[Video] NVO-ladja Ocean Viking “rešila” 50 novih afriških migrantov: V Sredozemlju migrante v Evropo rutinsko prevaža že deset ladij NVO

Ilegalni migranti, ki jih NVO ladja Ocean Viking v dogovoru s tihotapci prevaža v Evropo (vir: twitter)

Preko vikenda je ladja nevladne organizacije SOS Mediterranee in Zdravnikov brez meja (MSF) pobrala 50 novih ilegalnih migrantov blizu libijske obale. Pričakovati je, da jih bo nova italijanska vlada, servilna Bruslju, pripravljena sprejeti. V Sredozemlju zdaj deluje že deset ladij nevladnih organizacij, ki prevažajo ilegalne migrante v Evropo.

Ladja Ocean Viking, ki pluje pod norveško zastavo, je minuli vikend pobrala 50 novih migrantov, 37 med njimi naj bi bilo za boj sposobnih mož, vsi pa prihajajo iz držav subsaharske Afrike.

Ladja, s katero upravljajo pripadniki nevladne organizacije SOS Mediterranee in Zdravnikov brez meja, je po pisanju portala Voice of Europe afriške migrante pobrala 26 kilometrov stran od libijske obale v tako imenovani coni iskanja in reševanja (SAR).

Klic na pomoč so libijske, malteške in italijanske oblasti, tako kot tudi agencija ZN za begunce UNHCR in “humanitarno letalo za opazovanje” Moonbird ter ladja Ocean Viking prejeli kar preko e-maila.

Priseljevanje migrantov ne sme biti kriza, temveč rutina

Priznati je treba, da so ti ubogi subsaharski migranti, ki iščejo boljše življenje v Evropi, presenetljivo dobro obveščeni glede na to, da poznajo kontaktne informacije vseh relevantnih služb, ki delujejo na tem področju. Tako vladnih kot nevladnih.

https://twitter.com/rgowans/status/1171152859234263041?

Ladja Ocean Viking je po 14 ur dolgem čakanju v gumijastem čolnu s “pokvarjenim motorjem” nedaleč od libijske obale uspela “rešiti” afriške migrante. Čeprav naj bi zaprosili za dovoljenje za izkrcanje tako italijansko, malteško kot tudi libijsko vlado, pa so že na poti v Evropo, bojda zato, ker jim ni uspelo vzpostaviti stika z libijskim koordinacijskim centrom za skupno reševanje.

Medtem pa Giuseppe Conte, stari-novi italijanski premier novooblikovane levičarske globalistične vlade, po poročanju portala Info Migrants že poziva k oblikovanju novih “humanitarnih koridorjev za migrante”. Kot meni Conte, je čas, da EU preneha obravnavati migrante z vidika krize ter jih začne sprejemati rutinsko.

Ivan Šokić

 • Andrej

  Homoseksualnost je dejstvo (za 3%), zato smo jo sprejeli kot normalno (za vse).
  Istospolne poroke so dejstvo (za 1%), zato smo jih sprejeli kot normalne (za vse).
  Splav je dejstvo (za morilce), zato smo ga sprejeli (za vse).
  Evtanazija je dejstvo (za 1%), zato smo jo sprejeli (za vse).
  Migranti so dejstvo (za tiste, ki dejansko prihajajo iz vojnih območij, to je okoli 5%), zato smo jih sprejeli (vse).
  Ilegalci upravičeno nimajo dokumentov (kak %), zato sprejmemo to kot normalno (za vse).
  Tako to gre, ker ne znamo ločevati.

 • ZatonMesecnikov

  #Kakor meni Conte je čas, da EU preneha z obravnavanjem migrantov z vidika krize, ter začne migrante sprejemati rutinsko.#

  Tale je nor.

 • KAPIBARA

  ..Kot meni Conte, je čas, da EU preneha obravnavati migrante z vidika krize ter jih začne sprejemati rutinsko…
  To je tako bedasta izjava, kot tistega eu poslanca, ki je dejal, na pogrebu lastne hčerke, katera je delala v centru za ilegalce, kjer je bila posiljena in pretepena dosmrti, da naj užaloščeni NE kupujejo rož- vencev- sveč, ampak, naj ta denar, v njenem imenu, podarijo centrom za ilegalce..

 • Mark Peterbilt

  Vse NVO in druge NE vladne organizacije , ki prevažajo in tihotapijo ljudi in teroriste nemudoma Zraketirati na morju . In stvar rešena ! Golazen Mdrkelska pa si jih naj z letali sama vozi v Nemčijo ..

 • fiat lux

  Največ koristi od te golazni je, če postane hrana za ribe.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!