[Video] Erdogan grozi EU: Če našo “operacijo” v Siriji označite za invazijo, vam bomo poslali 3,6 milijona migrantov!

Turška invazija v Sirijo (vir: twitter=

Potem ko se je zaradi Erdoganove invazije v Sirijo oglasila EU, je turški predsednik Evropski uniji dal vedeti, da če bo kritizirala njegov napad na Kurde, ji bo poslal milijone migrantov.

Kakor smo že poročali na Nova24TV, je visoka predstavnica EU za zunanjo politiko Federica Mogherini obsodila turško invazijo, ki se je po nekaj dnevih zbiranja vojske na meji začela v sredo, 9. oktobra 2019. “Enostransko ukrepanje Turčije ogroža napredek koalicije proti IS, spodkopava stabilnost celotne regije, povečuje trpljenje civilistov in povzroča dodatno razseljevanje.”

To ni bilo všeč turškemu predsedniku Recepu Tayyipu Erdoganu, ki je EU poslal jasno sporočilo. “Ponavljam: Če boste skušali našo operacijo tam (v Siriji) prikazati kot invazijo, je naša naloga preprosta: odprli bomo vrata in vam poslali 3,6 milijona migrantov.”

Odkar se je začela turška invazija, so Turki po poročanju Telegrapha ubili 109 “militantov”. Zaradi bojev med Turki in kurdskimi silami pa je brez doma ostalo do sto tisoč ljudi. Konvoji civilistov so se že odpravili proti jugu v mesta, kot sta Hasakah in Tel Temir.

Po začetnem bombardiranju turških položajev je sledila invazija kopenskih sil. Po trditvah sirskega Rdečega polmeseca (ekvivalent našemu Rdečemu križu) je bilo ubitih pet civilistov, še 25, vključno s šestimi otroki, pa je bilo ranjenih.

Turški napad na Kurde v Siriji pa je v obsodbi Erdogana združil stare nasprotnike. Tako EU, Rusija in ZDA kot Iran so si enotni v obsodbah Turčije. Odstopanja se pojavljajo v vzrokih, zakaj je do tega prišlo.

Ivan Šokić

 • xtc

  DEJSTVA SO JASNA ;ALI EU POSRANCI STOLČEJO ERDOGANA Z ZDA ALI PA BO FERDO KMALU ZAČEL ENAKO POČETI NA MERJAH EU.SAMO BEDAKOM NI JASNO ,DA GOSPODARSKO IN FINANČNO MRTVI ISLAMIST DELA TRETJO VOJNO V SPREGI Z EU SOCIALISTI in Ansarholiberali.

  • Mihael

   Ne prbiji model. Plačaj Erdoganu pa bo. Zastojn čiščenje EU NATO, in drugih zločinskih poslov U,S and A, pa zraven sankcijam moralizirati pač ne gre.
   Ali se umakni, poberi se, ali pomagaj beguncem domov, ali bodi pa tiho.
   Ne moreš Erdoganu reči naj sprejme krščanstvo, ker ti nočeš, da bi bil musliman, da ga sprejmeš enakega.
   Ker to je bistvo, da je bil vaš, bi take govorili kot, da je najboljši vodja Kristjanov vseh časov.
   Dovolj fake newsa in vašega hinavskega moraliziranja , hvala.
   Raje se poboljšite, kot, da za vse krivite muslimane, za začetek, pejte delati, hvala.

 • Andrej

  Erdogan po stari muslimanski navadi EU smatra za ničvredno babo (kar v resnici tudi je) in je po moško udaril po mizi. V EU pa ni takega desca, da bi tudi udaril po mizi in nekaj konkretnega naredil. Sama babja sluzavost.

  • Mihael

   Erdogan se utapla v stroških, ker EU ne želi migrantov, tudi on bi raje khe drugje investiral, ne samo EU…
   Upam, da naseli Sirce nazaj v Siriji, mora pa najprej Kurde razbiti, da ns bojo več nekurdov masakrirali, dvomim sicer, da bo varno za Sirce, ali pa da želijo nazaj med več nasprotujočih si strani teroristov, ISIS, …

 • Capi

  Erdogan je en tak diktator, ki mu dol visi za vse……
  Ja kaj pa je potem napad na drugo državo, če ne invazija??
  Turki, oziroma Islamisti kot je Erdogan, imajo spet apetite po osvojitvi Evrope……….bojim se, da se bo dogajanje tam doli kmalu preselilo proti severu…….

