fbpx

Lokalni prebivalci ogorčeni: Se za njihovimi hrbti pripravlja odprtje migrantskega centra?!

Migranti v BiH (Foto: Facebook)

Tudi v Bosni in Hercegovini migrantska kriza dobiva vse večje razsežnosti, v Bosanskem Grahovu pa so vse glasnejše govorice, da nameravajo županijske oblasti tam postaviti migrantski center. Pri tem naj bi razmišljale o treh možnih lokacijah, lokalni prebivalci pa takšnim načrtom ostro nasprotujejo.

Migrantska kriza tudi v Bosni in Hercegovini ne pojenja, ob tem pa se v Bosanskem Grahovu vse glasneje širijo govorice, da nameravajo oblasti zgraditi migrantski center. Čeprav do danes po poročanju portala Kamenjar tega še nihče ni potrdil, tamkajšnji občinski svet že glasno nasprotuje.

Obstajajo tri različne lokacije, na katere bi lahko namestili migrante
Martina Šarić iz Hrvaške neodvisne liste trdi, da v kraju daleč od oči javnosti poteka priprava na namestitev migrantov. Ena izmed treh lokacij, na kateri bi lahko namestili migrante, je predvojna žaga. Alternativi sta tudi bivša zgradba osnovne šole v Črnem Lugu in poslovna stavba nekdanje trgovske družbe.

Migranti v BiH (Foto: Facebook)

Občinski svet ostro nasprotuje namestitvi migrantov
Do navedenih neuradnih informacij so prišli tudi predstavniki grahovskih občinskih oblasti, namene glede namestitve migrantov pa podpira le malo prebivalcev tega kraja. Občinski svet zato odločno nasprotuje nameščanju migrantov v Bosanskem Grahovu. Podoben zaključek, ki se nanaša na namestitev migrantov na območju celotne županije, je na predlog županijskega ministra za notranje zadeve sprejel tudi kolegij vlade Hercegbosanske županije.

Rok Krajnc