Nemški notranji minister Seehofer stopil v bran jeznim ljudem v Chemnitzu: “Najprej se je zgodil brutalen zločin, migracije so mati vseh težav v tej državi!”

Nemški notranji minister Horst Seehofer (foto: epa)

Nemški notranji minister Horst Seehofer se je ostro izrekel o migracijah v Nemčiji in tudi stopil v bran protestnikom, ki v Chemnitzu na vzhodu Nemčije tudi nasilno izražajo nasprotovanje priseljevanju, danes poročajo nemški mediji. “Vprašanje migracij je mati vseh političnih problemov v tej državi,” je poudaril Seehofer.

Seehofer, velik nasprotnik politike kanclerke Angele Merkel, ko gre za migracije, je ob robu srečanja svoje bavarske Krščansko-socialne unije v sredo poudaril, da so migracije “mati vseh problemov” v Nemčiji, danes poročata časnika Bild in Welt, ki se sklicujeta na udeležence sestanka.

Predsednik CSU je tudi za današnjo izdajo časnik Rheinischen Post povedal isto, ko je odgovarjal na vprašanje o vzponu desničarske Alternative za Nemčijo (AfD) v Nemčiji. “Prvič imamo stranko desno od unije, ki se ji je srednjeročno uspelo uveljaviti, razdeljeno državo in pomanjkanje podpore ljudskim strankam v družbi,” je komentiral Seehofer. Termin ljudska stranka se v nemški politiki nanaša na stranko, ki je načeloma odprta za volivce iz vseh družbenih slojev, ne glede na njihov, morda različen, svetovni nazor.

Najprej se je zgodil zločin, ljudje so jezni in niso nujno nacisti
Kot je nadaljeval Seehofer, takšnega stanja v Nemčiji morda ne gre pripisati samo migracijski politiki, a “vprašanje migracij je mati vse političnih problemov v tej državi. To pravim že leta. In to potrjujejo številne javnomnenjske raziskave,” je bil prepričan Seehofer. Kot je nadaljeval, številni ljudje danes skrbi glede svojega socialnega položaja povezujejo z vprašanjem migracij. Seehofer je ob tem opozoril tudi na težave pri iskanju evropske rešitve za uravnoteženo razporeditev migrantov znotraj EU, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Na srečanju CSU je minister, ki je junija prav zaradi vprašanja migracij sprožil hudo vladno krizo v Berlinu, tudi izrazil razumevanje za ljudi, ki se “upirajo”, kot na primer v saškem Chemnitzu, kjer so po uboju moškega 25. avgusta, ki naj bi ga zagrešila iraški in sirski begunec, vzniknili protesti, ki so bili tudi nasilni, saj so jih začeli levičarski Antifa skrajneži. Seehofer je ob tem po besedah virov s srečanja izpostavil, da to ne pomeni, da so ti jezni ljudje nacisti. Najprej se je zgodil brutalen zločin, je poudaril notranji minister na sredinem srečanju CSU. Po poročanju medijev je sicer prav tako povedal, da uboj 35-letnika ne upravičuje nemirov in da vztraja pri ničelni toleranci do nasilja.

C. Š., STA

 

 • rubec

  Nas ta tema ne zanima. Bolj nas zanima hofer in kdaj so akcije.

  • Olga2345

   Vas zanima Hofer, nas pa seeHofer, kajti tudi od njega so odvisna dogajanja v zvezi z ilegalnimi migranti pri nas!

  • samotoje

   Zdaj mi je kapnilo- žarnice bo treba nabaviti.

   • rrrrr

    …pa moko, sladkor in olje. Potem bodo vrste…

    • rubec

     Pa cvirn tudi. V moji novi in najbolj dragi burki mi grejo stara mati po lanska jabolka na slivo plezat. Vse strgano.

     • pajot

      Jebenti,če te ne bi bilo,bi se te morali izmislit,stari.

     • rubec

      Kaj naj rečem drugega kot ŽIVELA PAJOT IN JANEZ JANŠA.

     • pajot

      Na to se pije. Črno pivo, General Maister. Na zdravje.

    • samotoje

     Skret papir najprej. 4 slojnega.