  • Mihael

   Sirija je od Hafez al Asada samo še psevdo država. V muslimanski večini, jo vodijo klan al Assad, komunisti iz Baath partije, ki za televizijo igrajo Islam za gledalce. Od klanjanja v mošejah pred kameram, iftar za ramazan, pred kamerami itd. Te Aleviti, so zelo kruti. Civilisti, ki so jim napoti, preprosto pospravijo, in namečejo trupla na kup, kot vreče smete, samo zato, ker so muslimani, in protestirajo proti komunističnemu enoumji in prisili razmišljanja.
   Glavoreze ISIS, je ob revoluciji prav Bashar spustil, in to prav na ozemlja spontanih uporov, vzrok so bili umor treh dijakov, ki so proti režimske grafite pisali. Takrat 13 letni Hamzi so odrezal luleka, ko so ga našli je imel še sledi elektrošokov, in napihnjen trikrat večji, kot je bil sicer. Ostala dva sta tudi vsa modra in črna bila od batin, to so počeli komunistični obveščevalci, katere vodja je brat Basharja.
   V okoliških zaporih so posiljevali tako moške kot ženske, vsi muslimani, ki so protestirali.
   Ti pa govori kar hočeš, resnica je takšna. Ali ti paše ali pa ne.

   • Capi

    Ne vem, kaj se usajš tu……lol
    Jaz sem samo napisal da je napad Turkov na Kurde, ki so mimogrede še v sosednji državi, invazija!!..pika. Vse skupaj pa se bo kmalu preselilo na Evropska tla.
    Tisko o komunizmu in islamu, ki delata z roko v roki, ti pa dam prav, obojim so napoti kristjani……samo komunisti še ne vedo, da bodo islamisti udarili tudi po njihovih vrstah…..

 • Dragan Krstič

  V Turčiji je 3,6 mio migrantov, v Jordaniji pa še 1,4mio in to bo vse prihajalo v Evropo. Če kdo meni da se to ne bo zgodilo je naivnež.

  • McBobo

   To se bo zgodilo, če bo EU dala turkom še kaj denarja ali pa ne. Se pravi, vsak evro nakazan turkom je stran vržen evro.

   • Mihael

    Ti migrantii so že več let v Turčiji. Samo s to razliko, da ni kot v Franciji, kjer na ulici opravljajo oni svoje potrebe, ampak imajo šotorska naselja osvetljena, urejena, svetla, ločeni od drugih ljudi. To stane. Nimajo seveda vsi ta standard, nekatere so spustili v mesta, pa Turki niso ravno navdušeni, da se potikajo naokoli, predvsem, pa plače padejo tako, ker so cenejši delavci, torej DELAJO! Predvsem SIRCI, ostali bolj bogo.
    Do sedaj so jih učili Turško, inštrukcije so drage, niso to mali stroški.
    Ti pa ne vem, si kdaj že bil sploh v Turčiji? Se vidi, da ne poznaš situacije.
    Kurdi so okupirali nekurdska, tj. Arabska ozemlja, Arabci že molijo Allahu za Turško zmago. Ker Kurdi so znani po masakrih, ker so želeli etnično Kurdsko ozemlje za morebitni Kurdistan naresti.
    Tudi Asirce in Armence so v Siriji pospravili, Turki pač ne.
    Ypg je odgovoren za samomorilske bombe, ki so ubile Turške civiliste v Siriji, prav tako njihova matična PKK že desetletja kot ISIS deluje v Turčiji. Niso nobeni good guysi, kar je jasno, ker sodelujejo kot proxy amijev za dolarčke, vprašanje koliko bi se borili proti ISISU sicer, kar sam zagotovo spoštujem, ne pa da v borbi postaneš tudi terorist morilec brez zrna obžalovanja, saj so Turki itak manjvredni za njih.
    So po svojem mnenju itak na svojem ozemlju. Diyarbakir je najbolj mafijsko mesto v Turčiji, glavno mesto turških Kurdov.
    Dovolj sprenevedanja, hvala.

