fbpx

Levja mladiča sta v indijskem živalskem vrtu napadla skrbnika in ga ubila

Simbolična slika (Foto: iStock)

Skrbnika živalskega vrta v mestu Bangalore v Indiji je ubil in nato pojedel mladič belega tigra le nekaj dni po začetku njegovega dela. Družina 40-letnega Anjija pa zdaj zahteva odškodnino v višini 6515 evrov.

Po poročanju Daily Maila je bil Anji ubit v soboto v narodnem parku Bannerghatta na obrobju mesta Bangalore. Skrbnik, ki so ga zaposlili 1. oktobra letos, je čistil in urejal ogrado tigrov, ko sta ga dva mladiča napadla.

Tiger ni nikomur dovolil do žrtve
“Žrtev je pomagala skrbniku pri spravljanju mačk v njihov ograjen nočni prostor. Ko se je Anji obrnil, je nanj skočil mladič, saj ena od štirih glavnih vrat niso bila zaprta,” je dejal vodja živalskega vrta Santosh Kumar.

Po poročanju The Times of India ga je eden od mladičev videl v kletki in skočil nanj ter ga ugriznil v vrat. Napadu se je pridružil še en mladiček. Uradnik v živalskem vrtu je dejal: “Ko je Anji začel kričati, so se tigri razbesneli in ga odvlekli na safari. Podlegel je poškodbam.” Tigre so sčasoma odstranili, kar je bilo težavno, saj mama tigrov ni dovolila, da kdo premakne telo s tistega mesta. Ko jim je končno uspelo priti do žrtve, je bilo prepozno, saj je bil takrat že mrtev.

Sorodniki živalski vrt obtožujejo malomarnosti
Sorodniki žrtve so po napadu protestirali zunaj parka in od oblasti zahtevali 500.000 rupij (6515 evrov) ter jih obtožili malomarnosti. To pa ni bil prvi napad, pred dvema letoma so levi poškodovali vratarja, poroča Press Trust of India.

D. Š.