fbpx

Londonski župan bo dobil milo za drago: Po sramotenju Trumpa bo nad Londonom poletel njegov dvojnik balona v rumenem bikiniju!

Foto: YouTube

Potem ko je londonski župan Sadiq Khan povsem apatično reagiral, ko je med obiskom ameriškega predsednika Donalda Trumpa nad Londonom poletel ogromen balon, ki je upodabljal karikiranega jeznega dojenčka Trumpa, je tokrat sam doživel ponižanje. Protestniki bodo namreč v nebo spustili balon, ki prikazuje mrkega župana, oblečenega v rumen bikini. 

Organizatorji so preko interneta zbrali več kot 58.000 angleških funtov (64.103,45 evra), da bi izdelali dvojnika londonskega župana, kot odziv na balon jeznega Trumpa. Omenjeni balon, ki bo večji od Trumpovega, bo poletel na isti lokaciji v  Westminsterju v soboto zjutraj.

28-letni vodja trženja Yanny Bruere, sicer glavni idejni vodja za izdelavo balona, je za britanski Daily Mail povedal, da ga jezi, da župan zgolj skrbi za nabiranje lastnih političnih točk, namesto da bi se raje ukvarjal s hitro rastočim kriminalom. “Še posebej me je razjezilo, ko je v času obiska ameriškega predsednika v imenu Velike Britanije dajal izjave.”

Foto: Twitter

Prednost daje osebnemu sovraštvu
“Ne glede na to, kaj si kdo misli o predsedniku Trumpu, je ta še vedno vodja svobodnega sveta in kot takemu mu je potrebno izkazati spoštovanje položaja, zlasti v tako kritičnem času, ko se Velika Britanija ločuje od Evropske unije,” je povedal Bruere in dodal, da se zdi, da londonski župan daje prednost svojemu osebnemu sovraštvu do župana, namesto da bi deloval v dobro države.

Balon, ki prikazuje Khana oblečenega v bikini, se norčuje iz njegovega prvega ukrepa, ki ga je sprejel kot župan, ko je na podzemni železnici prepovedal izobešanje oglasov, ki prikazujejo nezdravo obliko telesa. Zmotila ga je namreč vrsta oglasov, ki so prikazovali žensko v bikiniju, poleg pa je bil napis: “Je tvoje telo pripravljeno na poletje?” Ob tem je Bruere pripomnil, da je naravnost nesprejemljivo, da je Khan med spustom balona, ki se norčuje iz Trumpa, govoril o pomenu svobode govora, medtem ko se je v preteklosti sam postavil v vlogo cenzorja vseh Londončanov. “Nikoli ne bi dovolil, da poleti balon, če bi se ta norčeval iz nekdanjega ameriškega predsednika Baracka Obame. Zdi se, da se svoboda govora uveljavlja le takrat, ko zagovarjate stališča, ki so po vaše sprejemljiva,” je poudaril Bruere.

N. Ž.