So bili za Epsteinovo smrt res krivi nepazljivi pazniki?

Jeffrey Epstein (Foto: Twitter)

V povezavi z okoliščinami samomora ameriškega milijonarja Jeffreyja Epsteina v zaporu na newyorškem Manhattnu prihajajo na dan nove podrobnosti. Kot kažejo najnovejši podatki, naj pazniki ne bi ustrezno opravljali stalnega nadzorstva nad njim, ki je bilo uvedeno po tem, ko je že julija poskušal storiti samomor. Toda okoli njegovega “samomora” prihaja na dan vse več nejasnosti, med drugim niso delovale niti nadzorne kamere.

Ameriški milijonar Jeffrey Epstein, ki so ga prejšnji mesec obtožili trgovine z mladoletnicami za spolno izkoriščanje, se je v zaporu na newyorškem Manhattnu obesil v soboto. To je nadvse presenetilo ameriško javnost, saj je bil Epstein že od 23. julija 2019, ko si je prvič poskušal vzeti življenje, pod stalnim nadzorom, da dejanja ne bi ponovil.

Kot kaže, gre možnost, da je Epstein lahko storil samomor, pripisati kar paznikom v zaporu. Ti naj namreč ne bi ustrezno upravljali nadzorstva, ki je bilo uvedeno julija. Med drugim naj bi pregled videoposnetkov v prostorih zapora pokazal, da v času, ko je Epstein storil samomor, več ur niso prišli v njegovo celico, namesto da bi vsake pol ure nadzirali slavnega zapornika. Po poročanju spletnega portala Mail Online so pazniki v omenjenem newyorškem zaporu osumljeni ponarejanja vnosov v dnevnike, s katerimi so želeli prikazati, da ustrezno preverjajo zapornike, v resnici pa tega niso počeli.

Zaposleni v zaporu se soočajo z nevzdržnimi razmerami
Na to se je že odzvala tamkajšnja predstavnica sindikata stražarjev Serene Gregg. Ta je odločno stopila v bran paznikom ter javnost seznanila z nevzdržnimi razmerami, s katerimi se zaradi pomanjkanja kadra soočajo zaposleni v omenjenem zaporu. “Če se ne to ne bi zgodilo v primeru Epsteina, bi se zaradi slabih pogojev v tej ustanovi zagotovo v katerem drugem primeru,” je povedala in ob tem poudarila, da je bilo le vprašanje časa, kdaj bo zaradi prezaposlenosti paznikov prišlo do tragedije. Ti namreč mnogokrat delajo tudi po 16 ur skupaj, zaradi natrpanega urnika pa morajo pogosto prespati kar v svojih avtomobilih. Kot primer je Greggova navedla, da je tudi v času, ko je Epstein izvršil samomor, en paznik opravljal že peti zaporedni dan nadurnega dela, drugi pa obvezne nadure. Kot da že vse našteto ne bi bilo dovolj, naj bi bil omenjeni zapor tudi poln plesni ter različnih glodavcev in ščurkov.

Newyorški zapor, v katerem je Epstein domnevno storil samomor. (Foto: Wikipedia)

Epsteinova smrt koristi številnim znanim osebnostim, ki naj bi bile vpletene v primer
Natančnejše okoliščine Epsteinovega samomora sicer še niso znane. Smrt 66-letnega milijarderja, ki bi bil lahko obsojen celo na 45 let zapora, pa zagotovo koristi predvsem številnim znanim in bogatim osebam, ki naj bi tudi bile vpletene v primer, katerega preiskava se bo zaradi Epsteinove smrti zdaj najverjetneje zaključila. Že pred dnevi smo na primer poročali, da Virginia Giuffre trdi, da ji je Epstein, sicer dober prijatelj nekdanjega ameriškega predsednika Billa Clintona, skupaj z zvodnico Ghislaine Maxwell ukazal spolne odnose z nekdanjim veleposlanikom ZDA pri ZN in nekdanjim demokratskim guvernerjem Nove Mehike Billom Richardsonom pa tudi z britanskim princem Andrewem, nekdanjim demokratskim senatorjem Georgeem Mitchellom, finančnikom Glennom Dubinom, pokojnim znanstvenikom s Harvarda Marvinom Minskyjem in agentom za manekenke Jean-Lucom Brunelom. Nobeden od omenjenih sicer ni obtožen kaznivih dejanj, prav tako ni bila proti nobenemu vložena civilna tožba.

Rajko Golob

 • šmentanamuha

  A zdaj so pa pazniki krivi … kako predvidljivo.

