fbpx

Danska: Ne bomo dovolili, da se migrante obravnava kot begunce! Nič več integracije, zdaj je na vrsti vračanje migrantov!

Slika je simbolična (vir: twitter)

Danski parlament je izglasoval nov zakonodajni paket, na podlagi katerega se bo država osredotočila na vračanje migrantov v njihove države izvora, namesto, da bi se ukvarjala z njihovo integracijo, ki v veliko primerih ni uspešna in je prav tako veliko breme za tamkajšnje davkoplačevalce.

Nova migrantska politika Danske predstavlja popoln preobrat pogleda na to problematiko. V prihodnosti se bo država na podlagi nove zakonodaje posvetila vračanju migrantov v njihove države izvora, namesto njihovega integriranja. Zakon je bil izglasovan s strani vladnih strank in s podporo Danske ljudske stranke.

Dogovor med strankami med drugim predvideva tudi, da bodo migrantski kriminalci lahko začasno nameščeni na zapuščen otok, zmanjšala se bo tako imenovana subvencija za integracijo, omejeno bo število združevanj migrantov z družinam.

Danski parlament (Foto: Facebook)

Dovolilnice za prebivanje v državi bodo po pravilu postale začasne, ravno tako pa jih bo lažje preklicati, medtem ko se slednje po pravilu ne bi smele več podaljševati.

Dogovor podprli tudi opozicijski Socialni demokrati
Kot poroča portal Voice of Europe imajo koalicijske stranke skupaj z Dansko ljudsko stranko, ki podpira njihovo manjšinsko vlado v parlamentu večino, a so dogovor podprli tudi opozicijski Socialni demokrati. Danski minister za finance Kristian Jensen je povedal, da Danska ne bo več imela sistema, ki “migrante spreminja v begunce.”

J. Ž.