  • rrrrr

   V soboto posezonska akcija:
   1 napihljivi ministri za na plažo
   2 brundy ,,Maršal Šiško”
   3 malo pivo ,,Jelinčić”
   4 ljudmilina domača lutenica

   • samotoje

    + metlica šarec za žgečkanje po podplatih (narod, ki se smeji, nič ne vidi)

 • Dragan Krstič

  V Nemčiji vre.Vsak dan je več tistih, ki zahtevajo odstop Merklove in izgon migrantov ki nimajo azila.Video
  posnetke lahko pogledate na:Politikversagen videos.

 • bubamara

  Bravo afd. Naženite kozejebce nazaj v islamski svet.

 • ZatonMesecnikov

  Bravo. Do kdaj bo še strah pred fašizmom dušil svobodno besedo v Europi?

  • Dragan Krstič

   Fašisti so prav levičarji, na demonstracijah so oblečeni v črno, nosijo črne maske in oboroženi s kiji ali palicami. Videno in pri nas in v Nemčiji.

   • rrrrr

    Dobra primerjava. Stari latinci so bili pralevičarji. Njihov rek: mel in ore, fel in corde, v prevodu pomeni: na zunaj črni, znotraj rdeči!

    • ZatonMesecnikov

     na jugu imajo podoben pregovor, pravijo vani sjajac iznutra jadac….

   • ZatonMesecnikov

    Tudi originalni Mussolinijevi Fašisti so bili levičarji. Komunisti so jim zamerili, ker niso preganjali župnikov. To je za komunista odločilno, ali je kdo levičar ali desničar.

  • Štalmajster

   Aha, ko bodo Nemce spet potolkli, potem boš pa spet obrnil ploščo.

   • ZatonMesecnikov

    ne bodo jih potolkli. Z Nemci imam dosti opravka v življenju. Kadar je beseda nanesla na socialista in levičarja Adolfa, so popizdili. Čisto povprečni ljudje. Zakaj? Ker jih je nategnil na suho.

    Še manj pa imajo posluha za občudovalce lika in dela pokojnega “delavca” Adolfa, v tujini.

    • Štalmajster

     Übermensch, a spet se norčuješ iz …. delavcev ?
     Občudovalce ? Če nekoga zanima, kaj se je takrat dejansko dogajalo, kaj je laž in kaj resnica …… še to zdaleč ne pomeni nekega občudovanja.

     No, danes se jasno vidi, kako delujejo medijski in kasneje vojaški pogromi in hujskaštvo nad Libijo, Irakom, Sirijo,…..

     Če se pa ti meniš z njimi (s klobučekom pa pramenčki ob strani)……ja kaj ti pa naj rečejo ?
     Popizdili? Pa normalno če jih še pa zdaj odirate z odškodninami. Leta 2000 še kar čez milijon “preživelih”. Pa cajtnge so celo pisale o teh holohoax goljufih !

     Koliko krat si že spremenil nick, sprehajalec ? Tak kot ime pa priimek ?

     • ZatonMesecnikov

      Tudi delavski socialist in levičar delavec Adolf je prijateljeval z Muftijem. Pravzaprav z vsakomer, ki je bil proti Judom in Kristjanom. Tako kot se za pravega levičarja spodobi.

     • Štalmajster

      Ne ne fopaj s takimi. Proti kristjanom ? A so rušili cerkve po Nemčiji, Italiji, Španiji,…. tako kot tvoji veliki judovski bratje po SZ…. (Kaganovich je v Ukrajini menda bil najbolj dosleden, da se pa o Ehrenburgu raje sploh ne meniva.)
      Danes se ve proti katerim judom. Zakaj so jih pa imeli v svojih vrstah ? Za 5. kolono ?
      S kom pa je bil ? Kaj ima to veze ? Nimam občutka, da bi razpihoval versko sovraštvo. Iskal je zaveznike, ko se je celi svet spravil na njih !
      https://www.youtube.com/watch?v=whiJ7s4IbRI
      https://www.youtube.com/watch?v=w6x4z–H2DQ
      In samo koliko mirovnih ponudb je dala Nemčija ? Celo po Danquerque-ju. Če bi bil taki “zločinec” potem bi tam francoze pa Angleže speštal v konzerve, pa jih poslal preko rokavskega preliva. Tako jih je pa pustil, da so se v miru umaknili in hkrati spet dal ponudbo za premirje,………….