  • cosmosjasnovidec

   Tako to je kjer je folk posran tako kot v Europi.Ob taki izjavi pedofilskega prašiča “erdogana” bi ga Europa že morala napasti ter zravnati z zemljo,če tega ni sposobna Zda ter Rusija.
   In o kakih grožnjah se naklada??
   Če se zaprejo meje na celotni črti EU tako kot se morajo v njo ne more stopiti niti eden migrant in si “erdogan” te grožnje lahko zatlači v njegovo prašičjo muslimansko rit.
   Ampak se seveda ne bodo,ker je to vse politična manipulacija z nakladanjem ter opravičilo za še večji naval te muslimanske golazni v Europo.
   Vse to so politični medsebojni dogovori in cuzanje zabitih europejcev za davkoplačevalski denar.
   —————————————————————————————-
   Vsakemu lev.kom.čef.musl.se poščij.v ust.in na glav.
   DR.Vsevidni Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

   • Mihael

    Čakaj, ti bi izsiljeval Erdogana, ki ima jajca kaj narediti za Begunce, da gredo domov, da ne napodi teroristov, če ne bojo ljudje invazije, kričali invazija in sankcije vpeljali Turčiji.
    In potem, si drzneš, govoriti, kako nočeš migrantov, ker niso Kristjani?
    Iz podpisa nemudoma zbriši komuniste, ker si tak kot oni, že ne moreš proti njim biti, če jih že oponašaš.
    Tvoj moto je izgleda po izjavah tako kot njihov:
    Nije važno kakav je, samo, da je naš.
    Ti in ostali podporniki komunista AL Assada ali malikovalci Putina, nehite lagati, da ste desni.
    Podpiraš, oponašaš komuniste, si del njih.
    Poboljši se, preden te dragi Bog zradira za tvoje zločine laganja in sovražnega govora.
    Dobil si opozorilo, če boš v kaki poplavi, potresu, kaj izgubil, vedi, da si ti in tvoja trma po izvajanju grehov, vzrok temu.
    Bog se te usmili, in ostalih slepih, ki verjamejo hudiču.amin

    • cosmosjasnovidec

     Hahahahaha daj nehaj z tvojim bluzenjem bumbar zabit.
     Erdogana si zatlači sam veš kam “muhamad pederajsović”.
     Pizda tebi se je do konca sfuzlalo ali si pa že takšen prišel na svet.
     Ne samo,da ne trpim migrantov ampak ne trpim nobenega musliča,če te že zanima.
     ————————————————————————
     Vsakemu lev.kom.čef.musl.se poščij.v ust.in na glav.
     DR.Vsevidni Cosmosjasnovidec
     ————————————————————————–

     • Mihael

      Po šeriatu bi Jankoviću, sinovom, in ostalim pomočnikom, Golobičem, Kresalkam, Erjavcem, Židanom, Janšatom in drugim prejemnikom ali dajalcem podkupnin, Bavčarjem, Rigelnikom, Wolfom, Kučanom, Ropom, Bratuškam, Puričem,
      Cekutam, Kordežem, Pahorjem, Zidarjem, Tovšakom, Potočnikam, Simšičkam, Jazbecem itd. Odrezali roko.
      Pa da jih vidim potem pametovati in učiti, kar ne počnejo, torej preprečiti krajo.
      Razen, če ukradeš hrano, ker si lačen, bi te samo šibali z bičem po hrbtu.
      Da o posiljevalcih ne govorim. Glava bi vsaj bingljala s kakšnega gradu ali trga vsem na očem, če ne bi ga kar obglavili.
      Ali je njemu ime Janez, ki dela v cerkvi, ali pa Mustafa, ki pije na ulici Nemčije, ko posiljuje. Sekira poje.

      To bi padale glave kot nič, kot vidiš v tvoji in moji državi, sicer podložnik Bruslja, to je Eu ustave.
      Imajo nekaj, kar se reče človekove pravice, anonimnost osebnih podatkov, tako, da ostane žrtve brez življenja, komunjare pa ne dajo več kot kake krajše zaporne, tudi s pogojno, če seveda se obnašajo in če se ne obesi prej, ko ga zaporniki namlatijo vsako priložnost.
      Dej mi povej, kdo je tvoj Bog?
      Koga ti obožuješ?

