fbpx

Londonski islamistični župan: “Migranti naj se NE prilagodijo!”

Foto: EPA

Londonski muslimanski župan Sadiq Khan, ki vneto podpira Hillary Clinton, je šokiral ameriško občinstvo z besedami, naj se migranti ne asimilirajo.

Sadiq Khan, ki je Združene države Amerike obiskal kot zagovornik Hillary Clinton, je vse prisotne, milo rečeno, šokiral z izjavo, da se od migrantov, ki so prišli na Zahod, ne sme zahtevati prisilne asimilacije. Njegovo izjavo so kot vroče žemljice povzeli v ameriških medijih, kjer so izpostavili tudi Khanove povezave z radikalnim nacionalnim islamskim voditeljem Louisom Farrakhanom.

“Migranti ne smejo opustiti svoje kulture in tradicije”
Khan, ki je bil za župana Londona izvoljen maja 2016, je svoje potovanje po ZDA izkoristil tudi za blatenje republikanskega kandidata Donalda Trumpa. Khan je v svojem govoru za Hillary Clinton vztrajal: “Ena izmed lekcij z vsega sveta je, da pristop ‘roke gor’ pri socialni integraciji ne deluje. Potrebujemo pravila in institucije, ki bi migrantom nudile podporo za vključitev v kohezivne skupnosti. V izogib dvomom – ne mislim na asimilacijo, ampak na integracijo, tu je razlika. Ljudje, ki prispejo v naša mesta in državo, ne bi smeli opustiti svoje kulture in tradicije.” 

Je Khan pokop za Hillary Clinton?
Spletna stran breitbart.com poroča, da je bil londonski župan že večkrat tarča kritik, saj ga povezujejo z nekaterimi zaporniki iz najbolj zloglasnega ameriškega zapora Guantanamo pa tudi z znanimi muslimanskimi skrajneži v Veliki Britaniji. Predlagal je tudi prepoved nezakritih žensk na plakatih na londonski podzemni železnici, s čimer si je pridobil še dodatne nasprotnike. Vsekakor pa s svojo islamsko konzervativnostjo Hillary Clinton dela vse prej kot dobro reklamo in uslugo za zmago na volitvah.

M. S.