[Video] NVO-ladja Ocean Viking “rešila” 50 novih afriških migrantov: V Sredozemlju migrante v Evropo rutinsko prevaža že deset ladij NVO

Ilegalni migranti, ki jih NVO ladja Ocean Viking v dogovoru s tihotapci prevaža v Evropo (vir: twitter)

Preko vikenda je ladja nevladne organizacije SOS Mediterranee in Zdravnikov brez meja (MSF) pobrala 50 novih ilegalnih migrantov blizu libijske obale. Pričakovati je, da jih bo nova italijanska vlada, servilna Bruslju, pripravljena sprejeti. V Sredozemlju zdaj deluje že deset ladij nevladnih organizacij, ki prevažajo ilegalne migrante v Evropo.

Ladja Ocean Viking, ki pluje pod norveško zastavo, je minuli vikend pobrala 50 novih migrantov, 37 med njimi naj bi bilo za boj sposobnih mož, vsi pa prihajajo iz držav subsaharske Afrike.

Ladja, s katero upravljajo pripadniki nevladne organizacije SOS Mediterranee in Zdravnikov brez meja, je po pisanju portala Voice of Europe afriške migrante pobrala 26 kilometrov stran od libijske obale v tako imenovani coni iskanja in reševanja (SAR).

Klic na pomoč so libijske, malteške in italijanske oblasti, tako kot tudi agencija ZN za begunce UNHCR in “humanitarno letalo za opazovanje” Moonbird ter ladja Ocean Viking prejeli kar preko e-maila.

Priseljevanje migrantov ne sme biti kriza, temveč rutina

Priznati je treba, da so ti ubogi subsaharski migranti, ki iščejo boljše življenje v Evropi, presenetljivo dobro obveščeni glede na to, da poznajo kontaktne informacije vseh relevantnih služb, ki delujejo na tem področju. Tako vladnih kot nevladnih.

https://twitter.com/rgowans/status/1171152859234263041?

Ladja Ocean Viking je po 14 ur dolgem čakanju v gumijastem čolnu s “pokvarjenim motorjem” nedaleč od libijske obale uspela “rešiti” afriške migrante. Čeprav naj bi zaprosili za dovoljenje za izkrcanje tako italijansko, malteško kot tudi libijsko vlado, pa so že na poti v Evropo, bojda zato, ker jim ni uspelo vzpostaviti stika z libijskim koordinacijskim centrom za skupno reševanje.

Medtem pa Giuseppe Conte, stari-novi italijanski premier novooblikovane levičarske globalistične vlade, po poročanju portala Info Migrants že poziva k oblikovanju novih “humanitarnih koridorjev za migrante”. Kot meni Conte, je čas, da EU preneha obravnavati migrante z vidika krize ter jih začne sprejemati rutinsko.

Ivan Šokić