Čigava dežela, čigava pravila, kateri simboli in vera bodo tu čez petdeset let?

Foto: STA

Čez petdeset let bo vsa Evropa – po Alahovi volji – muslimanska.” Tako trdi Nordine Taouil, novi podpredsednik Islamskega centra v Belgiji in Velike mošeje v Bruslju. V srcu Evrope.

V evropski prestolnici eden najvidnejših predstavnikov islamske verske skupnosti javno naznanja njihovo prihodnjo zmago. Evropski birokrati in večina evropskih voditeljev se dobro zavedajo, kakšen načrt se jim odvija pred nosom, vendar ne storijo ničesar, da bi ga preprečili. Še več, poskušajo ustaviti tiste, ki želijo, vsaj v svojih državah, to preprečiti in jih ohraniti take, kot so jih nasledili od svojih prednikov.

Morda se je treba enkrat končno vprašati, zakaj je tako. Čemu zahodni politiki tiho, pohlevno sprejemajo rastočo migrantsko, pretežno muslimansko migracijo v svojih državah, ki počasi, a zanesljivo najeda nacionalno identiteto njihovih držav in jih poriva na pot brez vrnitve? Neumnost ali podkupljenost? Tretje možnosti ni. Pravzaprav tudi prve možnosti ni. Še najneumnejši človek po vseh teh umorih, napadih, posilstvih, po vseh provokacijah, izjavah o prihodnji prevladi, najbolj popularnem imenu Mohamed in vseh drugih, na primer statističnih podatkih, ne bi prezrl, kaj stoji za vsem tem in njegov naravni instinkt po preživetju bi ga prisilil, da bi se temu uprl. Torej ne gre za neumnost. Gre za tiho privolitev zaradi izsiljevanja ali plačila, za opice “ne vidim, ne slišim, ne govorim”, lutke v rokah globalistov, ki so si zamislili, da Evropa taka, kot je bila do sedaj, ne sme več obstajati. In nič jih ne bo ustavilo, če jih ne ustavimo mi sami. Kajti pravljica o integraciji je samo pravljica. In to pravljica brez srečnega konca.

Islam preprečuje uspešno integracijo
Ruud Koopmans, nizozemski sociolog, ki je dvajset let preučeval integracijo in asimilacijo tujcev v svoji državi, je ugotovil, da niti ena zahodna država ni bila uspešna pri integraciji muslimanov v nasprotju z drugimi migrantskimi skupinami. Za okrog 65 odstotkov turških in maroških muslimanov v šestih evropskih državah so verska pravila pomembnejša od zakonov držav, v katerih živijo. Muslimani se ne mešajo z nemuslimani. Nauki, ki jih širi fundamentalistična interpretacija Korana, ki je med drugim najbolj razširjena med muslimani v Evropi, jim namreč preprečuje, da bi se integrirali v zahodno civilizacijo. Koopmansova raziskava je pokazala, da je več kot petdeset odstotkov evropskih muslimanov fundamentalistov, in ta odstotek raste iz dneva v dan. Avtorjeva ugotovitev je, da »ni nič narobe z islamom samim po sebi, ampak je problem v tem, na kakšen način muslimani in globalno večina muslimanskih držav interpretirajo islam. Namreč v tem, da v bistvu trdi, da je treba Koran razumeti dobesedno in da morajo muslimani v 21. stoletju živeti tako, kot je živel njihov prerok v 7. Tako razumevanje islama predstavlja najprej grožnjo svetovnemu miru, preprečuje pa tudi kakršnokoli integracijo.

