Egiptovski youtuber sporočil, da zapušča islam, poln “rasizma in krutosti”, in na internetu sprožil burno reakcijo

Egiptovski youtuber Shady Srour najavil, da zapušča islam. (Vir: Twitter)

Youtuber iz Egipta je prejšnji teden naznanil, da zapušča islamsko vero zaradi rasizma in krutosti, a je potem, ko se je nanj vsul plaz kritik in groženj, oznanil, da njegove prvotne izjave niso razumeli pravilno, saj naj bi želel zgolj obsoditi islamiste, ki po njegovem mnenju niso “pravi muslimani”.

Potem ko je priljubljeni youtuber iz Egipta Shady Srour na Facebooku oznanil, da zapušča islam zaradi “rasizma in krutosti” njegovih pripadnikov, zaradi katerih je skoraj storil samomor, se je po poročanju portala RT nanj vsul plaz kritik in groženj.

“Islam sem zapustil zaradi rasizma in krutosti v srcih ljudi, ki naj bi verjeli v Alaha, a so v resnici kup lažnivih hinavcev,” je zapisal Srour v petek in okrivil “religijo miru” za izredno veliko količino spletnega nadlegovanja, ki ga je privedla do roba.

Zaradi pritiskov bil prisiljen v opravičevanje
Čez vikend je njegov status na Facebooku prejel preko sto tisoč komentarjev, ki so mu bili večinoma ali v podporo ali pa močno nasprotujoči, zaradi česar je bil prisiljen vzeti nazaj, kar je rekel. Srour se je tako skušal opravičiti s posnetkom, ki ga je objavil na YouTubu, trdeč, da je v prvotni izjavi želel zgolj povedati, da spletni nadlegovalci, zaradi katerih je skoraj storil samomor, niso “pravi muslimani, in da islam sam po sebi ni igral vloge pri sovraštvu, ki ga je izkusil”.

Egiptovski youtuber Shady Srour (Vir: Twitter)

Srour je s 4,5 milijona sledilcev eden od najprominentnejših YouTube zaslužkarjev v regiji. Njegov primer pa ravno tako osvetljuje dejstvo, da je med Egipčani čutiti vedno večje nezadovoljstvo z islamom, saj številni menijo, da je ravno religija miru njihovo državo pripeljala v stanje družbenega kaosa.

Vseeno, komentatorju Srourju niso prizanašali. Eden od njih je tako zapisal: “Shady Srour je eden od najvidnejših youtuberjev na Bližnjem vzhodu. Celo moji bratranci spremljajo njegove videe. Oznanil je, da zapušča islam, in v enem dnevu so se vsi njegovi oboževalci obrnili proti njemu.”

Ivan Šokić

 • skorpijon93

  jajaja.. nič ne verjamem ! potem pa ni pravi musliman , ali pa je vse skupaj zaigrano

 • xtc

  Stvar osebne izbire.

  • Andrej

   Ko islamist javno oznani, da zapušča islam, nima več osebne izbire. Pravoverni bodo za to poskrbeli.

 • šmentanamuha

  Zelo pogumna poteza. Dejansko narodnost in barva kože ne igrata bistvene vloge v primerjavi s tem, kaj ima človek v glavi.

 • Tomaz Tomazin

  RT? To je pa res kar nek vir resnice….

 • skorpijon93

  ISLAM NAGNAT IZ SLOVENIJE, amen

  • Novakec1

   Kdo bo pa to naredu, razdeljene sloovce sigurno ne?

 • Tratovc

  Upam da bomo islam in njihove privržence izgnali iz Evrope še malo pa bo kruta vojna neizogibna

 • samsara

  Tako gre to pri človeški zaslepljenosti.
  Iz ene skrajnosti v drugo. Prisotno vsepovsod, ves čas, v najrazličnejših okoliščinah in oblikah.

 • Novakec1

  Spreobrnjen pijanc, prostitutka….. so najslabši

 • Frank Novak

  Vsaka ideologija je polna hinavcev in krutosti: ISLAM, KRSANSTVO, KOMUNIZEM IN DRUGE.

 • Nata

  Kaj pa je narobe ? Saj je dobro povedal. Je sicer vprašanje , kako resno je mislil. In, verjetno bi lahko več koristnega naredil, če bi ostal v svoji veri.
  Seveda pa je najlažje čivkati.
  Bom pa izkoristila primeren članek in tule pripela sijajno ( po moje, no ) razmišljanje kaj nas čaka, če ne bomo kaj ukrenili – z Demokracije.
  http://www.demokracija.si/komentar/nova-renesansa-bistvo-moderne-dobe.htm

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!