Kulturna obogatitev v Franciji: Župan majhne občine zaradi “zamenjave prebivalstva” uvedel policijsko uro za nasilne mladoletnike

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

V francoski občini Puget-Théniers je župan zagovarjal nedavno uvedeno policijsko uro za mladoletnike, češ da je “sprememba prebivalstva” v občini povzročila večjo stopnjo prestopništva. Z enakim problemom migrantskih najstnikov pa se sicer ukvarja cela Evropa.

V poskusu, da bi zaustavili naraščajoče zločine, ki jih večinoma izvajajo arabski najstniški migranti, je Robert Velay, župan občine Puget-Théniers, predstavil nov občinski odlok, ki prepoveduje, da se v manjših vasicah mladoletni otroci brez spremstva od 22. ure pa vse do 6. ure zjutraj zadržujejo oziroma družijo na ulicah, poroča VoiceofEurope.

Arabska mladina že nekaj časa terorizira 2.000 prebivalcev vasi s prodajo mamil, nasiljem in povzročanjem hrupa. V izjavi, ki pojasnjuje odlok, je Velay navedel:

“Ta uredba je namenjena boju proti prestopništvu mladih, žandarji in mestna hiša so se pritoževali nad pritožbami. Neko noč smo bili ob bazenu stražarji in smo najstnike ujeli pri vlomu in vstopu. Ko smo jih pripeljali v žandarmerijo, so nam rekli, da ne morejo storiti ničesar, ker so mladoletniki.”
Sprejeti je bilo treba odločitev, da se razmere umirijo, in žandarjem omogočiti posredovanje. 

“V vasicah se spreminja prebivalstvo, vedno več je družin v stiski in otrok, za katere starši ne skrbijo … Nekateri najstniki, stari od 13 do 15 let, pripeljejo prijatelje in prestopnike, potem pa hitijo na ulico za zabavo ob enih zjutraj … tako se ne bo moglo nadaljevati.” “Letošnje poletje je bilo obupno, poleg vročine je glasba vse noči odmevala po ulicah …  Ljudje delajo, moramo jih razumeti, kar smo želeli, je spoštovanje do drugih,” je dodal župan.

Enak problem po vsej Evropi
Letošnje poletje je bilo tudi v Nemčiji nemirno, saj so se nekdaj umirjeni bazeni spremenili v mesta groze in nasilja, potem ko so migrantski mladostniki terorizirali goste, spolno napadali mladoletnice in ustrahovali delavce. Tudi v Italiji so pustili grozljive pečate, med drugim so 70-letnega duhovnika iz Benetk napadli in mu grozili, ko se je soočil z njimi zaradi njihovega slabega vedenja, pa so postali do njega sovražni in skupina migrantskih mladostnikov se je brez problema spravila nanj.

Eva Poljanc

 • rubec

  Če pogledam njegov nos, bi rekel da jih francozi pitajo s kumarami.

 • rubec

  Ta na sliki se je že dodobra integriral v francosko družbo. Cele dneve vpije Je suis Velik nos.

 • Nata

  Hja. . . . le kdo si pa pri nas upa spremeniti kakšen zakon , da bi lažje obvladali krizo z migranti ?? Ga ni korenjaka.

  No. . . . saj pravijo celo, da krize ni !

 • Skrajno Desni

  Eliud Kipchoge je na Dunaju postal prvi človek, ki je maratonsko razdaljo, 42,125 kilometra, premagal v času pod dvema urama, bi svoje rojake lahko naučil de začnejo tečt tja od koder so se navlekli drugače jim bomo mi pomagali iz EU-ja z nogami naprej.

 • GanciJajćko

  Macron pa za rumene jopiče.

 • Unikatna

  Naj bo vse več tega, naj vidijo kaj so z invazijo – migracij iz BV in Afrike zakuhali vsem Evropejcem…

 • Stajerka

  ..policijska ura za nasilne mladoletnike??…..a se norca delajo??……a so res tako kratki, da mislijo, da bodo necivilizirani, nasilni, ilegalci pričeli na ukaz upoštevat zahodne norme??……navsezadnje niso prišli tako daleč, da bodo pridni in delavni……

 • janko

  Evropa je obogatena – z paraziti!

 • tramal

  Te divjake povabit v ljubljano.Tam je že 80 procentov takih kot so oni.

 • Milan Onič

  Po vsej Evropi razglasiti izredno stanje in vse do zadnjega deportirati!!!!

 • est

  Hora legalis , brez zveze! Tem pomaga edino “leskova mast”!