Foto: iStock

A vendar zahodni politiki in dominantni mediji še kar naprej prepričujejo javnost, da je ta proces uspešen, po drugi strani pa preganjajo domačine zaradi “sovražnega govora”, na primer na Danskem, kjer sedaj sodno preganjajo 14 oseb, ki so po socialnih mrežah delili videoposnetek obglavljanja dveh deklet, ki sta letovali v Maroku, in jim grozi celo do 3 leta zapora. Samo tri mesece, nepolnih sto dni, po njunem grozovitem koncu, ki so ga morilci – islamski teroristi − sladostrastno posneli s telefonom ene od žrtev in posnetek poslali vsem osebam iz imenika, je eno od globalističnih trobil, britanski The Independent, objavilo vodnik potovanj, namenjenih samskim ženskam, v katerem priporočajo potovanje v Maroko v čast dnevu žensk. Članek z naslovom “Mednarodni dan žensk: 10 najboljših potovanj samo za samske ženske” je na prvo mesto postavil “Pohod v Maroku”. Članek seveda sploh ne opozarja na previdnost oziroma pozornost žensk brez spremstva v muslimanskih državah v vsaj določenih delih države. Naključje ali namerno provociranje, da preverijo, ali imajo bralci res spomin zlate ribice? Ali je žaba v loncu že skuhana?

Ima pravica res zavezane oči in je enaka za vse?
Če vidimo ali ne, če si priznamo ali ne, gre za trk dveh civilizacij. Natančneje, gre za napad ene civilizacije na drugo. Zato so “neznanci” poškodovali več kot osemstoletno baziliko v Saint-Denisu, razbili več starih vitrajev in poškodovali skoraj dvesto let stare orgle. Februarja letos so samo v enajstih dneh “neznani vandali” poškodovali devet francoskih cerkva, ki imajo to nesrečo, da so postavljene v krajih, kjer sedaj živi večina legalnih in ilegalnih migrantov, večinoma muslimanov. Po drugi strani pa je francosko sodišče potrebovalo tri leta, da je kot “zločin iz sovraštva” označilo vandalizem muslimanskega migranta, ki je leta 2015 oskrunil dvesto petnajst grobov na mestnem pokopališču v Castresu. Kaj če bi bilo obratno? Da bi kristjan poškodoval muslimanske grobove? V muslimanskih državah verjetno ne bi ušel smrti s kamenjanjem, obglavljenjem. Kaj pa v Evropi? Najprej bi se dvignili vsi mediji s hajko in z bombastičnimi naslovi o storjenemu zločinu, oblasti, sodišča pa bi sledili vsemu temu od črke do črke. To je naša realnost. Zato je policija takoj aretirala petintrideset lokalnih Grkov in enega Albanca, ki so na grškem otoku Lezbos postavili velikanski kovinski križ. Aretirali so jih zaradi “nedovoljene zasedbe javnega prostora in graditve nelegalne konstrukcije”.

Migranti na Lezbosu (vir: twitter)

Otok Lezbos je zaradi svoje geostrateške lega najpogostejše pristanišče za ilegalne migrante, ki priplujejo po Egejskem morju iz Turčije. Čeprav pri domačinih nimajo podpore, grške oblasti še naprej »gostijo« vse migrante, odpirajo nove in nove migrantske kampe na otoku, zato ni nič čudnega, da jim je prekipelo in so začeli z bolj ali manj ilegalnimi akcijami odpora. Že lansko poletje so postavili cementni križ, a so ga kasneje uničili promigrantski aktivisti, od tedaj naprej pa se po otoku pojavljajo narisani križi povsod tam, kjer pristajajo migranti – v želji, da bi jih ta simbol odvrnil od njihovega pristanka, ilegalnega vstopa v njihovo domovino. Pa vendar, kot je dejal eden od aretiranih: “Obtožbe, zaradi katerih so nas aretirali, so smešne. In če bodo križ porušili, ga bomo postavili na novo. Morajo razumeti, da je to naša dežela, da je to naša vera in da je to naš simbol.

