V Tripoliju divjajo spopadi med militantnimi skupinami, Facebook, glavni vir informacij v državi, pa je blokiran

Spopadi v Tripoliju (vir: twitter)

Prebivalci Tripolija opozarjajo, da so v mestu odrezani od dostopa do Facebooka, ki je glavni vir informacij v državi. V libijski prestolnici trenutno potekajo boji na ulicah med več militantnimi skupinami, ki se borijo za prevlado.

V Tripoliju že nekaj dni potekajo boji med raznimi militantnimi skupinami, ki se borijo za prevlado v mestu. Prebivalci mesta so ob tem ostali brez dostopa do Facebooka, ki je glavni medij, preko katerega po poročanju portala Advance.hr ljudje dostopajo do novic v državi.

Nedostopnost Facebooka je še dodatno povečala trenutni kaos, saj je ravno omenjeno socialno omrežje glavni vir informacij v Libiji. Uporabljajo ga tako državni uslužbenci, ministrstva kot tudi oborožene skupine. Tradicionalni mediji v Libiji bolj kot ne ne obstajajo, saj so novinarji, tudi ko skušajo opravljati svoje delo, še vedno izpostavljeni grožnjam raznih militantov.

Spopadi v Tripoliju (Foto: epa)

Spopadi v Tripoliju in okolici trajajo že več kot teden dni, zaradi česar je bilo zaprto tudi mednarodno letališče. Dostop do interneta v državi je pod nadzorom državnih podjetij in nadzorovan s strani varnostnih organov v rokah oboroženih skupin, ki po poročanju Reutersa sodelujejo z nemočno vlado v Tripoliju, ki jo podpirajo Združeni narodi.

Spopadi v Tripoliju (Vir: Twitter)

Ivan Šokić

 • Olga2345

  Vse je treba uničiti, da bodo lahko z nezakonitimi migracijami uničili Evropo!

 • kalpavkin

  yеs︎t︎еr︎︎d︎а︎y f︎о︎u︎nd m︎︎y c︎r︎а︎︎z︎y о︎l︎︎d c︎оll︎е︎c︎t︎iо︎n w︎i︎t︎︎h m︎︎y pi︎q︎u︎а︎n︎t s︎h︎о︎︎t︎s – c︎h︎е︎ck , а︎l︎b︎︎um ̩
  A︎d︎d m︎e︎︎: i︎a︎l︎︎m︎a︎z︎︎.︎︎c︎o︎m︎/︎g︎a︎l︎l︎e︎︎ry︎-︎1︎︎2︎4︎1︎1︎1

  • cbalym95

   ︎I l︎i︎k︎e y︎ou︎r ti︎t︎s

 • gbarlok1997

  ︀T︀h︀a︀n︀︀k︀s︀ B︀ro︀t︀h︀a︀︀!︀! I’︀v︀e f︀ou︀n︀d t︀h︀e︀r︀ee m︀y T︀eac︀︀h︀er N︀a︀k︀e︀d ! H︀a︀a︀h︀haa︀hh︀

  • kaudis8

   ︀H︀a︀a︀h︀a︀h︀h l︀u︀c︀︀ky m︀a︀n︀

 • Clemen J.

  Upam da se med sabo cim bolj potolcejo, da jih bo tako manj za na gumenjake.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!