Levica v Veliki Britaniji besna, ker je vlada v šolah prepovedala vsiljevanje levičarske ideologije!

Datum:

V Veliki Britaniji so okrcali vlado in jo obtožili “skrajne konservativne avtoritarnosti”, potem ko je ta šolam svetovala, da naj pri učencih spodbujajo svobodo govora, pri delu pa naj ne uporabljajo učnih gradiv, ki jih pripravljajo skupine, ki pozivajo h koncu kapitalizma.

Iz dokumenta, ki ga je prejšnji teden objavilo ministrstvo za šolstvo, je razvidno navodilo, da šole v nobenem primeru ne smejo sodelovati z agencijami ali uporabljati gradiv, ki spodbujajo skrajna stališča, vključno z antikapitalizmom, podporo nezakonitim dejavnostim in rasizmu ter nasprotovanju svobodi govora. “To velja tudi, če gradivo samo po sebi ni skrajno po vsebini, njegova uporaba bi namreč lahko pomenila podporo organizaciji,” je navedeno.

Nekdanji kancler v senci John McDonnell – čigar laburistična stranka trenutno po vsej državi dela na rušenju zgodovinskih kipov in spomenikov, za katere menijo, da niso dovolj spoštljivi do “raznolikosti” – je izobraževalne smernice razglasil za še “en korak v kulturni vojni.” V nedeljo je za britanski Guardian zatrdil, da ta premik k “skrajni konservativni avtoritarnosti” postaja vse hitrejši in bi po njegovo moral skrbeti vsakogar, ki verjame, da sta za demokracijo nujna svobodo govora in izobraženo prebivalstvo. Temu prepričanju je prikimala tudi poslanka iz laburističnih vrst Beth Winter, ki je potezo vlade označila kot “simptom naraščajoče avtoritarnosti v samem središču konservativne stranke”, smernice vlade so po njeno zlovešče in zaskrbljujoče.

Gnev izrazili tudi transspolni aktivisti
Smernice ministrstva za šolstvo, pripravljene za pomoč učiteljem pri načrtovanju pouka o odnosih in spolni vzgoji, so pritegnile tudi gnev transspolnih aktivistov. Potem ko se je vlada seznanila z dejstvom, da je v zadnjem desetletju viden trend 4400-odstotnega povečanja števila deklet, ki se napotijo na klinike za spremembo spola, so v okviru smernic šolam svetovali, da naj se pri poučevanju odrečejo učnim materialom, ki otroke spodbujajo v razmišljanje, ko ti pričnejo dvomiti o svojem spolu, ker jih zanimajo hobiji in oblačila, ki so običajno priljubljeni pri nasprotnem spolu.

Foto: epa

“Ne bi smeli krepiti škodljivih stereotipov, na primer s tem, da navajate, da so otroci drugačnega spola na račun njihove osebnosti,  interesov ali oblačil, ki jih najraje nosijo,” so povedali v poduk učiteljem. “Materialov, ki nakazujejo, da bi bilo treba neskladnost s stereotipi o spolu razumeti kot sinonim za drugačno spolno identiteto, ne bi smeli uporabljati pri svojem delu, prav tako ne bi smeli sodelovati z zunanjimi agencijami ali organizacijami, ki proizvajajo tak material.”

Učitelji otroku prav tako ne bi smeli svetovati, da njihovo neupoštevanje spolnih stereotipov pomeni, da je njihova osebnost ali telo napačna in se mora spremeniti. Na račun nedavnih smernic ne čudi, da se je kritično odzvala kampanjska skupina za spremembo spola otrok Mermaids, poroča ameriški Breitbart. Poudarili so, da obstajajo resni pomislek, namreč po njihovo se bodo transspolni otroci in mladi težje samozavestno prepoznali kot sami sebe.

Nina Žoher

Sorodno

Zadnji prispevki

Čas je za interpelacijo celotne Golobove vlade

Poleg stranke Socialni demokrati (SD) sta krivca za nakup...

Golob zdravnikom ni grozil prvič: “totalno vojno” jim je napovedal že leta 2022

Zdravniki stavkajo že skoraj mesec in pol, vlada pa...

Še vedno nam vladajo gospodarji muh

V začetku prejšnjega tedna sem se po nekaj letih...

Kapacitete evropskih vojsk so danes bistveno manjše kot leta 1989

Vojaški strokovnjak Thomas C. Theiner opozarja, da je Evropa...