fbpx

Politična korektnost v najhujši obliki: Ameriška Univerza George Washington študentom svetuje izogibanje določenih pogovorov z drugimi rasami, ker bi jih lahko to užalilo

Foto: Facebook

Na univerzi George Washington študentom svetujejo, naj ne uporabljajo žaljivih besed, kot sta bedno in zmešan. Med nasveti za nove študente pa je tudi, da naj se beli študentje izogibajo pogovorov z drugimi rasami, ker bi jih lahko pri tem užalili (tako imenovan “whitesplaining”). Po njihovo naj bi na ta način prišlo do neke oblike rasizma. Naj razume, kdor more. 

Nov program z imenom EVERFI, ki so ga sprejeli uradniki na Univerzi George Washington, študentom nalaga, da naj se izogibajo uporabe besed bedno in zmešan. Iz programa je razvidna vrsta socialnih scenarijev. V vsakem izmed scenarijev eden izmed študentov prekrši eno izmed pravil politične korektnosti.

Pred začetkom predavanj nujen program usposabljanja o politični korektnosti
Študenti na Univerzi George Washington so poročali, da je bil program usposabljanja na področju politične korektnosti obvezen, preden jim je bilo sploh dovoljeno, da jeseni pričnejo s predavanji. Eden izmed problemov, s katerim so študenti soočeni, je soočenje med belim študentom in njegovo prijateljico, ameriško domorodko, poroča ameriški Breitbart. Taylor, ki je belec, opazi, da njegova prijateljica Kai nosi turkizno in srebrno ogrlico. Zelo je lepa. Upam, da je nisi kupila pri Urban Mercantile. Ti prodajajo veliko nakita v stilu ameriških domorodcev. Prepričan sem, da namesto tega raje podpiraš umetnike, ki so ameriški domorodci, ne pa trgovinskih verig. Nihče ne bi smel tam nakupovati.” Program študente poučuje, da je Taylor izpadel zelo podcenjevalno in bi lahko zaradi svojih izjav izgubil prijateljico. Ob tem Taylorja celo obtožujejo izvajanja oblike rasizma.

Foto: Facebook

V drugem delu programa se učencem priporoča, da se izogibajo besedam bedno in zmešan. Izogibanje uporabi teh besed naj bi namreč pomenilo, da je človek informiran in spoštljiv. “Čeprav tega morda ne mislimo na tak način, uporaba besed, povezanih z identitetami, kot sta spolna usmerjenost in invalidnost, kot da sta negativni besedi, poveča stigmatizacijo marginaliziranih skupin,” še navajajo v poduk svojim študentom.

H. M.