadnjega odmevnega umora je prišlo v ponedeljek, ko jo je skupil najstnik, ki so ga napadli trije napadalci in ga zabodli z mačeto. Gre za že 90. umor v Londonu, ki ga v letošnjem letu preiskuje britanski Scotland Yard.

Najnovejša žrtev množičnega nasilja, ki se v Londonu stopnjuje že vse od takrat, ko je mesto dobilo muslimanskega župana Sadiqa Khana, je 16-letni fant, ki so ga v ponedeljek zvečer v bližini Regentovega parka napadle tri osebe ter ga zabodle v prsni koš in hrbet. Sosedje, ki so bili priča usodnemu napadu, so po poročanju spletnega portala RT povedali, da so napadalci takoj po umoru zbežali s prizorišča ter pri tem kričali in se smejali. Ob tem omenjajo tudi, da je eden izmed napadalcev v rokah držal mačeto.

Britanski Scotland Yard je že v torek objavil izjavo v povezavi z omenjenim dogodkom, v kateri je razkril, da so jih policisti v ponedeljek ob 23. uri zvečer poklicali v povezavi z moškim, ki je bil zaboden v središču Londona. “Prišli so policisti in londonska reševalna služba, na kraju dogodka pa je bil moški razglašen za mrtvega … Nobenih aretacij ni bilo in preiskave okoliščin dogodka še vedno potekajo,” so zapisali. Gre sicer za že 90. letošnji umor v Londonu, ki ga preiskuje Scotland Yard. Od tega je šlo v 15 primerih za najstnike, ki so bili v kar 14 primerih zabodeni.

Scotland Yard (Foto: Wikipedia)

“Nacionalna sramota, ki uničuje London”
Omenjeni primer še enkrat znova dokazuje, da izvajanje policijskih pristojnosti v britanski prestolnici vedno bolj peša in da župan Khan nikakor ni kos nalogi varovanja Londončanov pred napadi z noži in celo mačetami. Khan, ki je sicer obljubil, da bo naredil vse, kar je v njegovi moči, da se razmere izboljšajo, se je tako že znašel pod plazom kritik, na katere pa je odgovoril z obtožbami torijske vlade, češ da je za porast kaznivih dejanj v Londonu kriva varčevalna politika zadnjih 9 let na nacionalni ravni. Na številne umore v britanski prestolnici se je že odzval tudi ameriški predsednik Donald Trump, ki je tamkajšnjega muslimanskega župana označil za “nacionalno sramoto, ki uničuje London“.

Rajko Golob

 • xtc

  Paki vam bo naredil red?
  Ja,pa ja de.
  Enako kjer Slovenclji tumpasto upajo ,da jim bo Kosovar obdržal socializerm.

  • opazovalec

   Boš moral pa še kaj več vedeti Župan Sadiq Khan je rojen v VB, straši so pa prvotno živeli v Indiji, nakar so se morali ob osamosvojitvi preseliti v Pakistan odkoder so pred 51 leti emigrirali v VB. Sicer je pa politično social demokrat, kakor je bil tudi nekdanj vodja stranke, še vedno malikovan J. Pučnik. Bo potrebno paziti na izrazoslovje, da ne bo problema v stranki.

   • xtc

    Torej Muslimanski socialist?
    = dvakrat necivilizirana drhal.

    Kolikor vem se SDS imenuje Slovenska Demokratska stranka torej imaš težave.
    Zate bebo pa tole,preden me obdolžuješ članstva v stranki,vsaj dokaze priloži,če zmoreš.
    Drugače spiz*** bebček levo pravokatorski.

    • opazovalec

     Tebi spomin ne seže daleč, torej bolje da prej preveriš prden napišeš oslarijo, ki se ji smeji vsa vesoljna Slovenija. Stranka SDS je naslednica SDSS, kot piše wikipedija, https://sl.wikipedia.org/wiki/Socialdemokratska_zveza_Slovenije:

     Socialdemokratska zveza Slovenije SDZS je bila slovenska politična stranka ustanovljena 16. februarja 1989 v Cankarjevem domu. Njen idejni pobudnik in prvi predsednik je bil France Tomšič. 24. novembra 1989 je bil za novega predsednika izvoljen Jože Pučnik, ki je v decembru 1989 povezal več strank v DEMOS.