     • cosmosjasnovidec

      Če je tako kot pišeš zakaj pa potem muslimanska drhal počenja ravno to kar si omenil v Europi???
      Kolikor je meni znano je pri muslimanih tudi alkohol prepovedan ampak se nažirajo kot krave z njim.
      Vem tudi za nekaj šiptarjev kateri žlokajo kot osli,ko je pa tisti ramazan oziroma post katerega imajo ali kaj že je pa se naskrivaj nažirajo z vsem kar je možnega nekateri pa prav tako jedo svinjsko meso.
      Kdo je moj bog??
      Ker nisem fanatik in sem normalno razgledan več moj bog ni nobeden,ker vem,da ne obstaja niti krščanski niti muslimanski nimam pa nič proti kdor verjame v njega.
      Če bi obstajal tudi krščanska elita mislim na cerkveno ne bi počela tega kar počenja.
      Se ve pri njih za razne kraje,ogromno pedofilskega nadlegovanja otrok,poneverbe in ogromno vsega drugega,da ne bom našteval.
      Torej mi že to dejstvo nakazuje na to,da nobeden bog ne obstaja kajti,če bi takih izprijenih zadev ne bi upali početi,če bi res na sodni dan morali stopiti pred njega.
      Veliko krščanov čeprav so verni namreč to tudi ve pri musličih je pa drugačna zadeva,ker so zaostali pritegnjeni fanatiki in celo v imenu njihovega “Alaha”kateri ne obstaja pobijajo nedolžne ljudi.
      Razumeš sedaj.
      ———————————————————————
      Vsakemu lev.kom.čef.musl.se poščij.v ust.in na glav.
      DR.Vsevidni Cosmosjasnovidec
      ————————————————————————

     • Mihael

      In kaj ima Muhamed naj bo mir in Božji Blagoslov z njim in njegovo družino veze s tem?

     • cosmosjasnovidec

      Kaj kako ima veze?
      Muhamed je bil prvi kateri uje v javnost prenesel svojo pedofilsko nagnusno sprevrženost potem so mu pa sledili vsi musliči.
      Sedaj boš nazadnje kljub vsem dokazom po celem svetu trdil,da musliči niso pedofili,ko se stare nesnage poročajo z 10 ali še manj starimi deklicami.
      Take prašiče bi jaz takoj pobil brez kakršnega koli pomisleka,če bi mi prišli v roke.
      In ne misli si,da boste musliči svojo pedofilsko stroko nadaljevali v tej vaši greznici v Ljubljani katero imenujete neka đamija.
      Frčali boste kot srake ven iz Slovenije,če boste sploh utegnili,ko bo pričelo pokati.
      ———————————————————————
      Vsakemu lev.kom.čef.musl.se poščij.v ust.in na glav.
      DR.Vsevidni Cosmosjasnovidec
      ————————————————————————

 • samsara

  Zanimivo res, kako ‘modruje’ tale voditelj velikega in vsak dan številčnejšega naroda.
  Resnico bi pogojeval. To tudi sicer predstavlja prakso njegovega voditeljstva. ‘Moder’ voditelj, ni kaj reči.
  In ta agresivni primitivec, se pogaja za polnopravno članstvo v EU. Bi tudi on ‘bogatil in plemenitil’ Evropo ali bolj plemenil?

  • Mihael

   Že dolgo Eu ni zanimiv. Samo toliko. Bolj EU in U,S and A rabijo Inçirlik in druge baze, za Iraq, Sirijo, in protiruske ukrepe, ve se, da je CIA NAROČILA padec, tistega ruskega aviona itd.
   Da ni bilo Turkov v Natu, Bušek bi spušil današnje stroške vseh njegovih vojn, že takoj na začetku, ko bi bil tako raztegnjen logistični stroj , ZA INVAZIJE RIMSKIH VOJNIH MIGRANTOV.
   Ki so proizvedli muslimanske, ki jih do takrati Evropa ni zanimala prav preveč, dokler ni Demokracijo z bombami, širil bušek.
   In so oprali ženske s feminizmom, ostale pa, da se med in mleko cedi na Zahodu, se splača biti demokrat…
   Sami so to reklamo silili za potrebe OKUPACIJE. Da so pasivne žrtve spremenili v Štokholmski sindrom…

   In potem Obama in zdaj Trump. Putin je tam nekje po pokvarjenosti.
   Ne vejo oni za Boga, lahko več dni molijo, pa bo enako.
   VSE NAS ČAKA DRAGI BOG po Smrti, PRVO GROB, ZASLIŠANJE V GROBU, POTEM PA ŠE VSTAJENJE NA SODNI DAN.
   Kdor želi priti pripravljen na Dan Obžalovanj, naj se že zdaj začne boriti za dobro, da ne bo večnega kesanja, ko se bo treba topiti v ognju, in v njem dimu večno dušiti.
   Iz katerega ni izhoda.
   Srečno

 • m_m

  Če bi Evropo ne vodila glupa, tupa Merklca in njen francoski kuža Makaron, bi to bila prazna grožnja, saj bi vedeli, kako se obraniti teh migrantov.
  Pravi dec zna vzet tudi puško v roke, če je grožnja tako velika. Mi znamo samo mencat, lepo govorit in podpirat kretenske nevladnike.