Čigava dežela, čigava pravila?
Pravzaprav je res preprosto. Otočan z Lezbosa je s svojo trditvijo zajel vse, kar bi morali čutiti vsi, ki nam je mar svoje države, svoje dežele, svoje kulture in svoje vere. In ne nazadnje svoje svobode. Svobode, da greš lahko kot ženska nepokrita brez spremstva po ulici, kamor si želiš, svoboda, da kot posameznik poveš, kar hočeš, svoboda, da delaš, da ustvarjaš. Da tvojega življenja ne vodijo pravila iz 7. stoletja, ko te kamenjajo, če plešeš po ulici. In prav zanimivo je, ko smo že tu, kako lahko evropski podporniki LGBT tako radi podprejo množične migracije, ne zavedajoč se, da bi bili vse parade ponosa, vsa razkazovanja drugačnosti ob muslimanski prevladi zločin, kaznovan s smrtjo … Kako slep, zavedèn, plačan ali pokvarjen moraš biti, da ne vidiš resnice, ki se skriva za tem, da so zaradi pritožb muslimanskih staršev v Veliki Britaniji umaknili učenje različnosti v spolnosti? In ker je evropskim progresivcem poleg filozofije LGBT bližje vzgajanje psov kot otrok, bi se morali zamisliti tudi nad tem, kaj počnejo muslimanski migranti z njimi. Seveda, vse to so “osamljeni primeri”, pa vendar gre za načrtno uničevanje živali, ki v islamu veljajo za nečiste. Številke kaznivih dejanj, povezanih s krutostjo do živali, mučenjem živali, skokovito naraščajo, pa vseeno dominantni mediji poročajo le o »osamljenih« primerih, kot so ta, ko je 27-letni Sirec iz četrtega nadstropja skozi okno vrgel francoskega buldoga Bonnyja, ki je kasneje podlegel ranam zaradi padca v globino, pa vsi posnetki krutega pretepanja psov na socialnih mrežah, brcanja ob skandiranju, kako velik je njihov bog … In kaj kmalu bo povsod po Evropi viselo na tisoče napisov, kot sedaj visijo v Manchestru v Združenem kraljestvu: “To območje je dom muslimanske skupnosti. Pokažite spoštovanje nam in našim otrokom in omejite navzočnost psov v javnosti.”

Čigava dežela, čigava pravila, katera vera in simboli bodo tu čez petdeset let?

Bogdan Sajovic, Demokracija

 • samotoje

  Kje si, Jan Sobieski za današnje čase?

  • AlojzZ

   Kje si Andrej Turjaški?

  • Darth Vader

   Jan Sobieski III

 • sunday

  ja, oni dve na zgornji sliki so resnično “osvobojene” – kdo še naseda !!!?

 • ljubinica

  Ne vem, kaj naj si mislim ….
  Clanek je bil objavljen v Demokraciji in zdaj v Novi24.
  Medijih pristasev SDS.
  Hkrati pa SDS podpira Webra, podpornika Marakeskega kompakta …. tistega Webra, ki najavlja povezovanje z Makronovimi v prihodnjem EU parlamentu in sodelovanje z liberalci in socialisti …. Z nacionalisti Weber ne bo sodeloval ….
  EPP je laz. Konservativna stranka? Ha ha
  EPP ne ohranja nicesar: ne ohranja narodov Evrope, ne ohranja krscanstva, ne ohranja druzine, ne ohranja morale ….
  Pŕeganja Orbana, ki je realni konservativec.

 • Frank Novak

  …”Ruud Koopmans, nizozemski sociolog, ki je dvajset let preučeval integracijo in asimilacijo tujcev v svoji državi, je ugotovil, da niti ena zahodna država ni bila uspešna pri integraciji muslimanov v nasprotju z drugimi migrantskimi skupinami.”…

  JAZ, NECAK KARDELJA IN MACKA, PA KOT EKONOMIST UGOTAVLJAM DA PRAV NOBENA DRZAVA, ZAHODNA ALI VZHODNA, NI BILA USPESNA V IMPLEMENTACIJI KOMUNISTICNE IDEOLOGIJE. KOMUNIZEM JE SKORAJ POVSOD NAREDIL NEPOPRAVNO SKODO in to na vseh podrocjih: tako ekonomskih kot tudi duhovnih…

  So vzporednice islama z komunizmom zgolj naklucje ?

 • Darth Vader

  najboljšo metodo dela z muslimani imajo kitajci :) kitajci vedo, kako se ravna z njimi

 • Novakec1

  Mal prej bo kot se bodo €U zblojenci zavedli tega.

 • marta

  Na robu znanega: Boštjan M. Zupančič, 1.del
  https://www.youtube.com/watch?v=38D6r-JBfOA&feature=em-uploademail

  Na robu znanega – Boštjan M. Zupančič, 2.del
  https://www.youtube.com/watch?v=XI7Ke7Qk6Fs

 • ljubinica

  Vrh SDS bo moral članstvu in simpatizerjem stranke pojasniti, zakaj podpira Webra, oziroma zakaj se tako oklepa EPP.
  Zakaj je to dobro za Slovenijo?
  Weber bo v EU parlamentu sodeloval z liberalci in socialisti, z nacionalisti pa ne.
  Kaj pa SDS v Sloveniji?