     • ZatonMesecnikov

      Nakladaš stare zadeve, pa rekla kazala. Prvi ukrep levičarskih delavskih socialistov po zasedbi Aprila 41 je bil izgon vseh župnikov iz Gorenjske in štajerske. Ukrep, o katerem tudi njihovi levičarski siamski dvojčki komunisti niso radi govorili po vojni. Zato ti o tem nič ne veš.

      Delavski socialisti sicer niso rušili cerkev, (tudi komunisti so jih raje spreminjali v skladišča, kot rušili) ker so po naravi nemci racionalisti.

      Mirovne ponudbe so dajali, ker so vedeli, da če se vključi angleški brat Američan v vojno, bodo izgubili. Tudi si niso delali utvar, da ne gre za eno in isto. Angleže in Američane so nemci vedno enačili. zato jim je tudi delavec napovedal vojno po japonskem napadu. In Angleži niso hoteli sprejeti mirovne ponudbe.

      Američani so proizvedli samo leta 1944 več letal skupaj, kot Nemci + japonci v vseh 6 letih vojne.

      potem se pa pojdi s takšnim….

     • Štalmajster

      Pa normalno, da so američani lahko delali v svojem mirnem zaledju, medtem ko so nemška mesta sistematično kurili (Churchill in njegov bomber Harris) ! Poglej si površino Nemčije pa Japonske, pa število prebivalcev ?
      Ja delali so, D E L A L I (tak ko delajo dandanašnji po Libiji, Iraku, Siriji….da zdaj prihajajo horde, z njihovim žegnom v EU), da so potem metali ibržne bombe še po Ptuju, Vurbergu, Mariboru,……
      Pa kaj spet kvasiš ? Potem je Slovenija bila brez župnikov ?

     • ZatonMesecnikov

      #Potem je Slovenija bila brez župnikov ?#

      ne, nemci so pripeljali svoje. Tako kot učitelje. Po eden je oskrboval več far.

      Poglej Hitlerju res ni bilo treba začeti nove vojne, Nemci je niso hoteli. Ko je dobil Češko, bi imel danes daleč največjo državo v Europi, skupaj z Vzhodno prusijo, velikim delom Poljske, Avstrijo, Češko. Ampak debil je debil, zato je tiščal naprej, dokler ni pač dobil svoje. vsak je vedel takrat, da bodo letalska bombardiranja del vojne in vsi so se nanje pripravljali. Delavec socialist Adolf ni imel enega dneva možnosti za zmago, podcenjeval je vse nasprotnike, najbolj pa se je nategnil pri Sovjetih, kar je priznal na zvočnem posnetku iz leta 1942 in obiska pri Manerheimu na Finskem. Kjer posredno prizna, da ne bi napadel, če bi vedel za zaloge tehnike Rdeče armade. Hotel je vreči sovjete iz vojne preden se vključijo Američani. in kot so dejali zajeti pripadniki afriškega korpusa, ko so prispeli v Ameriko pa videli parkirane avtomobile pred tovarnami ter dobili bel kruh; In ta Norec jim je napovedal vojno….

 • Franjo Trojner

  Toti Seehofer bi moral biti notranji minister v Sloveniji ali pa vsaj Grims pa tudi pri nas
  vprašanje migracij ne bi bila mati vseh političnih problemov v državi.

  • Lustrator

   Saj JE ŽE notranji minister v Nemčiji, poleg tega je Merklova iz njegove sestrske stranke – IN? Bo kot notranji minister z vsemi zakonskimi pooblastili kaj ukrepal ali samo idejno podpiral protestnike?

   • Franjo Trojner

    Žlahta v Nemčiji mi govori, da je Seehofer tisti, ki vedno bolj nabija uzde Merklci. Pravijo, da je Seehofer že začel v Nemčiji red delati in da si od njega Nemci dosti obetajo. Žlahta iz Nemčije govori o vedno večjem sporu med CDU in CSU, kar Merklci izredno škodi in iz tega spora ne bo, kot zmagovalka izšla. Pravijo tudi, da Nemčija nikoli do sedaj ni bila bolj neenotna, kot je danes in, ds tudi pri njih med domoljubi močno vre.

