Kulturna obogatitev Londona pod vodstvom župana Khana se kaže vedno nazorneje: Tokrat žrtev napada z mačeto 16-letni deček!

Londonski župan Sadiq Khan (Foto: Twitter)

Število umorov, do katerih prihaja v Londonu, se pod muslimanskim županom Sadiqom Khanom le še povečuje. Britansko prestolnico namreč praktično na dnevni ravni pretresajo novi napadi, v katere so najpogosteje udeleženi migranti, ki imajo nekatere dele mesta že povsem pod nadzorom. Do zadnjega odmevnega umora je prišlo v ponedeljek, ko jo je skupil najstnik, ki so ga napadli trije napadalci in ga zabodli z mačeto. Gre za že 90. umor v Londonu, ki ga v letošnjem letu preiskuje britanski Scotland Yard.

Najnovejša žrtev množičnega nasilja, ki se v Londonu stopnjuje že vse od takrat, ko je mesto dobilo muslimanskega župana Sadiqa Khana, je 16-letni fant, ki so ga v ponedeljek zvečer v bližini Regentovega parka napadle tri osebe ter ga zabodle v prsni koš in hrbet. Sosedje, ki so bili priča usodnemu napadu, so po poročanju spletnega portala RT povedali, da so napadalci takoj po umoru zbežali s prizorišča ter pri tem kričali in se smejali. Ob tem omenjajo tudi, da je eden izmed napadalcev v rokah držal mačeto.

Britanski Scotland Yard je že v torek objavil izjavo v povezavi z omenjenim dogodkom, v kateri je razkril, da so jih policisti v ponedeljek ob 23. uri zvečer poklicali v povezavi z moškim, ki je bil zaboden v središču Londona. “Prišli so policisti in londonska reševalna služba, na kraju dogodka pa je bil moški razglašen za mrtvega … Nobenih aretacij ni bilo in preiskave okoliščin dogodka še vedno potekajo,” so zapisali. Gre sicer za že 90. letošnji umor v Londonu, ki ga preiskuje Scotland Yard. Od tega je šlo v 15 primerih za najstnike, ki so bili v kar 14 primerih zabodeni.

Scotland Yard (Foto: Wikipedia)

“Nacionalna sramota, ki uničuje London”
Omenjeni primer še enkrat znova dokazuje, da izvajanje policijskih pristojnosti v britanski prestolnici vedno bolj peša in da župan Khan nikakor ni kos nalogi varovanja Londončanov pred napadi z noži in celo mačetami. Khan, ki je sicer obljubil, da bo naredil vse, kar je v njegovi moči, da se razmere izboljšajo, se je tako že znašel pod plazom kritik, na katere pa je odgovoril z obtožbami torijske vlade, češ da je za porast kaznivih dejanj v Londonu kriva varčevalna politika zadnjih 9 let na nacionalni ravni. Na številne umore v britanski prestolnici se je že odzval tudi ameriški predsednik Donald Trump, ki je tamkajšnjega muslimanskega župana označil za “nacionalno sramoto, ki uničuje London“.

Rajko Golob

 • xtc

  Paki vam bo naredil red?
  Ja,pa ja de.
  Enako kjer Slovenclji tumpasto upajo ,da jim bo Kosovar obdržal socializerm.

  • opazovalec

   Boš moral pa še kaj več vedeti Župan Sadiq Khan je rojen v VB, straši so pa prvotno živeli v Indiji, nakar so se morali ob osamosvojitvi preseliti v Pakistan odkoder so pred 51 leti emigrirali v VB. Sicer je pa politično social demokrat, kakor je bil tudi nekdanj vodja stranke, še vedno malikovan J. Pučnik. Bo potrebno paziti na izrazoslovje, da ne bo problema v stranki.

   • xtc

    Torej Muslimanski socialist?
    = dvakrat necivilizirana drhal.

    Kolikor vem se SDS imenuje Slovenska Demokratska stranka torej imaš težave.
    Zate bebo pa tole,preden me obdolžuješ članstva v stranki,vsaj dokaze priloži,če zmoreš.
    Drugače spiz*** bebček levo pravokatorski.

