[Video] Črnski nasilnež iz francoskega zapora brutalno pretepel belca

Foto: Twitter, posnetek zaslona

Medtem ko smo lahko v Franciji že od prejšnjega tedna spremljali novice o migrantskem razbijanju in plenjenju po francoskih ulicah, se je marsikdo, še posebej na levi strani, naklonjeni migracijam, zavil v molk in ni obsodil nedopustnega razgrajaštva, ki je celo zahtevalo smrtno žrtev, da o velikanski materialni škodi, ki je nastala, sploh ne izgubljamo besed. Čeprav so nekateri v opravičilo nasilja zatrjevali, da je to le posledica konstante diskriminacije, pa velikokrat primeri nasilništva in kaznivih dejanj po Evropi, v katere so vpleteni tudi migranti, kažejo, da vse le ni tako enoznačno, kot želijo prikazati v javnosti.

Na Twitterju je zaokrožil posnetek surovega napada temnopoltega zapornika afriškega rodu na belopoltega zapornika. Čeprav belopolti leži na tleh, ga temnopolti še naprej surovo udarja. Poleg tega je začel ležečega nasprotnika celo slačiti.

Temnopolti zapornik je moškemu na tleh najprej slekel hlače, nato mu je sezul čevlje in povrhu še majico. S tem je seveda dosegel popolno ponižanje svojega nasprotnika. Konec koncev je bilo mogoče na zaporniškem dvorišču opaziti radovedneže, ki so vse skupaj le nemo opazovali. Pretepa pa ni preprečil tudi nihče od tamkajšnjih paznikov.

Kot razkrivajo podatki s Telegrama, na katerem so posnetek tudi prvotno delili, je bil v  konkretnem primeru prikazan pretep znotraj enega francoskih zaporov. Razlogi za pretep žal niso znani. Se je pa pod posnetek, ki se jih sicer po navadi na družabnih omrežjih hitro cenzurira, da ne bi slučajno kdo pomislil, da se diskriminacija izvaja tudi z druge strani (ob tem poudarjamo, da sta prav vsaka diskriminacija in nasilje neprimerna ne glede na to, kdo je povzročitelj), v smislu: “Rasizem”; To ni pretep, ena oseba tukaj agresivno napada drugo poleg ponižujočega ravnanja.”; “Lepa multikulturnost, že začenjajo preganjati belce.”; “A rasizem se izvaja samo s strani belcev nad črnci, ne pa tudi s strani črncev nad belci?”; Tako v resnici izgleda prihodnost, za kakršno dela levičarska Golobova vlada. Ograje, ki ustavljajo te živali, so nehumane, so rekli in jih podrli. To je to, kar nam privošči Nataša Sukič.”

Čeprav so se razmere v Franciji umirile, je dejstvo, da še naprej vre, kar ne čudi, da je Francija med državami, ki je sprejela največ migrantov. “Francoski nemiri kažejo, da bi lahko desetletja množičnega “kolonizirajočega priseljevanja” vodila v “propad”,” je po poročanju Remix News zatrdil nekdanji vodja francoske protiobveščevalne agencije. Zagovarja prepričanje, da je temeljni vzrok tragične situacije v Franciji predvsem “prevladujoča ideologija, ki je opravičevala in celo poveličevala množično kolonizatorsko priseljevanje, ki se dogaja zadnjega pol stoletja”.

 

Francozi si želijo, da nasilneži odgovarjajo
Po tednu nemirov in plenjenja v več francoskih mestih večina francoskih državljanov želi strožji nadzor migracij in sankcije proti družinam tistih, ki so sodelovali v vandalizmu, je pokazala anketa, ki jo je za časnik Le Figaro izvedla družba Odoxa-Backbone Consulting. Čeprav je francoska vlada zatrdila, da izgredi niso imeli nobene zveze s priseljevanjem, 71 odstotkov anketiranih pravi, da si kot odgovor na nemire želi zmanjšanje migracijskih tokov. Kar 75 odstotkov vprašanih je dejalo, da bi bilo treba izgrednikom, ki so obsojeni za kazniva dejanja, odvzeti francosko državljanstvo, če imajo dvojno državljanstvo. Jeza Francozov seveda ne izvira zgolj iz uničevalnih protestov, ki so se te dni odvijali pred njihovimi očmi, ampak se nabira že dlje časa. Za to so odgovorni primeri krvoločnega migrantskega nasilja tako nad starejšimi kot otroki in celo invalidi (tukaj, tukaj in tudi tukaj). Kaos po Franciji bi moral biti za EU opomin, da tovrstna migrantska politika očitno ne vodi nikamor.

Ana Horvat