    • merim

     Niso ti pa povedali da je notranji minister?

     • Fosa Stefan

      a se bo morda kdo zganu, ali bo policija še naprej
      vozila VSILJIVCE BREZ DOKUMENTOV,
      kubance gre oglobiti, ker niso trenutno imeli dokumentov

      ali vas policije ni nič sram DA NE VARUJETE SCHENGENSKE
      MEJE, ALI JE CERARJA, KAJ SRAM, PA KUČANA, PA FAJONKO,.. je fajonka že
      zanosila z imamom ali eritrejcem,.. samo
      vprašam

      zakaj so zastoji med
      slovensko in avstrisko mejo, zaradi janše ali zaradi zlaganega cmeraja
      .neustavnega pravnika, goljufa, ki si dvakrat obračuna potne stroške, potem pa
      pravljica. v cmerajem podjetju je res zaposlenih 1000 ljudi ali več, pa se je zmotila
      uradnica, ki obračunava potne stroške, ker junak cmeerar ni imel jajc: da bi
      rekel, goljufal sem namerno. in to je
      zunanji minister slovenije, bravo
      slovenčki, še albanci nas bodo prehiteli

    • pajot

     zelo dobro.

    • samsara

     Spominja na stanje v Sloveniji, kjer nekdanji prvopredpostavljeni zločinski Udbi, veletovariš milan kučan, velemojstrsko udejanja rek, “deli (razdeljuj) in vladaj”.
     Morda je ta napredujoča delitev ljudstva (posledični nemiri) pravzaprav eden od vmesnih ciljev za uveljavitev posebnega režima vladanja tistih, ki v danem trenutku držijo vajeti v svojih krempljih.

     • Slovenka

      Tvoje razmišljanje ni brez podlage.

    • xtc

     Nič bat baje že delajo nove roste.

    • Lustrator

     Tudi sam sem prebral natanko tako – veliko (oziroma raje – še več) hrabrosti in uspeha mu želim, saj je od tega v veliki meri odvisna ne le usoda nemčije, ampak celotne EU.

    • pajot

     Samo še Manfred Weber mora bit izvoljen,pa bo.

   • O’Brien

    Seehoferja skrbi rezultat volitev na Bavarskem 14. 10. 2018. Csu ne kaže dobro. https://dawum.de/Bayern/

    • Lustrator

     Hočeš reči glede na trend? Verjamem, da se bo trend spet obrnil – bolje zanje in za vse nas pravzaprav…

     • O’Brien

      AfD jim je glede na raziskave odžrla precej glasov, zato zdaj akcija. Upam, da misli resno.

 • xtc

  Seehofer se že pripravlja na naslednjo koalicijo,ki bo verjetno med CSU in AFD ,Merckelca in Socialist,pa bosta verjetno le še mariginala,Seehofer je dojel kaj se bo volilo in dogajalo zelo kmalu.

 • dob

  Za razliko od Drrnovška, ki je prišel v Ambrus zagovarjat cigansko krajo privatnega premoženja, vdiranje na tujo posest in njeno prisvajanje. Z besedami: bodmo vendar ljudje!
  Jebiga. Al smo ljudje al pa komunisti, oboje ne gre.
  Al smo diktatura in si v njej prisvajamo tuje imetje, ali pa smo demokracija in država brani imetje pridobljeno na pošten način. Oboje skupaj ni mogoče.

  V demokraciji država spodbuja pridobivanje premoženja z ustvarjanjem denarja, ceni človeško delo in zato pravni sistem brani zasebno lastnino.
  V komunistični diktaturi je ustvarjanje prepovedano, nezaželeno. Premoženje ti diktatura zaseže, če ga pa že imaš, ti prepove ravnati z njim oz. z njim upravljati.

  In kako vemo, da živimo v komunistični diktaturi?
  Ker je prepovedano delati in ustvarjati! Ustvarjalne ljudi režim podi iz države, da se ne razmnožijo preveč, ker je obilje komunizmu in njegovi diktaturi nevarno. Diktatura uspeva samo v pomanjkanju, zato ga režim vzdržuje, če je treba tudi z zadolževanjem države.