  • Mihael

   Da ni Sarkozy Libijo uničil, George Bush Iraq in Afganistan, Obama Soroš, Sirijo in Ukrajino. Putin Čečenijo, Dagestan itd.
   Kitajci Uygure, Indijci Kašmirce.
   Ne bi se pogovarjala o migrantih.
   Vi ste del problema, ko migrante enačite z vzrokom. Vzrok, je mešanje velikih tiranov v vse posle muslimanov po svetu.
   Pa seveda, da Vehabije in klan Ibn Saud niso prodale Jeruzalem v VB, za Meko in Medino, in da niso pomagali uničiti Osmanski Kalifat, kjer je 600’let bil Jeruzalem medversko zelo miren, v slogi vseh ver, kazni za vznemirjanje nemuslimanov, so bile hude, edino pravilno.
   Danes na BV, ni več tako. To so vsi našteti krivi.
   Še najbolj VB IN FRANCIJA. KOLONIALNA GOVEDA, SO VZROK VSEH MIGRANTOV. ŠE VEDNO.

 • bojan

  Če ne boste zločinci kot jaz potem bo kaos tako vidim jaz ta njegov poziv. Kako si upa !

  To je diktator katerega je treba odstranit po hitrem postopku, tako kot romunskega diktatorja leta 1989

  • Mihael

   In zakaj je zločin, odstraniti invazijo kurdov teroristov, ki so masakrirali za etnično čist Kurdistan?
   Zakaj ne bi teroriste napodili iz arabskih območij, zato, da bi tam arabske migrante oz. to so begunci naselili.
   A ste vi res tako naivni ali kako vi sploh dobite takšne analize?
   Vi kot, da izzivate za nove migrante.
   Človek brani Evropo, na svoje stroške, tisto malo kar nazaj dobi, pa stalno solijo pamet in grozijo ravno tisti, ki bi morali ven iz Sirije prvi.
   Eu Nato in druga zločinska banda, ki nima kaj iskati na BV, Libiji, Maliju Afganistanu ali S. ARABIJI…

 • Milan Onič

  Bo pač potrebno meje zavarovati, po že opuščenem načinu varovanja!

  • cosmosjasnovidec

   Tako je.
   Vendar se to nikoli več ne bo zgodilo,ker tovariša diktatorja “tita”več ni med živimi kdorkoli drug je pa za kaj takega nesposoben in naj reče kdor kar hoče.
   Če bi diktator še bil živ eden muslič nelegalno ne bi prišel v Europo tako,da imajo nekateri levaki povsem prav glede tega in tudi sam vem,da je tako.
   Za vse to so pa krivi sami posrani Europejci,ker klečeplazijo pred izdajalskimi ter skorumpiranimi politiki ter sprejemajo njihove manipulacijske laži ter zavajanja.
   —————————————————————————————-
   Vsakemu lev.kom.čef.musl.se poščij.v ust.in na glav.
   DR.Vsevidni Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

   • Mihael

    Sami ste izvolili EU in Nato.
    Takoj zatem, so že sledili LGBT, Baričeviči, splavarji živih otrok in druge “napredne“ strukture.
    In kaj boš zdaj, ko so vse zavzeli, krivil muslimane za to, za čefurje itd? Kaj imajo Sirijci, Afganistan in Kazahstan in Bosna z LGBT ali feministi ali ljudem splava?
    Mir s teboj, Božja Milost, in Božji Blagoslovi.
    Mihael

 • freedomfighter

  Erdoganu pada podpora zato isce nove sovraznike

 • Vince Blake

  Počasi se bo izkazalo za nujno tisto, kar jaz trobim že zadnja tri leta. Ustanovitev zbirnih taborišč v Grčiji. Od tam pa si jih lahko Frau Merkel organizirano vozi v Džermani, če misli, da jim bodo migranti štajgali BrutoSocialProdukt. Ali pa švedi na švedsko, da jim bodo osemenjevali njihove frigidne feministke.
  Grki pa tudi lahko na račun oskrbe in logistike malo zmanjšajo svoj dolg.

