fbpx

Ladje tihotapskih nevladnih organizacij že čakajo pred italijanskimi pristanišči na levo vlado, da na stežaj odpre vrata ilegalnim migracijam!

Ladja ´Mare Jonio´ (Foto: Twitter)

Italijanska levičarska koalicija, ki je nastala izključno z namenom, da se oblast prepreči stranki Liga nekdanjega notranjega ministra Mattea Salvinija, ki v javnosti uživa daleč največjo podporo, je že začela udejanjati svoj načrt ponovnega sprejemanja večjega števila ilegalnih migrantov. Deset plovil nevladnih organizacij v Sredozemskem morju tako že nestrpno čaka, da Italija na stežaj odpre vrata številnim tujerodnim ilegalcem.

Potem, ko je v Italiji Gibanje 5 zvezdic (M5S) sestavilo koalicijo z levosredinsko Demokratsko stranko (DP), čeprav je edina skupna točka na njihovem programu sovraštvo do Lige in nekdanjega notranjega ministra Mattea Salvinija, se po poročanju spletnega portala Voice of Europe že kažejo prvi znaki, da bo ta sosednja država Slovenije ponovno na stežaj odprla vrata ilegalnim migrantom.

Nicola Zingaretti, vodja DP, je že razkril namero, da namerava nova koalicija zmanjšati stopnjo varovanja države pred ilegalnimi migracijami, kar v praksi pomeni ponovno odprtje italijanskih pristanišč za ladje nevladnih organizacij, ki so polne ilegalnih migrantov. Zaradi omenjene napovedi nove italijanske koalicije so trgovci z ljudmi, ki sodelujejo z nevladnimi organizacijami, na območju Sredozemskega morja že okrepili delovanje. Na obalah Libije se tako trenutno nahaja deset plovil, katerih glavni namen je prepeljati številne ilegalne migrante v Italijo.

Nicola Zingaretti (Foto: epa)

Italijanski levičarji že dovolili prva izkrcanja ilegalnih migrantov
Ob tem velja poudariti, da je že v ponedeljek ladja ´Mare Jonio´, ki jo upravlja italijanska nevladna organizacija Mediterranea Saving Humans, dobila dovoljenje za pristanek v Italiji, pri čemer se je z nje izkrcalo 31 migrantov. Podobno je istega dne tudi plovilo ´Eleonore´ nemške nevladne organizacije Lifeline v Italiji izkrcalo 104 migrante, čeprav ji italijanske oblasti tega uradno niso dovolile. Omenjena ladja je namreč na vsak način sililo v italijanske vode, pri čemer jo je prestregla italijanska policija, ki jo je nato pospremila do pristanišča Pozzallo in tam zasegla. Tiskovna predstavnica Evropske komisije je povedala, da so bili že sprejeti ukrepi za zagotovitev razdelitve izkrcanih migrantov v različne države članice Evropske unije.

Rajko Golob