fbpx

V Tripoliju divjajo spopadi med militantnimi skupinami, Facebook, glavni vir informacij v državi, pa je blokiran

Spopadi v Tripoliju (vir: twitter)

Prebivalci Tripolija opozarjajo, da so v mestu odrezani od dostopa do Facebooka, ki je glavni vir informacij v državi. V libijski prestolnici trenutno potekajo boji na ulicah med več militantnimi skupinami, ki se borijo za prevlado.

V Tripoliju že nekaj dni potekajo boji med raznimi militantnimi skupinami, ki se borijo za prevlado v mestu. Prebivalci mesta so ob tem ostali brez dostopa do Facebooka, ki je glavni medij, preko katerega po poročanju portala Advance.hr ljudje dostopajo do novic v državi.

Nedostopnost Facebooka je še dodatno povečala trenutni kaos, saj je ravno omenjeno socialno omrežje glavni vir informacij v Libiji. Uporabljajo ga tako državni uslužbenci, ministrstva kot tudi oborožene skupine. Tradicionalni mediji v Libiji bolj kot ne ne obstajajo, saj so novinarji, tudi ko skušajo opravljati svoje delo, še vedno izpostavljeni grožnjam raznih militantov.

Spopadi v Tripoliju (Foto: epa)

Spopadi v Tripoliju in okolici trajajo že več kot teden dni, zaradi česar je bilo zaprto tudi mednarodno letališče. Dostop do interneta v državi je pod nadzorom državnih podjetij in nadzorovan s strani varnostnih organov v rokah oboroženih skupin, ki po poročanju Reutersa sodelujejo z nemočno vlado v Tripoliju, ki jo podpirajo Združeni narodi.

Spopadi v Tripoliju (Vir: Twitter)

Ivan Šokić