fbpx

Norost v Nemčiji: Na otroškem programu prikazovali napotke treh migrantov, kako odpreti modrček

Foto: Printscreen

Že drugič v le nekaj tednih je nemški otroški televizijski kanal KIKA šokiral javnost. Po spodbujanju otroških porok med odraslim migrantom in naivno nemško najstnico, je bil zdaj del programa namenjen napotkom, kako ženski odpreti nedrček. Glede na to, da program spremljajo otroci med tretjim in 13. letom starosti je težko razumeti, kako je kaj takega sploh mogoče. 

Pri tem je treba pripomniti, da so bili fantje, ki so na televiziji odpirali modrček, migranti. Zelo težko je razumeti, kako ima lahko tovrstna vsebina kaj skupnega z izobraževalnim poslanstvom glede na to, da so se do zdaj v Nemčiji zgodili številni spolni napadi in posilstva, ki so jih zagrešili prav migranti.

Migranti v preteklosti že pokazali veščine pri odpiranju modrčkov
Zadevo je komentiral celo direktor neprofitne organizacije za človekove pravice žensk Terre des Femme in stvar označil za rasistično, saj so v posnetku prikazali le migrante, kar naj bi po njegovo pomenilo, da naj bi ti potrebovali posebne učne ure pri odpiranju modrčka. Kakorkoli, napadi v Kölnu so jasno pokazali, da migranti nimajo težav pri odpiranju modrčka. Se pa poraja vprašanje, kako je mogoče, da so ob obstoječi cenzuri v Nemčiji dopustili, da se nekaj takega predvaja mlademu in ranljivemu občinstvu.

Foto: epa

N. Ž.