fbpx

Levičarski skrajneži tudi na Češkem vandalizirali kip Winstona Churchilla in ga ožigosali za rasista

Kip Winstona Churchilla v Pragi. (Foto: Posnetek zaslona, Twitter, Voice od Europe)

Levičarski Antifa skrajneži so v Pragi na Češkem vandalizirani kip osvoboditelja Evrope izpod fašizma Winstona Chrurchilla in poleg pripisali, da je rasist ter “črna življenja so pomembna”. Prav tako so se v Rotterdamu spravili na kip nizozemskega pomorščaka in kolonialista. 

Zadnja dejanja ekstremnih levičarskih aktivistov po Evropi dokazujejo, da jim je s pomočjo globalnih medijev in pravičnega boja proti “družbenim” krivicam, dovoljeno vse. Uničevanje zasebne in javne lastnine je postalo nekaj normalnega. Žalostno usodo doživljajo kulturni spomeniki zgodovinskih osebnosti. Po prizorih v Združenih državah Amerike in prestolnicah v Evropi so nekateri kipi postali žrtve skrajnih levičarjev, ki želijo nasilno spremeniti narodne in zgodovinske korenine.

Po poročanju Voice of Europe sta nič kaj prijetni usodi doživela kipa Winstona Churchilla v Pragi in Pieta Heina v Rotterdammu. Na kip Churchila so se po slikah sodeč lotili češki podporniki gibanja Black Lives Matter. Churchila so označili za rasista, spodaj pa se podpisali z Black Lives Matter.  V nizozemskem mestu Rotterdam pa so se aktivisti Antifa odločili, da bodo končno obračunali s krvavo zapuščino kolonializma. Na kip admirala Pieta Heina so zapisali, da je morilec.

Komunistični spomeniki so svetišča za pripadnike skrajnih levičarskih gibanj
Po toliko stoletjih bodo aktivisti Antifa, BLM zgodovinske krivice reševali tako, da bodo uničevali ali pa odstranjevali zgodovinske spomenike. Njihov vzornik, utemeljitelj anarhizma in ruski filozof Mihail Bakunin je lahko ponosen, kako teorija preide v prakso uničevanja. A pogumni rdeči revolucionarji radi pozabljajo, da je največjo bedo v zadnjih 50 letih povzročila prav ideologija komunizma.

Antifa v Ljubljani (Foto: Škandal24)

Podobno akcijo uničevanja lahko pričakujemo med slovenskimi antifajevci in podporniki gibanja BLM. Krvavi sistem, ki je ubil več kot 50 milijonov žrtev, zapiral drugače misleče, omejeval svobodo govora in medijev, jih ne moti – še bolj si ga želijo.

Luka Perš