fbpx

Berlin dobil svoj prvi LGBT prijazen vrtec – v upravnem odboru pa znan simpatizer pedofilov

Predstava drag kraljice v vrtcih in šolah

Nemška prestolnica je objavila načrte za vzpostavitev prvega LGBT prijaznega vrtca, v katerem bodo otrokom do petega leta starosti pokazali, kako je biti homoseksualec. Vrtec je med drugim postal tudi predmet polemike, saj je v upravnem odboru tudi sociolog, ki je bil obtožen zagovarjanja pedofilije.

Projekt je nastal na pobudo berlinske gejevske svetovalnice, januarja 2023 bodo tako v prestolnici odprli dnevni center za predšolske otroke, ki se bo osredotočal na “strpnost” in “drugačne načine življenja”. “Samo po sebi je naš koncept enak konceptu drugih vrtcev. LGBTI način življenja bi preprosto moral biti bolj viden,” je povedal vodja načrtovanega objekta.

Po njegovih besedah je prostora za 93 otrok. V torek se jih je prijavilo 60. Sprejeti naj bi bili vsi otroci ne glede na to, ali prihajajo iz tako imenovanih mavričnih družin ali ne. “Poklicalo nas je tudi nekaj staršev, čigar sin rad nosi obleke in sponke za lase. Upajo, da bo to pri nas bolj sprejeto kot v njihovem prejšnjem vrtcu,” so zapisali.

V objektu, kjer bo vrtec, nameravajo predstaviti tudi več izobraževalnih knjig o homoseksualnih parih, da bodo z njihovo pomočjo otrokom olajšali razkritje homoseksualnosti. Osebje in vzgojitelji bodo morali biti del skupnosti LGBT ali jo zelo dobro poznati.

Eden izmed članov odbora je tudi sociolog Rüdiger Lautmann, ki je bil obtožen zagovarjanja pedofilije. Leta 1994 je namreč izdal knjigo z naslovom “Die Lust am Kind (Poželenje po otroku), Portret pedofila”. Sam obtožbe zavrača in pravi, da je le skušal pojav razumeti in opisati. Prav tako je v preteklosti zahteval odpravo kazenske odgovornosti za spolne odnose z otroki.

Rüdiger Lautmann (Foto: družbena omrežja)

Bomo tudi v Sloveniji kmalu imeli vrtec LGBT?
Spomnimo, da je vlada ta mesec sprejela sporne spremembe družinskega zakonika, s katerimi bodo uzakonili posvojitve otrok v razmerjih LGBT, ukinili zakonsko zvezo žene in moža ter sprejeli podlage za uvedbo učnih programov LGBT v vrtcih in šolah. Kot je dejal Aleš Primc, nameravajo v vrtce in šole uvesti prevzgojni program LGBTQA+, kar vključuje tudi spreminjanje spola in spolne usmerjenosti pri otrocih. Primc je prepričan, da velika večina ljudi tega ne podpira, veliko mater in očetov se tega tudi boji.

Shod

Sara Kovač