 • Terminator

  Enostavno so ga pospravili, da ne bi zapel, ker če bi, bi na dan prišlo še veliko zanimivih imen.

  • pajot

   Natančno tako

 • John Kovacs

  Kriva sta Milan in Stefica
  Ona sta kriva za vse.
  In vi ste vecna zrtev ki joce in STEJE kosti in se sama sebi smili….. krivi so drugi pravijo Olgisti

  • KAPIBARA

   Ne- kriv si ti, ker tu smetiš..

   • John Kovacs

    Jaz sem svetnik, tako kot sveti TITOSLAV VELICASTNI

    • KAPIBARA

     Če si ti tako rečeš.. se pa mej tako..

 • GverilaStyle

  in zakaj zdej delajo mučenika in žrtev iz tega spolnega predatorja??? Tako kot tič, si je zaslužil smrt!!!

 • xtc

  Baje se Clintonu nevarno zateguje štrik okrog vratu vsaj 26 x naj bi tam ordiniral pri mladoletnicah.,baje je Barack na boljšem on obožuje transversite.

  • cosmosjasnovidec

   Res je.Predvsem zapečene musliče.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

  • KAPIBARA

   Makron jih pa prešvicane, najmanj,objema. Njegova babi, pa na plastične hodi.. LE za koga ??

  • Franc Šink

   On je imel tudi oralno sobo in cel kup Monik Levinski

 • Marija

  Pa taki nam krojijo svet.Res niso vredni pozornosti.Če nebi bile vidilne elite povsod vmešane v kriminal,ga na svetu nebi bilo.Pa nima smisla.

 • cosmosjasnovidec

  Zblojena pedofilska nesnaga je dobil kar mu pripada je pa edino sporno to,da so ga dali odstraniti vsi izprijenci od Clintona naprej,da bi mu zaprli gobec.
  Crknil je namreč na prelep način saj bi se moral znajti v rednem zaporu med zaporniki kateri bi mu kaj hitro pokazali kaj pomeni biti pedofilski ter LGBT smrduh.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • tretjerazredni

  Milijarder v zaporu, zgleda so imeli trdne dokaze, sicer bi ga spustili.pod varščino. Čeprav je mrtev, dokazi verjetno zato niso zastarali, v vsakem primeru bo še kaj prišlo na.dan. Nekaj od tega je že v medijih, a nič konkretnega, to je vsekakor material za hollywoodski triler.
  Javnost se sprašuje koga najbolj bremenijo priče in dokazi, odvisno od malih punčk verjetno, ki bodo kazale s prstekom. Kdor je bil na tistem smrdljivem otoku, je pečen. Trump ne zgleda,kot nekdo, ki bi ga zanimale punčke, za.Clintona vemo, da mu ga je fafala študentka, čeprav on temu ni rekel seks.

 • KAPIBARA

  Kot rekel že drugod: Pazniki si NIKOLIK direkt ne umažejo rok s krvjo.. oni samo pripomorejo k izvršitvi naročila.. pa bilo kak..
  Sicer naj pa pogledajo, keri zapornik je dobil “skračenje”..

 • Kju

  Epstein je menda zelo lepo pel, vse je ocinkal od A do Ž….seveda je zdaj na najbolj varnem kar se da, vse nakladanje o pomankljivem nadzoru, spanju paznikov, izklopu videonadzora, opustitvi suicide-watch itd…so pravljice za speči narod, ki je 100 let za tem, kar se v zakulisju dogaja.

  Mimogrede, kako da je ravno na dan, ko so potrdili, da ima Epstein poškodbe, katere veliko bolj spominjajo na davljenje kot samomor, izbrisana oznaka zaupnosti iz dokumentov o izdajstvu Killary Hlinton, kar jo bo v kratkem, menda nekje v septembru (uradno, sicer je tam že dolgo…) dostavilo v Gitmo na hladno?

  https://grassley.senate.gov/sites/default/files/documents/2019-08-14%20Staff%20memo%20to%20CEG%20RHJ%20-%20ICIG%20Interview%20Summary%20RE%20Clinton%20Server.pdf

  Trump se gre pač izsuševanje močvirja zelo zares, ko bo doma končal gre na pohod v Evropo, kjer se sicer teren že pripravlja (Anglež Boris, tresoča se Angela, Boki 13 in Zaev…) …zato levuharji totalno pošizijo, pa če samo omeniš njegovo ime…

 • Franc Šink

  Tudi to je Amerika.