fbpx

[Video] Na Irskem več kot 1.500 protestnikov na ulicah proti izgradnji novega azilnega centra

Shod proti izgradnji azilnega centra v Oughterard na Irskem (vir: twitter)

Okoli 1.500 protestnikov se je na Irskem v mestecu Oughterard udeležilo shoda proti načrtovani preobrazbi hotela Connemara Gateway v azilni center.

“Načrt bi preko noči za 20 odstotkov povečal prebivalstvo v Oughterardu,” je povedal okrajni svetnik Tom Welby. Na shodu proti preoblikovanju hotela v azilni center je sodelovalo več kot 1.500 ljudi, ki so korakali po mestnih ulicah.

Protestniki so prepričani, da majhno mestece nima primerne infrastrukture, ki bi lahko prenesla nenaden priliv migrantov. Med shodom po mestu so protestniki nosili znake z napisi proti azilnemu centru.

Na javnemu srečanju, ki se je odvijalo prejšnjo sredo, je po poročanju portala Voice of Europe večina prebivalcev glasovala proti migrantskemu centru. Neodvisni poslanec Noel Grealish je takrat zahteval razlikovanje med “dobrimi sirskimi kristjani” in “ekonomskimi migranti iz Afrike”, ki izkoriščajo sistem.

“To so ekonomski migranti. Ti ljudje, ki prihajajo sem iz Afrike, da bi parazitirali na sistemu tu na Irskem,” je povedal Graelish.

Ivan Šokić