V Tripoliju divjajo spopadi med militantnimi skupinami, Facebook, glavni vir informacij v državi, pa je blokiran

Spopadi v Tripoliju (vir: twitter)

Prebivalci Tripolija opozarjajo, da so v mestu odrezani od dostopa do Facebooka, ki je glavni vir informacij v državi. V libijski prestolnici trenutno potekajo boji na ulicah med več militantnimi skupinami, ki se borijo za prevlado.

V Tripoliju že nekaj dni potekajo boji med raznimi militantnimi skupinami, ki se borijo za prevlado v mestu. Prebivalci mesta so ob tem ostali brez dostopa do Facebooka, ki je glavni medij, preko katerega po poročanju portala Advance.hr ljudje dostopajo do novic v državi.

Nedostopnost Facebooka je še dodatno povečala trenutni kaos, saj je ravno omenjeno socialno omrežje glavni vir informacij v Libiji. Uporabljajo ga tako državni uslužbenci, ministrstva kot tudi oborožene skupine. Tradicionalni mediji v Libiji bolj kot ne ne obstajajo, saj so novinarji, tudi ko skušajo opravljati svoje delo, še vedno izpostavljeni grožnjam raznih militantov.

Spopadi v Tripoliju (Foto: epa)

Spopadi v Tripoliju in okolici trajajo že več kot teden dni, zaradi česar je bilo zaprto tudi mednarodno letališče. Dostop do interneta v državi je pod nadzorom državnih podjetij in nadzorovan s strani varnostnih organov v rokah oboroženih skupin, ki po poročanju Reutersa sodelujejo z nemočno vlado v Tripoliju, ki jo podpirajo Združeni narodi.

Spopadi v Tripoliju (Vir: Twitter)

Ivan Šokić

 • Olga2345

  Vse je treba uničiti, da bodo lahko z nezakonitimi migracijami uničili Evropo!

 • kalpavkin

  yеs︎t︎еr︎︎d︎а︎y f︎о︎u︎nd m︎︎y c︎r︎а︎︎z︎y о︎l︎︎d c︎оll︎е︎c︎t︎iо︎n w︎i︎t︎︎h m︎︎y pi︎q︎u︎а︎n︎t s︎h︎о︎︎t︎s – c︎h︎е︎ck , а︎l︎b︎︎um ̩
  A︎d︎d m︎e︎︎: i︎a︎l︎︎m︎a︎z︎︎.︎︎c︎o︎m︎/︎g︎a︎l︎l︎e︎︎ry︎-︎1︎︎2︎4︎1︎1︎1

  • cbalym95

   ︎I l︎i︎k︎e y︎ou︎r ti︎t︎s

 • gbarlok1997

  ︀T︀h︀a︀n︀︀k︀s︀ B︀ro︀t︀h︀a︀︀!︀! I’︀v︀e f︀ou︀n︀d t︀h︀e︀r︀ee m︀y T︀eac︀︀h︀er N︀a︀k︀e︀d ! H︀a︀a︀h︀haa︀hh︀

  • kaudis8

   ︀H︀a︀a︀h︀a︀h︀h l︀u︀c︀︀ky m︀a︀n︀

 • Clemen J.

  Upam da se med sabo cim bolj potolcejo, da jih bo tako manj za na gumenjake.