Levičarske, promigrantske nevladne organizacije delajo probleme tudi v Nemčiji in želijo zrušiti notranjega ministra Seehoferja, ker je dejal, da so migracije “mati vseh problemov”

Vodja CSU in notranji minister Nemčije Horst Seehofer. (Foto: STA)

Z nevladnimi organizacijami, ki v korist migrantov kršijo zakonodajo, nimajo problemov samo v Sloveniji, temveč tudi v Nemčiji. Tam so nemškemu notranjemu ministru Horstu Seehoferju po njegovem odzivu na proteste levičarskih skrajnežev v Chemnitzu poslale pismo, v katerem ga pozivajo, naj spremeni stališča o migracijah ali pa naj odstopi kot minister.

Kar 20 skupin nevladnih organizacij se je podpisalo pod pismo, v katerem notranjega ministra Horsta Seehoferja pozivajo k spremembi stališč do migrantov in porasta desnice. Med njimi so bila promigrantska, multikulturna in antifašistična gibanja.

“Zaskrbljeni smo, ker se naši otroci ne morejo več gibati svobodno in varno,” so zapisali levičarski podpisniki in od ministra zahtevali, da poskrbi, da ne bodo več zaskrbljeni glede prihodnosti svojih otrok, poroča RT. Pismo se je nanašalo na izjave ministra Seehoferja, ko je ob robu srečanja bavarske Krščansko-socialne unije dejal, da so migracije “mati vseh problemov” v Nemčiji.

Najprej se je zgodil zločin, ljudje so jezni in niso nujno nacisti
Kot je nadaljeval Seehofer, takšnega stanja v Nemčiji morda ne gre pripisati samo migracijski politiki, a “vprašanje migracij je mati vseh političnih problemov v tej državi. To pravim že leta. In to potrjujejo številne javnomnenjske raziskave”, je bil prepričan Seehofer. Kot je nadaljeval, številni ljudje danes skrbi glede svojega socialnega položaja povezujejo z vprašanjem migracij. Seehofer je ob tem opozoril tudi na težave pri iskanju evropske rešitve za uravnoteženo razporeditev migrantov znotraj EU.
C. Š.