  Ker temu Erdoganovemu izsiljevanju ne bo ne konca, ne kraja. Kakor hitro so Asad, Američani in Rusi porazili ISIS in za silo vzpostavili pogoje za vračanje beguncev, je turški sultan zoped vdrl na sever Sirije, da bi vzdrževal napetost in grožnjo z begunci.

 • Jan Kovalski

  Zdaj bi pričakoval da se izkažejo naši režimski novinarji in stopijo do tistih t.i. samozvanih intelektualcev, ki so pred mesecem, s peticijo, napadli našega predsednika in zahtevali njegov odstop, ker je podvomil o tem, da bi sprejeli približevanje Turčije v EU.Pa da jih povprašajo

  ali si še vedno želijo Turčijo v EU?
  in
  kaj menijo o svojem pozivu predsedniku da naj odstopi?
  in
  ali kaj razmišljajo o tem, da bi se nehali proglašati za intelektualce?
  in
  ali kaj razmišljajo o svojih odstopih s kakšnih funkcij na fakultetah?

  • Jan Kovalski

   Spomnimo se teh “genijalcev”:

   Slavko Splichal,

   Boris Vezjak,

   Svetlana Slapšak,

   Niko Toš,

   Maca Jogan,

   Vlado Miheljak,

   Rudi Rizman,

   Primož Šterbenc,

   Vesna Mikolič,

   Rajko Muršič,

   Jože Vogrinc,

   Milica Antić Gaber,

   Mitja Sardoč,

   Metka Mencin,

   Zdenko Kodelja,

   Božidar Flajšman,

   Renata Šribar,

   Pavel Zgaga,

   Darko Štrajn,

   Danijel Rebolj,

   Bogomir Kovač,

   Igor Koršič,

   Tanja Rener,

   Gorazd Kovačič,

   Nenad Čuš Babič,

   Gorazd Andrejč,

   Anja Zalta,

   Miha Fošnarič.

 • Mihael

  Kako vam uspe vsakega Mudžahida obtožiti ISIS ČLANSTVA? A vi ste kaj plačani iz Kremlja, ali kaj vam je?

 • Svaka čast Erdogan ….nisi ti diktator …ti se boriš proti njih kot je Amerika .Ti si pravi turk to se tako dela. Ni kos svoje zemlje ne dovoli da skrjaneži kot so Američani ki jih dobro plačujejo vzamejo. Evropa se klanja Ameriki čeprav je ta svojo politiko uničuje. Dost je bilo Iraka , Afganistana, Sirije , Vietnam …samo tako naprej .

  • Mihael

   Da Erdogan uniči ISIS in njih zaveznike, Ypg in PKK, amin O Gospodar vseh svetov

 • Branko Jadran

  No, in kaj je tu narobe, bodo imeli priloznost videti, kaksna je razlika v tem, da v Evropo se morajo pretihotapiti, malo pesacki, malo na kaksnem tovornjaku, nazaj bodo transportirani, malo po zraku, malo zeljeznici, ter zopet bodo natocki A.

 • Jan Kovalski

  Če bi imela EU kaj poguma bi Erdoganu zabrusila nazaj:
  “Če nam boste vi poslali 3,6 milijona migrantov, bomo mi vam v Turčijo vrnili iz Evrope 4 milijone Turkov”.
  Pa da potem vidimo Erdogana.

 • Jan Kovalski

  Spomnimo se imen tistih t.i. intelektualcev, ki so pred mesecem, s peticijo, napadli našega predsednika in zahtevali njegov odstop, ker je podvomil o tem, da bi sprejeli približevanje Turčije v EU.

  Slavko Splichal,
  Boris Vezjak,
  Svetlana Slapšak,
  Niko Toš,
  Maca Jogan,
  Vlado Miheljak,
  Rudi Rizman,
  Primož Šterbenc,
  Vesna Mikolič,
  Rajko Muršič,
  Jože Vogrinc,
  Milica Antić Gaber,
  Mitja Sardoč,
  Metka Mencin,
  Zdenko Kodelja,
  Božidar Flajšman,
  Renata Šribar,
  Pavel Zgaga,
  Darko Štrajn,
  Danijel Rebolj,
  Bogomir Kovač,
  Igor Koršič,
  Tanja Rener,
  Gorazd Kovačič,
  Nenad Čuš Babič,
  Gorazd Andrejč,
  Anja Zalta,
  Miha Fošnarič.