Naslednica Merklove AKK želi evropsko vojaško posredovanje v konfliktu med Sirijo in Turčijo, a brez Nemčije

Predsednica CDU in nemška obrambna ministrica Annegret Kramp-Karrenbauer želi evropsko vojaško posredovanje med Turčijo in Sirijo, a brez Nemčije (foto: EPA)

Nemška obrambna ministrica in voditeljica CDU, ki je na čelu stranke nasledila nemško kanclerko Angelo Merkel, Annegret Kramp-Karrenbauer si želi, da bi evropske države vojaško posredovale na sirsko-turški meji in tako oblikovale “mednarodno varnostno območje”. A Kramp-Karrenbauerjeva ne more zagotoviti, da bodo tudi Nemci poslali svoje vojake na Bližnji vzhod.

Nemška obrambna ministrica in voditeljica CDU Annegret Kramp-Karrenbauer je potem, ko so se Američani umaknili, predstavila idejo, da bi evropske države v sodelovanju s Turčijo in Rusijo poskrbele za oblikovanje “mednarodno nadzorovanega varnostnega območja”.

Idejo o oblikovanju skupnega varnostnega območja, ki bi zahtevalo vojaško prisotnost evropskih držav na sirsko-turški meji, je Kramp-Karrenbauerjeva predstavila kljub dejstvu, da, kot poroča Breitbart, po lastnem priznanju sama nima pooblastil, da bi nemško vojsko poslala na Bližnji vzhod.

AKK želi v konflikt med Sirijo in Turčijo vplesti Evropo, a brez Nemčije
Nemška vlada gleda na turški vdor na severovzhod Sirije kot na kršitev mednarodnega prava, a so do sedaj zgolj omejili izvoz vojaške opreme v Turčijo. To so poleg drugih držav storile še Španija, Švedska, Združeno kraljestvo in Kanada.

[Video] Ameriški državni sekretar Pompeo: Trump v polnosti pripravljen vojno posredovati proti Turčiji

V zadevo pa se kljub rožljanju z orožjem državnega sekretarja Mika Pompea ne mislijo vmešavati ZDA, ki so vojaške baze, v katerih so se nekoč nahajali njihovi vojaki ob odhodu v Irak, zravnali z zemljo.

Kakor je povedal ameriški predsednik Donald Trump: “Imajo težave na meji, a to ni naša meja.” In ob tem dodal, da če se hoče “Sirija boriti za svojo zemljo, je to med Turčijo in Sirijo”.

Trump vztraja pri izolacionizmu
“Siriji lahko na pomoč priskoči Rusija in to je v redu. To je veliko peska. Tam imajo veliko peska, to pomeni veliko peska, v katerem se lahko igrajo,” je dodal Trump.

Ameriški predsednik Donald Trum (Foto: EPA)

To je podobno stališče, kot ga je imel že v času svoje predsedniške kampanje leta 2015, ko je po poročanju Washington Timesa povedal, da za ZDA ni mesta v boju proti Islamski državi ali sirskemu predsedniku Bashirju al-Assadu. Že takrat je Trump ponavljal, da je v redu, če Rusija bombardira po Siriji, vključno (s položaji) “upornikov, ki jih podpirajo ZDA”.

Ivan Šokić

 • Unikatna

  Ta bi kar druge vojake poslala tja, Nemce bi pa šparala…Nehajte dodajati bencin na ogenj!!!

  • jan Gedli

   Ne vem, ali ni za Nemčijo v mednarodnih odnosih še vedno nezaželeno, da se vojaško izven svojih meja ne angažirajo.

   • Unikatna

    To tudi jaz ne vem…

 • samsara

  S tujimi ***** po koprivah bi opletala ja…
  Prepoznavna ‘odlika’ politikov/čark.

 • Olga101

  S tujim k… je lahko po koprivah mahat!
  Naj gresta z Merklovo tja kar sami! S sabo naj odpeljeta uboge nezakonite migrante, da bodo branili svojo domovino pred agresijo!

