Macronove ideje za “evropsko prenovo”: Proti svobodi govora, suverenosti držav članic EU in vzponu nacionalizma

Francoski predsednik Emmanuel Macron (vir: twitter)

Francoski predsednik Macron je predstavil še eno vizijo Evrope. Kot vedno je francoski globalist napadel vzpon nacionalizma. Vzrokov, kot mu je v navadi, ni iskal, je pa zato predlagal uvedbo še dodatnih agencij po vsej EU, ki bi skrbele, da se stranke ne financirajo iz tujine, omejil bi svobodo govora in se boril proti klimatskim spremembam (najbrž z dvigom davkov).

“Državljani Evrope,” je začel svoj nagovor francoski predsednik Emmanuel Macron. To niti ne preseneča, če se spomnimo, da ob Macronovi izvolitvi ni igrala francoska nacionalna himna, temveč evropska. Tako tudi njemu ni mar za njegove lastne državljane, temveč sebe vidi v vlogi velikega razsvetljenega voditelja celotne Evrope.

Vsi drugi narodi, ki ga ne prepoznajo kot takega, pa so umazani nacionalisti, plebejci, ki ne vedo, kaj je dobro zanje, in nehvaležneži – tako obravnava tudi rumene jopiče, ki že 16 tednov protestirajo proti njegovi arogantni globalistični vladavini po celi Franciji.

Vsega so krivi Rusi
Nacionalisti po Macronovih besedah ne nudijo ničesar. Vsega pa so krivi Rusi, tako kot so v Sloveniji za levičarje vsega krivi Madžari. Za lastne neuspehe je vedno potrebno iskati krivca drugje. Macron bi iz tega razloga rad formiral Evropsko agencijo za zaščito demokracije, ki bo “državam članicam priskrbela evropske strokovnjake za zaščito volilnih procesov pred kiber-napadi in manipulacijami”.

George Soros (Foto: Twitter)

“V istem duhu,” nadaljuje Macron, “moramo prepovedati financiranje evropskih političnih strank s strani tujih sil.” Lahko rečemo, da je predlog naravnost fenomenalen. Hitro bomo lahko videli, kako gre globalistom v Evropi, ko se zapre pipica Georga Sorosa. Navsezadnje je Soros ameriški državljan. A nekako se nam dozdeva, da Macron ni imel v mislih Sorosa, temveč samo domnevno financiranje iz tujine “napačnih” strank, kakor v Franciji obtožujejo Nacionalni zbor Marine Le Pen.

Po štirih mesecih konstantnega bičanja, ki ga je Macron deležen s strani družbenih omrežij, se mu zdi ravno tako nujno, da vzpostavimo “evropska pravila za prepoved vseh pozivov k sovraštvu in nasilju na internetu”. Nekaj, kar je že tako zakonsko določeno v vseh državah EU. Domnevamo lahko, da si Macron želi širitve definicije “poziva k sovraštvu” na vse drugače misleče. Kakor je v zadnjih mesecih francoska oblast pritisnila na rumene jopiče, tako želi Macron zategovati celo Evropo. Vse v imenu “spoštovanja posameznika, ki je temeljni kamen naše civilizacije dostojanstva”.

Skupna mejna policija, skupen urad za azil, skupne kvote
Macron si ravno tako želi, da bi uvedli skupno Evropsko mejno policijo in Evropski urad za azil. Ob tem je poudaril, da bi vsi, ki so del schengena, morali spoštovati “zavezo odgovornosti (strožji nadzor meje) in solidarnosti (ena azilna politika z enakimi pravili za sprejetje ali zavrnitev)”. Vsaka država članica bi tako morala prispevati k temu pod avtoriteto Evropskega sveta za notranjo varnost. Ravno tako ne odstopa od ideje skupne evropske vojske.

Foto: epa

Za Macrona so “strateški interesi in temeljne vrednote” EU “okoljevarstveni standardi, zaščita podatkov in pravično plačevanje davkov”, sploh to zadnje je naravnost smešno, ko pomislimo, da je ravno napovedan dvig davkov sprožil proteste rumenih jopičev, ki niti po štirih mesecih ne ponehajo. Vseeno pa Macron v svoji sluzasti navadi postreže z najlepšim možnim sofizmom, ko se skuša približati nacionalistom in pravi, da bi EU morala privzeti strategijo favoriziranja evropskega v primerjavi s tujim.