  • KAPIBARA

   DRŽI :
   >> “… Kmet/vaščan, ki ima hišo, zemljo, živino, delavec, ki prejema plačo in ima za kruh, JE ZA NAS brezvrednosti (VREDEN NIČ). Mi moramo iz njih narediti brezdomce, proletarce. Samo nesrečniki postanejo komunisti. Zato moramo ustvariti nesrečo in množice spraviti v obup. MI SMO SMRTNI SOVRAŽNIKI vsake blaginje,reda in miru” <<
   Tako tovariš Moses Mosa Pijade, srbijanski i JUGOSLAVENSKI političar, slikar i novinar židovskog podrijetla, desna ruka velezločincu Josifu Brozu Titu.

   • Dragan Krstič

    Seveda. Da bi bilo ljudi brez hiš in brez prihodnosti so morali gošarji delati zdrahe in iz zased napadati ter ubijati njihove nasprotnike, posledično pa je okupator požigal vasi in streljal talce. Čimveč požganih vasi pomeni več proleterjev in simpatizerjev gošarjev.

    • Štalmajster

     A misliš, da je pred vzponom dolfeja bilo v Nemčiji kaj drugače ?
     https://www.youtube.com/results?search_query=babilon+before+hitler

     • Dragan Krstič

      Seveda ne, naš Titej je bil Stalinov učenec, Stalin pa Hitlerjev pajdaš do junija 1941.
      Zanimivo bi bilo če Hitler ne bi napadel Rusije.Kje bi po vojni končal naš Titej in njebovi banditi. Seveda rdeči komentatorji bodo sedaj ugotavljali da bi brez Rdeče armade Nacisti osvojili svet, samo tega se rdeči bedaki nočejo zavedati da Hitler ni imelmoči da bi okupiral VB kaj šele ZDA. Vojna bi sicer trajala dalj kot do 1945 pa vendar Hitler ni imel šans. Tega so se zavedali tudi njegovi generali, ki so končali vojaške akademije in niso prišli do nazivov preko pripadosti nacizmu.

     • Štalmajster

      Tega poslušaj, pa ti bo mogoče jasno zakaj je napadel “Rusijo”
      https://www.youtube.com/watch?v=whiJ7s4IbRI

  • dob
  • pajot

   jebenti dob,kako resnično.

  • Štalmajster

   Ti še kar sanjaš o neki demokraciji,…….V EU vlada demoNNNkracija !
   Govor je o Nemčiji ! Nehaj podpirat zaspano glavo, pa se …. zbudi, mona !

   • dob

    A je obvezno poslušat tvoje nasvete?
    Ker če ni…. ko te jebe.

    Poleg tega si še nezanimiv. To je najslabše od vsega.

    • Štalmajster

     E pa onaj, ko siđe s tebe.
     Pol pa piši o Rdeči kapici, ki je šla v Rim.

     • dob

      Sem te blokiral, tako me ne boš več videl. Če me boš pa še videl, pa zamiži, lepo prosim.

     • Štalmajster

      Zdaj bom pa bridko zajokal, ko ne bom več videl tvojega zasanjanega frisa ;-))

     • xtc

      Samo pametem pa nebo nič bolj.

    • xtc

     v to je prepričan vsal kevao oz. SLO Kučanopitek.

 • Morala

  Šiška so danes zjutraj aretirali in še enega, vendar so ga izpustili.

  • Štalmajster

   Merklca je samo ……….. lutka !

   • merim

    Pa zemlja je ploscata

    • Štalmajster

     Ja vsekakor, drugače bi taki kot ti,………dol popadali ! ;-))

 • Štalmajster

  Če je to izjavil, začnite štopati, kako dolgo bo na funkciji !

  • merim

   A niso teb ze povedal da se drzi stale?

   • Štalmajster

    A si se mi spet na usedel na ………… dobre vile. Šik……pa si na ….. levem kupčeku. ;-))

    • merim

     Ti si sramota za desnico. Vile drzis z levo roko pfuj

     • xtc

      Je tak kot ti tud r*** si briše z levo oh,pardon pere iz levo z vrčem.

