fbpx

Kulturna obogatitev Londona pod vodstvom župana Khana se kaže vedno nazorneje: Tokrat žrtev napada z mačeto 16-letni deček!

Londonski župan Sadiq Khan (Foto: Twitter)

Število umorov, do katerih prihaja v Londonu, se pod muslimanskim županom Sadiqom Khanom le še povečuje. Britansko prestolnico namreč praktično na dnevni ravni pretresajo novi napadi, v katere so najpogosteje udeleženi migranti, ki imajo nekatere dele mesta že povsem pod nadzorom. Do zadnjega odmevnega umora je prišlo v ponedeljek, ko jo je skupil najstnik, ki so ga napadli trije napadalci in ga zabodli z mačeto. Gre za že 90. umor v Londonu, ki ga v letošnjem letu preiskuje britanski Scotland Yard.

Najnovejša žrtev množičnega nasilja, ki se v Londonu stopnjuje že vse od takrat, ko je mesto dobilo muslimanskega župana Sadiqa Khana, je 16-letni fant, ki so ga v ponedeljek zvečer v bližini Regentovega parka napadle tri osebe ter ga zabodle v prsni koš in hrbet. Sosedje, ki so bili priča usodnemu napadu, so po poročanju spletnega portala RT povedali, da so napadalci takoj po umoru zbežali s prizorišča ter pri tem kričali in se smejali. Ob tem omenjajo tudi, da je eden izmed napadalcev v rokah držal mačeto.

Britanski Scotland Yard je že v torek objavil izjavo v povezavi z omenjenim dogodkom, v kateri je razkril, da so jih policisti v ponedeljek ob 23. uri zvečer poklicali v povezavi z moškim, ki je bil zaboden v središču Londona. “Prišli so policisti in londonska reševalna služba, na kraju dogodka pa je bil moški razglašen za mrtvega … Nobenih aretacij ni bilo in preiskave okoliščin dogodka še vedno potekajo,” so zapisali. Gre sicer za že 90. letošnji umor v Londonu, ki ga preiskuje Scotland Yard. Od tega je šlo v 15 primerih za najstnike, ki so bili v kar 14 primerih zabodeni.

Scotland Yard (Foto: Wikipedia)

“Nacionalna sramota, ki uničuje London”
Omenjeni primer še enkrat znova dokazuje, da izvajanje policijskih pristojnosti v britanski prestolnici vedno bolj peša in da župan Khan nikakor ni kos nalogi varovanja Londončanov pred napadi z noži in celo mačetami. Khan, ki je sicer obljubil, da bo naredil vse, kar je v njegovi moči, da se razmere izboljšajo, se je tako že znašel pod plazom kritik, na katere pa je odgovoril z obtožbami torijske vlade, češ da je za porast kaznivih dejanj v Londonu kriva varčevalna politika zadnjih 9 let na nacionalni ravni. Na številne umore v britanski prestolnici se je že odzval tudi ameriški predsednik Donald Trump, ki je tamkajšnjega muslimanskega župana označil za “nacionalno sramoto, ki uničuje London“.

Rajko Golob