[Video] Na Irskem več kot 1.500 protestnikov na ulicah proti izgradnji novega azilnega centra

Shod proti izgradnji azilnega centra v Oughterard na Irskem (vir: twitter)

Okoli 1.500 protestnikov se je na Irskem v mestecu Oughterard udeležilo shoda proti načrtovani preobrazbi hotela Connemara Gateway v azilni center.

“Načrt bi preko noči za 20 odstotkov povečal prebivalstvo v Oughterardu,” je povedal okrajni svetnik Tom Welby. Na shodu proti preoblikovanju hotela v azilni center je sodelovalo več kot 1.500 ljudi, ki so korakali po mestnih ulicah.

Protestniki so prepričani, da majhno mestece nima primerne infrastrukture, ki bi lahko prenesla nenaden priliv migrantov. Med shodom po mestu so protestniki nosili znake z napisi proti azilnemu centru.

Na javnemu srečanju, ki se je odvijalo prejšnjo sredo, je po poročanju portala Voice of Europe večina prebivalcev glasovala proti migrantskemu centru. Neodvisni poslanec Noel Grealish je takrat zahteval razlikovanje med “dobrimi sirskimi kristjani” in “ekonomskimi migranti iz Afrike”, ki izkoriščajo sistem.

“To so ekonomski migranti. Ti ljudje, ki prihajajo sem iz Afrike, da bi parazitirali na sistemu tu na Irskem,” je povedal Graelish.

Ivan Šokić

 • Andrej

  Irci so ugotovili, kako in kaj je s temi ilegalci. Mi si še vedno zatiskamo oči in ušesa, predvsem pa pamet.

 • Unikatna

  Za brezdomce in reveže pa hotela nikoli ne bi spremenili za njihovo bivanje. In si tudi želijo boljšega življenja…

 • xtc

  He,he,he na koncu pa bodo še Irci ugotovili ,da je Irishexit še najboljša variamta ,če ne želijo postati gero muslimanov in afrosov in ,da je treba z oblasti sterat razne socialistein anarholiberale,če nočejo biti sužnji v lastni državi.

 • Artur

  Pri nas bi bilo to v takšnem številu misija nemogoče slovenceljski strahopetni usraneti živijo v prepričanju, da se ni vredno tako protestniško in v takšnem številu izpostavljati zaradi par deset migrantov in nekaj azilnih centrov več na dan.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!