    • opazovalec

     Tebi spomin ne seže daleč, torej bolje da prej preveriš prden napišeš oslarijo, ki se ji smeji vsa vesoljna Slovenija. Stranka SDS je naslednica SDSS, kot piše wikipedija, https://sl.wikipedia.org/wiki/Socialdemokratska_zveza_Slovenije:

     Socialdemokratska zveza Slovenije SDZS je bila slovenska politična stranka ustanovljena 16. februarja 1989 v Cankarjevem domu. Njen idejni pobudnik in prvi predsednik je bil France Tomšič. 24. novembra 1989 je bil za novega predsednika izvoljen Jože Pučnik, ki je v decembru 1989 povezal več strank v DEMOS.

     Leta 1990 se je stranka preimenovala v Socialdemokratsko stranko Slovenije (SDSS) ter po prvih povojnih demokratičnih volitvah 8. aprila 1990 stopila v vlado.

     Na kongresu stranke aprila 1992 je v stranko prišel Janez Janša, ki je izstopil iz Demokratske stranke.

     V letu 1993 je postal njen predsednik Janez Janša.

     V letu 2003 (1996?) se je stranka preimenovala v Slovensko demokratsko stranko (SDS op. Op.).

     Več o zgodovini stranek najdi v Milan Zver, Dvajste pomladi SDS,

     https://sl.wikipedia.org/wiki/Socialdemokratska_zveza_Slovenije

     In ne boš verjel, IJJ novi predsednik SDSS s je celo potegoval za članstvo v 2. Internacionali na kongresu v Atena 1993, Pučnik je pa leto prej sodeloval na kongresu v berlinu. Takrat je stranka imela na kongresu status opazovalke.
     Iz 2. (Socialistične) Internacionale so izstopili 1996.

 • Olga101

  Če je že govora tudi o Trumpu, potem si poglejmo še njegovega fana –

  https://twitter.com/i/status/1161298093897392129

  Sounds like a good idea to me!

  I am a trumpeteer (trumpeteese) too!

  • John Kovacs

   You are Olgistka, for Donald you are just a fucking LOSER cause you complain way too much.

  • John Kovacs

   Pa se to, ce bo Trump ukinil Obamacare, kaj se bo zgodilo z bolnimi Ameri ki nimajo zavarovanja preko delodajalca?

 • John Kovacs

  Nas je pred musliji branim Josip Broz TITOSLAV.
  Vecna mu slava

 • piko8

  VSloveniji imamo podobno situacijo: imamo srbina za župana in neomejen uvoz čefurjev in novodobnih dr. znanosti ( kameltrajbarjev )

  • xtc

   Tud frisa sta precej podobna nategovalca koz in ovac.

 • bojan

  Ne vem kaj je s temi londončani da tega idiota ne odstranijo … so morda pod drogo

  • xtc

   Londona ni vse kar je Angleško se je odselilo ven iz Londonstana.

 • Avgust x

  v Londonu je bilo v letu 2018 132 umorov, v letošnjem letu bo številka očitno podobna. To predstavlja nekje 1,3-1,4 umora na 100.000 prebivalcev, kar je malo nad angleškim povprečjem (1,2), nekaj več nad slovenskim (0,9) in zelo pod ameriškim (5,3). Ne zagovarjam Khana, saj je trend v naraščanju, bi pa priporočil Trumpu, da najprej pomete pred svojim pragom.

  • xtc

   Trump je gospod za tega tvojega Pakija.

  • Clemen J.

   Smešno v ameriki tam kjer je največ umorov so prav demokrati nasportniki trumpa zupani. Npr. Chicago. Polet tega je Scotland yard jasno povedal, da vec kot polovica umorov in napadov ne dajo v javno evidenco.

 • ZatonMesecnikov

  Saj Khan, si morda tega ne želi. In tudi Britanci so ga izvolili, ker Gurke so bili namreč zelo cenjeni najemniki v britanski vojski, še danes imajo enoto sestavljeno iz nepalskih Gurk. Vendar očitno so samo za vojsko pod trdo komando britanskih oficirjev. In imajo z vodenjem in obvladovenajem situacije na terenu težave….

  Nije žvaka za seljaka, bi rekli na jugu.

  • Basileus

   Kako, da ne? IJJ, sin dekavsko-kmečke družine šel v Lublano se izobrazil in postal državnik.

   • ZatonMesecnikov

    Nek Šlosar, samo kmečkih korenin in samo šlosarsko izobrazbo, je tudi postal državnik.

    • Basileus

     Imel je živlenjske izkušnje kot ti Šetać.

 • Van Der Waals

  JA MULTI KULTI NE GRE!!!

 • Miki Miška

  pa Pakistanc župan….narobe svet… tud demokracija ima veliko neeeegativnih stvari ..