  • stajerc5

   Imas deloma prav, za domaco uporabo. Ce je Hora legalis po zakonu, je pa dovoljena ze kar Pendrikova mast, na kraju “zlocina”!!!

 • Olga101

  Niso krivi divjaki, krivi so tisti, ki jih uvažajo, Macron s svojo levičarsko kamarilo!

 • cosmosjasnovidec

  Na Nemških portalih sem gledal kriminalna dejanja z strani muslimanskih migrantov predvsem njihove kraje po trgovinah ter na ulicah.
  Ogromno je bilo zaradi tega že večkrat zaprtih a so kazni minimalne po kakšen mesec dva potem jih pa izpustijo.
  V mestu Leipzig so Nemci na ulice poslali večje število detektivov kateri spremljajo kraje ter kazniva dejanja te drhali in,ker jih večina že poznajo jim sledijo in,ko jih zasačijo pri krajah ter drugih ropih jih popišejo in kar izpustijo.
  Migranti se seveda izgovarjajo na različne načine kot,a oni niso ukradli zadev ampak jim jih je nekdo drug podaril na ulici ter,da so zato,da si lahko oni prosto vzamejo vse kar hočejo prišli v Nemčijo saj bi drugače raje ostali v svojih domovinah,če bi vedeli,da jih bo kdo tukaj nadlegoval.
  Eden katerega so tudi popisali,ker je ukradel večje število nekih športnih kap in so ga prav tako potem izpustili jih je pričel preklinjati z raznimi psovkami ter se drl,da pljune na tako Nemčijo v kateri ne pride do dovolj denarja in se bo zaradi tega raje vrnil v Maroko,ker mu je tam bolje.
  To očitno nakazuje,da še nekdo razen “merkelce” te musliče celo vabi v Nemčijo oziroma Europo ter jim obljublja bogastvo zato jih tudi vse več leze v njo.
  Ti kateri jim to obljubljajo so seveda politiki državljani EU si pa zakrivajo oči ter poslušajo laži ter zavajanja politikov kateri se iz njih norčujejo ter jim lažejo.
  Državljani namreč ne sprevidijo,da,če jim politiki lažejo ter jih zavajajo imajo tudi oni to pravico ter pravico podajati svoje mnenje glede teh zadev in to se nikakor ne more tretirati kot bilo kakšen sovražni govor ali sovražna nastrojenost proti nekomu.
  Osebno ne trpim musličev in nikakršne muslimanske drhali in mi vsi kateri se z tem ne strinjajo predvsem pa v vladi lahko samo fafajo penis,če še pa komu kaj ne odgovarja pa naj pride,da mu v treske razbijem bučo.Meni že nihče ne bo vsiljeval neke muslimanske golazni in ta se me naj na kilometre izogiba,če hoče preživeti.

  —————————————————————————————-
  Vsakemu lev.kom.čef.musl.se poščij.v ust.in na glav.
  DR.Vsevidni Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

  • rubec

   Vidim da si skrajšal podpis. Pa ne, da ti je zmanjkalo črnila?

   • cosmosjasnovidec

    Ni mi še zmanjkalo črnila ampak se z mojim daljšim podpisom na žalost ni strinjalo tudi veliko tistih kateri bi naj bili na desni strani in so se pritoževali tako,da so mi na koncu očitno zaradi tega pričeli dajati blokade komentiranja po par dni.
    Ni pomembno čeprav je levuharjem podlegel tudi tale portal z cenzuro sovražnega govora in podobno kar seveda po zakonu ne drži.
    Če lahko politiki v vladi lažejo ter zavajajo državljane imajo državljani popolno pravico povedati svoje mnenje o njih in to z vsemi razpoložljivimi nazivi kateri jim padejo na pamet in to ni nikakršen sovražen način ampak izpoved resnice taka kakršna dejansko tudi je.
    Na žalost pa očitno tudi uredniki tega portala tega ne ali pa nočejo vedeti.
    —————————————————————————————-
    Vsakemu lev.kom.čef.musl.se poščij.v ust.in na glav.
    DR.Vsevidni Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————-

    • pytm

     Samo, da si še živ . :)

     • cosmosjasnovidec

      Enako.
      Sicer pa mi ni za umreti,ker niti nimam časa.Hehe
      ——————————————————————————
      Vsakemu lev.kom.čef.musl.se poščij.v ust.in na glav.
      DR.Vsevidni Cosmosjasnovidec
      ——————————————————————————