Hitro se izkaže, da ostaja zgolj pri besedah. Njegovi pozivi k protekcionizmu pa so zvita retorika, ki igra na strune nacionalistov, a ni nič drugega kot slabo prikrit imperialistični globalizem. To se izkaže ob naslednjem predlogu evropske minimalne plače. Ta namreč ne bi bila začrtana kot enaka v vsej EU, temveč bi bila za vsako državo drugačna. Macronov seznam predlogov tako kar smrdi po odrekanju nacionalne suverenosti v prid bruseljskega diktata. Da za konec doda, da bi morali še naprej gledati proti Afriki in ji pomagati pri razvoju, samo razkriva, kam pes v resnici taco moli. Evropsko vlaganje v razvoj Afrike je financiranje francoskih interesov iz proračuna EU. Ob tem pa se Macron zgraža nad odhodom Velike Britanije iz EU. Čudimo se lahko, če bi ob realizaciji teh Macronovih mokrih sanj sploh kdo še ostal v EU.

Ivan Šokić

 • Stric iz ozadja

  Igrali sta obe himni tudi francoska. Sicer so si pa v tem vsi podobni. Za Macrona so za vse krivi Rusi, za levicarje Jansa in Orban, za desnicarje pa Kucan in Soros.

 • Franjo Trojner

  Mali Macron bi rad bil Napoleon.
  He, he, he socialistek Macronček ima res hude težave sam s seboj . Iz njehovih nastopov vun sili njegova narcisoidnost, ima komleks manjvrednosti ker je micen, tudi nobene samozavesti nima, zato ima staro babo za partnerico, utemeljitelj psihoanalize dr. Sigmund Freud bi mu še sto drugih komleksov in osebnostnih težav naštel.. Macron ne obvlada niti razmer v Franciji, ki gori, je v sporu z svojimi državljani, ki protestirajo ravno proti njegovi antifrancoski politiki, pa miceni narcisek na čelo EU rine.Svojih potomcev nima, pa bi rad družinam z otroci z teorijo spola pamet solil.
  Ta Macron je res čuden tiček, on, kot Napoleon niti približno ne bo nikoli in tudi na čelu EU bo samo na sveti nikoli. EU nikoli ne bodo ena država, kot si želijo globalisti, ki bi si samo zaradi lastnega dobička za vsako ceno radi podredili države/narode stare Evrope. Protievropska pilitika se je končala z odpisano Merklco, odpisanim Junckerjem in odpisanim Macronom, ki niti na čelu Francije več ne bo nikoli.

  • šmentanamuha

   Štos je v tem, da se Makaron nikamor ne rine sam od sebe, ampak ga rine naprej globalistična elita, zato tudi ne odstopi. On sam je navadna pička in se je ob prvih izbruhih protestov skrim svoji “mami” pod krilo in ga ni bilo na spregled. Pol so mu pa njegovi šefi rekli, da odstop ne pride v poštev in bodo že oni zrihtali te protestnike, on pa se mora pojavljati v medijih. Makaron je en navaden pajac brez pameti in brez jajc. Še naš Pahor je večji frajer.

   • Franjo Trojner

    Res je!

 • Amerikanc

  Makaron ne pozna osnov dialektike. To ga tepe že od takrat, ko se je zaljubil v svojo ostarelo učiteljico.

  • xtc

   On se ni zaljubil vanjo,on je rabil mamo drugače pa je mali homič,ki je Trumpa neprestano grabil za rit dokler slednjemu ni počil film in ga nasekal po sluzastih tacah,na Twitterju drugi dan pa zapisal kaj si misli o nadležnem žabarskem homotu.

   • pajot

    Točno. Makaron je mali fantek,ki ni razrešil Edipovega kompleksa. Takih pezdetkov je vse polno tudi v slovenski politiki.