     Leta 1990 se je stranka preimenovala v Socialdemokratsko stranko Slovenije (SDSS) ter po prvih povojnih demokratičnih volitvah 8. aprila 1990 stopila v vlado.

     Na kongresu stranke aprila 1992 je v stranko prišel Janez Janša, ki je izstopil iz Demokratske stranke.

     V letu 1993 je postal njen predsednik Janez Janša.

     V letu 2003 (1996?) se je stranka preimenovala v Slovensko demokratsko stranko (SDS op. Op.).

     Več o zgodovini stranek najdi v Milan Zver, Dvajste pomladi SDS,

     https://sl.wikipedia.org/wiki/Socialdemokratska_zveza_Slovenije

     In ne boš verjel, IJJ novi predsednik SDSS s je celo potegoval za članstvo v 2. Internacionali na kongresu v Atena 1993, Pučnik je pa leto prej sodeloval na kongresu v berlinu. Takrat je stranka imela na kongresu status opazovalke.
     Iz 2. (Socialistične) Internacionale so izstopili 1996.

 • Olga101

  Če je že govora tudi o Trumpu, potem si poglejmo še njegovega fana –

  https://twitter.com/i/status/1161298093897392129

  Sounds like a good idea to me!

  I am a trumpeteer (trumpeteese) too!

  • John Kovacs

   You are Olgistka, for Donald you are just a fucking LOSER cause you complain way too much.

  • John Kovacs

   Pa se to, ce bo Trump ukinil Obamacare, kaj se bo zgodilo z bolnimi Ameri ki nimajo zavarovanja preko delodajalca?

 • John Kovacs

  Nas je pred musliji branim Josip Broz TITOSLAV.
  Vecna mu slava

 • piko8

  VSloveniji imamo podobno situacijo: imamo srbina za župana in neomejen uvoz čefurjev in novodobnih dr. znanosti ( kameltrajbarjev )

  • xtc

   Tud frisa sta precej podobna nategovalca koz in ovac.

 • bojan

  Ne vem kaj je s temi londončani da tega idiota ne odstranijo … so morda pod drogo

  • xtc

   Londona ni vse kar je Angleško se je odselilo ven iz Londonstana.

 • Avgust x

  v Londonu je bilo v letu 2018 132 umorov, v letošnjem letu bo številka očitno podobna. To predstavlja nekje 1,3-1,4 umora na 100.000 prebivalcev, kar je malo nad angleškim povprečjem (1,2), nekaj več nad slovenskim (0,9) in zelo pod ameriškim (5,3). Ne zagovarjam Khana, saj je trend v naraščanju, bi pa priporočil Trumpu, da najprej pomete pred svojim pragom.

  • xtc

   Trump je gospod za tega tvojega Pakija.

  • Clemen J.

   Smešno v ameriki tam kjer je največ umorov so prav demokrati nasportniki trumpa zupani. Npr. Chicago. Polet tega je Scotland yard jasno povedal, da vec kot polovica umorov in napadov ne dajo v javno evidenco.

 • ZatonMesecnikov

  Saj Khan, si morda tega ne želi. In tudi Britanci so ga izvolili, ker Gurke so bili namreč zelo cenjeni najemniki v britanski vojski, še danes imajo enoto sestavljeno iz nepalskih Gurk. Vendar očitno so samo za vojsko pod trdo komando britanskih oficirjev. In imajo z vodenjem in obvladovenajem situacije na terenu težave….

  Nije žvaka za seljaka, bi rekli na jugu.

  • Basileus

   Kako, da ne? IJJ, sin dekavsko-kmečke družine šel v Lublano se izobrazil in postal državnik.

   • ZatonMesecnikov

    Nek Šlosar, samo kmečkih korenin in samo šlosarsko izobrazbo, je tudi postal državnik.

    • Basileus

     Imel je živlenjske izkušnje kot ti Šetać.

 • Van Der Waals

  JA MULTI KULTI NE GRE!!!

 • Miki Miška

  pa Pakistanc župan….narobe svet… tud demokracija ima veliko neeeegativnih stvari ..

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!