fbpx

Tako LGBT-lobi izkorišča 10-letno deklico, da se v stripu Racman Jaka upodablja gejevska vsebina!

Foto: Printscreen

LGBT-kampanja v Evropi dobiva nove razsežnosti. Na Nizozemskem namreč že otrok z dvema lezbičnima mamama in dvema homoseksualnima očetoma pritiska na založnika stripov, da naj v naslednjo številko stripa Racman Jaka vključi podobo istospolnega para.

Deklica Fenna je pritožbo izrekla v informativnem delu nizozemskega programa NOS in kritično opozorila, da v stripu, ki upodablja lik Jake Racmana, ni mogoče videti podob lezbijk in gejev. “Pregledala sem čisto vse.” 

Ob tem je izpostavila, da so njeni starši istospolno usmerjeni, zato je po njeno prav, da so vključene tudi njihove podobe, ki jih prikazujejo kot normalne. “V mestu Racmana Jake izgleda, da istospolni sploh ne obstajajo,” je dejala 10-letnica. NOS se je na kritike že odzval in sporočil, da je mlada aktivistka za socialno pravičnost govorila z glavno urednico stripov Joan Lommen, ki je povedala, da LGBT-likov umetniki preprosto nimajo v mislih med ustvarjanjem stripa.

Foto: Facebook

Zadostovali bi že LGBT-liki v ozadju
Deklica je odgovorila, da je to naravnost smešno, in dodala, da ne bi bilo potrebno posegati do te mere, da bi lik Pepe (Goofy) postal istospolno usmerjen, po njeno bi že zadostovalo, če bi se v ozadju pojavljali LGBT-liki. “Vseskozi je mogoče videti več parov, nekaj od teh bi bilo lahko istospolnih,” je prepričana 10-letnica.

Po navedbah ameriškega Breitbarta so Fenno odpeljali v enega izmed studiev na Nizozemskem, kjer rišejo stripe. Eden od ustvarjalcev pa ji je ob obisku pokazal ozadje za risanko, ki prikazuje spremembo podobe para za mizo, heteroseksualnega je namreč spremenil v homoseksualnega, kar je nazorno prikazal s pomočjo srčkov okrog njiju, da je več kot očitno, da sta istospolni osebi v razmerju.

Na začetku tega meseca je Disney predstavil svoj prvi mladoletni gejevski lik v otroški seriji Andi Mack, katere gledalci imajo povprečno 10 let. Leta 2017 so progresivni aktivisti pohvalili mrežo za prikaz lezbičnih staršev v animirani oddaji Zdravnica Pliško (Doc McStuffins), ki je namenjena predšolskim otrokom. Kakorkoli, LGBT-lobi ni bil pretirano navdušen, ko je Disney avgusta lani najavil, da bo vlogo glavnega istospolnega lika v filmu Križarjenje po džungli odigral heteroseksualni igralec Jack Whitehall. Ob tem pa so izpostavili, da na platnu vlada pravo pomanjkanje likov iz LGBT-skupnosti.

H. M.