     • merim

      Saj pravim on je sramota za desnico

     • xtc

      A zato si ti r****** pereš z levo?

     • Štalmajster

      Mir v štali !

     • xtc

      A si na kravo odzadi splezal ?

     • Štalmajster

      A bo mir v štali, al ti naj naročim osemenjevanje ?

     • Clemen J.

      Ce bi levuharji kdaj delali bi vedeli da se vile drzi z obema rokama

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Vse nemudoma nagnat tja, od kamor so prišli. Brez popuščanja in odpustkov. Via Sirija, Iran, Afganistan…

 • Boy

  Se bo kukavičja pesem počasi izpela?

  • Olga2345

   Ko bojo opravili z Antifa in Islamisti!

 • B.V.

  Levičarji so že vso Evropo uničili.-

 • Caetano

  Samo lažnivec bi lahko povedal drugače. Bravo Seehofer!

 • mazumilun

  O︀o︀o︀au︀hh D︀u︀u︀u︀d︀e︀s ! T︀h︀e Li︀s︀t w︀i︀t︀h N︀a︀k︀e︀d︀-︀W︀o︀m︀e︀n︀s f︀r︀o︀m y︀o︀ur Ci︀t︀y wa︀︀s︀ pub︀l︀l︀i︀s︀h︀e︀d
  H︀e︀︀r︀e︀ o︀︀n : s︀t︀e︀l︀e︀m︀︀a.︀c︀o︀m︀/︀i︀d︀0︀5︀︀7︀︀5︀4︀7 ❤️

  • qall12307

   ︀T︀ha︀n︀k︀ss︀ ︀B︀r︀o!! I︀’︀ve fo︀︀un︀d th︀︀e︀r︀e︀e m︀y T︀e︀a︀︀ch︀er N︀a︀k︀e︀d ! m︀w︀a︀a︀h︀︀h︀a︀a︀h︀

   • qalex44kas

    H︀a︀h︀a︀h︀ l︀u︀︀c︀k︀y d︀u︀d︀e

 • Olga2345

  Antifa=Islamisti!

  • slaipowi

   Matilda kliče

   • xtc

    Lrvake?
    Ja res zraven pa islamiste.

    • slaipowi

     Spat mulc. Da te mama ne dobi. Ti bo vzela tablico za kazen.

 • pajac debeli

  Bližajo se volitve na Bavarskem, pa noče, da mu AFD odnesejo stolček.

 • Jože Novak

  Poleg tega je rekel, da bi se tudi sam udeležil mirovnih protestov v Chemnitzu, če ne bi bil minister.

  • cosmosjasnovidec

   Vsak izgovor je dober za metanje peska folku v oči.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

 • sodnikisozločinci

  Problem Nemčije so on in ostali izdajalci. Ko bodo viseli bo problem rešen.

 • M. Ritchie

  Upam, da imajo nasi politiki usesa, da slisijo tega ministra. Namesto, da bi poskrbeli za mlade izobrazence, ki so jih zastonj izsolali in ti mnozicno bezijo v tujino, namesto njih uvazajo “visokoizobrazene” primitivce, katerih vecina se ne bo integrirala in si nasla zaposlitev in bo na vasih plecih.

 • cosmosjasnovidec

  Pravilna odločitev Seehoferja ampak veliko veliko prepozna na žalost.
  Vrnitve nazaj več ni.Preprečiti več ne morejo kar so zakuhali katastrofalne posledice katere bodo še nastale se pa šele bližajo.
  Nemci so zakuhali 1-2.svetovno vojno kjer je bilo pobitih na milijarde ljudi sedaj so pa z naseljevanjem kamelotrajbarske muslimanske drhali ponovili njihovo tradicijo katera jim je ostala v krvi.
  Preklete svinje švabske niso zdrave,če ne naredijo škode.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • Clemen J.

  Mal je pozen. Ampak v nemcijise vidi da vre in so se politiki zaceli bat lastnih ljudi, zato lahko pricakujemo vec takih politikov ki bo spregledalo in bodo zaceli koncno scititi svoje ljudi ine islamske drhali.

 • Kapodistrias

  Še je kanček upanja. Italija se je prebudila, Nemčija se prebuja…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!