  • jan Gedli

   O gospa, ste kar udarni.

 • xtc

  Še ena multikulti CDU krastača,ki jo je treba povozt.
  Če Britom sedaj ni jasno zakaj morajo iz EU na expres in Poljakom in še komu so bedaki.
  Krastača bi dajala pobijat EU vojsko,da bi lahko tovorili Azijate in Črnce v EU,meje EU pa pustila odprter za vojaški vdor Turkov,ki delajo na koridorju z Iranom.
  Če še kdo misli ,da je Trump butelj je hudo v zmoti,naj pada Ruska vojska za ajmre peska in musliče.
  Izdajalska krava ,bi dajala pobijati vojsko,ki jo bomo nujno rabili za obrambo Evrope.

 • Van Der Waals

  kr naj grre nemčija s svojimi feministkami posredovat! bodo feministke reševale muslimane če jim ne bodo muslimani prej odrezali glave!

 • Antonius

  Če jaz gospo obrambno ministrico Annegret Kramp-Karrenbauer prav razumem, želi, da kupim Mercedesa ne, da bi moral jaz kaj zraven primakniti.
  Sicer pa, naj se Nemci nehajo moralistično in čistunsko šlepati na II. svetovni vojni. Povsod hočejo biti *taglavni*, po koprive za njih naj hodijo pa tisti, ki naj bi še 75 let kasneje prenašali njihovo moralistično in čistunsko šlepanje.
  Če nam je Merklca nasrala šerijatartje v Evropo, potem je prav Nemčija najbolj poklicana, da izsiljevalskemu Erdoganu da vedeti, od kje naprej je za Nemčijo in Evropo nesprejemljiva meja.

  • jan Gedli

   No, hvala bogu, tu je tudi nekdo, ki se je pokonci postavil. Ampak kako bo kaj potem, ko bodo Nemci prenehali biti čistuni? Ali jih nekoliko k temu ne silijo Angleži s svojim Brexitom. Že doslej pa imajo v EU boljši status, kot druge članice. Ali jih ne bo tudi to vzpodbudilo, da bodo prenehali z vojaškim čistunstvom in bodo svojo vojsko okrepili?

 • RATATA

  AKK naj se spelje na FKK…. preverite, kako je že tista ursula von den lajdrca švabsko vojsko podhranla…. naslednice imajo povsod neke naslednice! deci pa pusyči! Enakost ja, pa kaj še in pa kje že?

  • jan Gedli

   Aha, tudi ti občutiš, da je v sveti razredni vojni izkoriščani razred žensk, katerega udarna sila so sufražetke, že zdavnaj pokoril izkoriščevalski razred moških.

 • Caesar

  In zakaj tega niso naredili? Francoska vojska je bila tam in bi lahko posredovala. Pa so se Francozi raje poskrili, ko so ugotovili, da se ameriška vojska umika in potem s polnimi hlačami pobegnili iz Sirije. Tiste francoske enote, ki se niso uspele umakniti, pa sedaj prosijo Rusko vojsko za pomoč pri umiku. Še sreča da sirska in ruska vojska prevzemata nadzor nad območjem. Kdo še jemlje EU resno? Nemci bi vojaško posredovali, če oni ne bi bili zraven, Francozi se poskrijejo in pobegnejo, za ostale evropske vojske pa je škoda besed. Po ameriški izdaji zaveznikov in francoski strahopetnosti, je pač dejstvo, da Rusija in Kitajska prevzemajo glavno besedo.

  • jan Gedli

   Menda res.

 • skorpijon93

  pod pragom revščine pa živi 16 % nemcev, še leta 2005 pa 12.2 % kažejo podatki evropskega statističnega urada, ja krasna je ta nemčija, važno da je za tujce !

 • Darko

  Nemčija ima v stranki CDU same neke feministke.

 • Darko

  Feministke so pač macho gentlemenke…lol.