fbpx

London podira rekorde: V roku enega tedna že sedma smrt zaradi napada z nožem

Slika je simbolična (foto: EPA)

V vzhodnem predelu Londona je bila v zgodnjih jutranjih urah do smrti zabodena že sedma žrtev ta teden. London je tako letos z več kot 140 žrtvami nasilne smrti presegel rekord izpred enajstih let. Po domnevah naj bi šlo za obračune med tolpami.

V soboto, 21. decembra 2019 je londonska policija od 2h zjutraj prejela klic, da je v vzhodnem predelu Londona imenovanem Newham več ljudi udeleženih v pretepu.

V spopadu je bil poškodovan 29-letnik, ki je na mestu dogodka izkrvavel. Po poročanju Standarda je bil ob 2:44h razglašen za mrtvega. Čeprav naj bi njegove najbližje že obvestili o njegovi smrti, pa zaenkrat uradna identifikacija še ni bila opravljena.

Rekordno število smrti

V zvezi z incidentom je bil aretiran moški, predstavnik londonske policije pa ni želel razkriti dodatnih podrobnosti. “Trenutno poteka preiskava o okoliščinah,” so sporočili s policije.

https://twitter.com/metpoliceuk/status/1208300792022806528

To je že sedma nasilna smrt v Londonu samo v tem tednu. Po podatkih britanskega notranjega ministrstva je bilo v Londonu letos zabeleženih 141 umorov, kar je najvišje število od leta 2008. Independent poroča, da so bile vzrok smrti vseh sedmih ločenih incidentov vbodne rane.

Ivan Šokić