 • xtc

  Macron vse hitreje z Gelo vred odhajata na odpad zgodovine z multikultarsko agendo vred.
  Purin je dejansko problem Evrope,vendar ni problem v smeri,ki jo riše Macron-UK ni odšlaiz EU zaradi Rusija-torej ne drži,marveč zaradi drugih nevarnosti,to kar klopota Macron pa bo Brexit samo še pognalo-to ,da se bodo Britanci odrekli svoje suverenosti,svojo floto in JE arzenal in vojsko pa dali pod komando bruseljskih birokratov,da jih bodo pretepali in pobijali je navadna norost,ki ne bo šla skozi.
  Isto bo z EU vojsko,,katere namen ni nič drugega,kot to ,da bi Bruselj na silo maenjaval z njo neposlušne izvoljene vlade enako bo s policijo.
  In ne nazadnje zagotovo ne Višegrajci,ne večina EU držav ne bo pristala na neomejen uvoz ilegalne drhali in vsiljevanje le te vsepovprek..
  EU evropska policija za meje?
  Ja ti bi množično spuščali ilegalno drhal masovno v EU in pazila,da kdo tega nebi preprečeval,seveda skupna azilna in še kaka politika,kjer bi kot po tekočem traku delili azil in državljanstva a ne belim in krščanom marveč le neuporabni drhali.
  Nadalje agencije za izkanje in preprečevanje sovražnega govora in nadzor- kaj vam naj zapišem ob tem?
  EU gestapo..
  Naj tole prevedem v razumljiv jezik;Macron bi levofašistično anarholiberalnimultikurtarski 5 Reich,v katerem bi bili staroselci sužnji, vsakaa kritika režima označena za sovražni govor,nadzor nad mediji in izjavami ljudi bi izvajal EU gestapo,EUSS(vojska) pa bi rušila in zapirala izvoljene predstavnike narodov in omogočala,da bi tja prošli multikultarji ,ki bi terorizirali narode.
  Kmalu bi v imenu demokracije in strpnosti začeli zapirati vse ,ki bi kritizirali oblast ali kar koli izjavili v nasprotju z nje agenso,na koncu pa bi se končalo z pobijanjem in genocidom EU SS nad tistimi,ki so proti “demokraciji oz 2teroriste”(staroselce”,katerim bi nato ,ko bi jih polikvidirali zaplenili premoženje in tja naselili ilegalce.
  Skratka,če to vzporedimo s Hitlerjem;je tole huje genocidno in zločinsko kot Adolfovopočetje.
  Se pa očitno vse bolj radikalno fašistično Macronovo vedenje in izjave pojavljajo zato,ker se EU narodi vse bolj upirajp multikultarjenju in ta kim kot sta on,Gela in Loeffen inker njihove stranke zaradi divjanj ilegalne in druge drhali in stiskanja EU narodov izgubljajo podporo ne zaradi Rusov.
  Bo pa tole nasilno vzpostavljanje 5 Reicha porinilo EU v razpad nato pa še v vojno,da se znormalizira.

 • ZatonMesecnikov

  Moron naj najprej da dober zgled, pa kaj stori proti temu, da se mu Afrika sprehaja po Parizu. Pa jih še kar vlači sem gor. Potem pa naprej.

 • Ryuk

  Macronove ideje so kot njegova žena: stare in jalove.

 • skorpijon93

  pa kaj bo ta globalist, utihne naj ! bravo janša , tako se govori !

 • Antonius

  Macron je nadebuden fantek, ki z babico odkriva seks.

  • pajot

   Hudič vedi,če ga ni odkrival tudi z mamico?

 • DEATH TO COMMUNISM

  Upam, da pokvarjenega gerontofila čimprej nekdo posprav!

  • Stric iz ozadja

   Lahko ga ti, da ne bos samo gobcal po forumih.

 • garfi

  ob vstopu v EU smo mislili da gremo na boljše
  gLobaListi in leWiČĆarji nam pripravljajo še nekaj hujšega kot je bila jugoslavija
  česarkoli se loti ta satanska zalega se spremeni v kri in solze
  €U prevare:
  boj proti rasizmu in sovražnemu govoru
  več povezanosti
  več solidarnosti
  skupna vojska
  itd itd
  vse do popolne izgube suverenosti in svobode

 • gorjanc

  Čisti jakobinski diktator,ki bi z GILJOTINO uveljavljal svojo ” revolucijo” E V R O P E J C E M !!!!!!!!!!!!!!

 • Olga101

  Macrona je treba z vsemi njegovimi zločinski idejami spravit za zapahe!

 • samsara

  “Skupna mejna policija, skupen urad za azil, skupne kvote…”

  NWO!

  • pajot

   Samo še skupne ženske manjkajo. Kar je tvoje,je tudi moje,kenede?

 • pajac debeli

  Komaj cakam na majske eu volitve, da zasede tretjino EU parlamenta ‘skrajna’ desnica.