Politična korektnost v najhujši obliki: Ameriška Univerza George Washington študentom svetuje izogibanje določenih pogovorov z drugimi rasami, ker bi jih lahko to užalilo

Foto: Facebook

Na univerzi George Washington študentom svetujejo, naj ne uporabljajo žaljivih besed, kot sta bedno in zmešan. Med nasveti za nove študente pa je tudi, da naj se beli študentje izogibajo pogovorov z drugimi rasami, ker bi jih lahko pri tem užalili (tako imenovan “whitesplaining”). Po njihovo naj bi na ta način prišlo do neke oblike rasizma. Naj razume, kdor more. 

Nov program z imenom EVERFI, ki so ga sprejeli uradniki na Univerzi George Washington, študentom nalaga, da naj se izogibajo uporabe besed bedno in zmešan. Iz programa je razvidna vrsta socialnih scenarijev. V vsakem izmed scenarijev eden izmed študentov prekrši eno izmed pravil politične korektnosti.

Pred začetkom predavanj nujen program usposabljanja o politični korektnosti
Študenti na Univerzi George Washington so poročali, da je bil program usposabljanja na področju politične korektnosti obvezen, preden jim je bilo sploh dovoljeno, da jeseni pričnejo s predavanji. Eden izmed problemov, s katerim so študenti soočeni, je soočenje med belim študentom in njegovo prijateljico, ameriško domorodko, poroča ameriški Breitbart. Taylor, ki je belec, opazi, da njegova prijateljica Kai nosi turkizno in srebrno ogrlico. Zelo je lepa. Upam, da je nisi kupila pri Urban Mercantile. Ti prodajajo veliko nakita v stilu ameriških domorodcev. Prepričan sem, da namesto tega raje podpiraš umetnike, ki so ameriški domorodci, ne pa trgovinskih verig. Nihče ne bi smel tam nakupovati.” Program študente poučuje, da je Taylor izpadel zelo podcenjevalno in bi lahko zaradi svojih izjav izgubil prijateljico. Ob tem Taylorja celo obtožujejo izvajanja oblike rasizma.

Foto: Facebook

V drugem delu programa se učencem priporoča, da se izogibajo besedam bedno in zmešan. Izogibanje uporabi teh besed naj bi namreč pomenilo, da je človek informiran in spoštljiv. “Čeprav tega morda ne mislimo na tak način, uporaba besed, povezanih z identitetami, kot sta spolna usmerjenost in invalidnost, kot da sta negativni besedi, poveča stigmatizacijo marginaliziranih skupin,” še navajajo v poduk svojim študentom.

H. M.

 • Olga101

  Zagovarjati je treba svobodo govora, kar omogoča ameriška ustava! Edini, ki širijo, sovraštvo so prav levičarji z “zavzemanjem” za razne norosti! Vemo pa, da je za vsem ščuvanjem le želja po oblasti!

 • xtc

  Sramota ob kateri se G Washingthon obrača v grobu saj sta Freedom of speach in Weapon Wellfaire temelja Ameriške ustavnosti.

  • RATATA

   Dokler so bili črnci še sužnji. Demokracija v narekovajih in s figo v žepu. Sokrat je demokracijo že davno tega krivil za marsikaj in to sedaj živimo.

 • RATATA

  Rasna nestrpnost na eni, in prepuščanje drugi rasi primat na drugi strani nikakor ne sovpadata s tako opevano integracijo.
  Največjo napako so storili Angleži, Francozi, Španci, Portugalci in drugi kolonisti imerialističnih držav, ko so s seboj na galejah vozili črnopolte afriške sužnje! Namreč: USA je tako spakedrana, da hočejo njeni voditelji za vsako ceno popolnoma spakedratu Evropske države z ustanovitvijo združenih držav EUrope.
  Takšen je bil tudi osnovi namen ustanavljanju in ob vseh širjenjih EU!

 • Dada

  Me zanima kdaj bo Mesec Luka stopil v kontakt z levičarji v ZDA, ha,ha,.ha. Tale urednik nima niti tri čiste o novinarstvu….

  • Clemen J.

   Je ze stopil, so bli skupaj v venezueli

 • stajerc5

  A smo Slovenci ze res tako “bedni” v slovenscini, da uporabljamo izraz “bedno”!????????

 • Povprečen Državljan

  Če je svoboda govora to,da zaničuješ,žališ,preklinjaš,groziš,lažeš,potvarjaš dejstva,pljuješ,zaničuješ vse in vsakogar,potem hvala za tako svobodo.In ja,Pravoverni sledilci Velike vodje,vas imam v mislih.Smilite se mi.In Bog vam odpusti,saj ne veste kaj delate.

  • slosin

   ti še usmiljenja nisi vreden…nakladač…

  • xtc

   Baje ste levi prvaki v tem zato imate levega fašista na sodišču zaradi zmerjanja in žaljenja.

 • samotoje

  Po razvrstitvi Global Ranking je ta univerza nekje okrog 250. mesta, torej ni ravno kaj posebnega. Morda se s takimi traparijami hočejo dokazovati in pridobiti več študentov. Je pa pomembno povedati, da univerze ne plačujejo davkoplačevalci in torej počnejo bedarije za svoj denar. FF in FDV se delata norca iz tistih, ki ju plačujejo.

 • Matt von Glanz

  Ko se povečuje kaos in boj vseh proti vsem, se v drzavi dviga stevilo pravil. Takrat je blizu konec ureditve. To je kitajska upravna modrost, morda je iz I-chinga.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!