 • RATATA

  Slovenija je za musliće zanimiva zato, ker imamo Perutnino Ptuj.
  Zaradi preklete nagraužne Poli salame bo Slovenija postala muslimanska!
  Živeli svinjski pokomunistični prašiči na čelu z SD židanom, fajonko, cMirkom, šarcem, šoltesom, peterletom…!

 • ljubinica

  Vidim, da so članek umaknili s prve strani. Kaj to pomeni?

  • Franc Šink

   Strah jih je !

 • Franc Šink

  Tudi krvavice in pečenice so del naše kulture.ADIJO !!!

 • Antonius

  Integracija alahovih norcev je bedarija brez primere. Če kdo verjame, da je mogoče socializirati naočarko, naj se sam preseli v njen vivarij.
  Šerijatarstvo bo treba prepovedati in izkoreniniti po celem svetu. Gre za sadistično ideologijo, ki jo šerijatarji vsiljujejo skozi njihov pravni red. Nepojmljivo je, da kozjejebci ženskam spolovilo obrezujejo.
  Kdor verjame v integracijo terorističnih norcev v Evropo, s kulturnim izročilom utemeljenim na krščanski misli, je sam po sebi svojevrsten šerijatar.
  Merklovo bi morali obvezno obrezati, Macronu bi ga morali pa odrezati.

  • Franc Šink

   Makronu še niti zrastel ni.

 • Van Der Waals

  ISLAMIZACIJA EVROPE JE NE IZBEŽNA… 60% VOLILCEV VOLI LEVE RDEČE RETARDE!

  • Tone

   Ja, levičarji hrepenimo po tem, da bi nas kdo spreobrnil v pravo vero.

   • xtc

    Ne vi ste za njih vredni manj kot pes.

    • Tone

     In v čem je potem štos?

 • xtc

  No takole;nosterdamus je realno napovedal 30 letno vojno in teroriziranje islama Evrope in nato velike bitke ,ki bo izbrtsala tako islam kot komunizem-se čudite zakaj?
  Vsaka stvar gre nekaj časa nato pa poči.

 • čopkovseved

  Islamizacija Eu ni možna, se bodo ustanavljali geti, ki pa bodo v mladi beli EU populaciji kalili zgolj sovraštvo, ki se bo prej ko slej sprevrglo v agendo proti islamu, sledil bo teror, ki bo prerastel v vojno stanje. Takrat bodo vmes posegli Rusi , ne Ameri, kjer je levaštvo zelo nevarno, in EU bo zopet vzljubila svojo prvobitno religijo in mir brez multikulturizma!

 • Mirko Sedlar

  Za desničarje ne ne skrbi kaj hitro so se iz zavednih komunistov prelevili v zavedne nacionaliste nas ateistov pa to ne gane tako da SDS člani bodi čez petdeset let klanjali pa bo

  • xtc

   He,he,he še en komunistični goreč vernik.

   • trumpet2018

    socialistično usmerjeno izobraževanje mu je temeljito zradiralo možgane :) res misli da so ti posiljevalci presežna vrednost, ko mu bodo napumpali in posilili hčerko , bo drugače govoril, to je treba v kali zatreti, bolje preprečevati kot zdraviti

 • trumpet2018

  ne mi te rjuharce kazat, ker izgubim apetit :) pa vsaka po 5 frocov- malih teroristov, katere že od malega učijo , kako se neverniku odreže glavo. ne rabimo posiljevalske kulture v naši deželi. Merkel, nein danke

 • Andrej

  EU in naši levokomunisti imajo eno pomembno skupno lastnost. Sovraštvo. Janša in KRIŽ. Samo, da ni Janša in Samo da ni krščanstvo. Z vsakim hudičem so se pripravljeni spečati, uničiti in poteptati vse vrednote dedov, zapraviti vse premoženje narodov, karkoli. To je naša skupna pot v pogubo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!