Levičarski kitarist Van Zandt pozval k “iztrebljanju” konservativcev

Skrajno nestrpen radikalni levičar Stevie Van Zandt (Foto: Facebook)

Slavni kitarist Steven Van Zandt je kreatura skrajne levice podobno kot njegov “šef” Bruce Springsteen. To je znova dokazal na velikonočno nedeljo (od vseh dni), ko je svoje sledilce na Twitterju pozval k “iztrebljanju (republikanskih) ščurkov“.

Kitarist skupine E Street Band Brucea Springsteena Steven Van Zandt je svoje sledilce pozval k iztrebljanju republikanskih ščurkov. Kasneje je zapisano zanikal  in skušal svoje besede opravičiti, češ da se je “iztrebljanje” nanašalo na volitve.

Van Zandt je trdil, da je njegova uporaba “ščurka” le “simbolika” in da je res hotel reči “iztrebiti na volilni skrinjici”. Trumpove podpornike je označil za “patetične MAgotte” in jih posvaril: “Ne projecirajte svojih nespametnih fantazij o nasilju na tega miroljubnega hipija.”

https://twitter.com/StevieVanZandt/status/1645829353316515840?s=20

Kot je poročal Breitbart News, je Van Zandt v nedeljo tvitnil radikalno levičarski tvit, namenjen levičarjem, naj “enkrat za vselej iztrebi te ščurke”, pri čemer je na splošno mislil na konservativce. Videti je bilo, da se je odzval na nasprotovanje republikanske stranke prizadevanjem za nadzor orožja v Tennesseeju. Van Zandt je kmalu zatem tvit izbrisal.

Foto: zajem zaslona

“Da ne bi porabil polovice svojega dneva za brisanje ruskih botov, ki sesajo Foxsucking, in ščurkov MAGOTT, kot si ti! Pojdi in odvzemi nekaj pravic ženskam, nekaterim temnopoltim ljudem prepreči volitve, pojdi nadlegovat trans dogodek, pojdi ustrelit nekaj otrok, delaj to, kar znajo republikanci, in odjebi iz mojega kanala!”, je bil še eden od skrajno nestrpnih in sovražnih tvitov, ki ga je kasneje prav tako izbrisal.

Ana Horvat