Madžari izglasovali zakon o pridržanju vseh nezakonitih migrantov

Ograja na madžarsko-srbski meji (foto: epa).

Madžarski parlament je danes izglasoval avtomatično pridržanje za vse prosilce za azil v begunskih sprejemnih centrih na južni meji. “Nezakoniti migranti bodo morali v prihodnosti počakati na odločitev o njihovi prošnji za azil v tranzitnih območjih na meji,” je zapisano v zakonu, ki ga je madžarski parlament objavil na svoji spletni strani. Za zakon je glasovalo 138 poslancev, šest jih je bilo proti, 22 poslancev se je glasovanja vzdržalo. Zakonodajo so na Madžarskem pripravili v luči zadnjih terorističnih napadov v Evropi.

Kot predvideva nova madžarska zakonodaja, bodo sedaj pridržali ali namestili v sprejemne centra za begunce vse prosilce za azil, ki bodo vstopili na Madžarsko, kot tudi tiste, ki so že v državi. Na tak način jim bodo preprečili, da bi se, dokler bo njihova prošnja za azil v obravnavi, svobodno gibali po državi ali jo celo zapustili. Hkrati so na Madžarskem tudi skrajšali rok za pritožbo proti zavrnjeni prošnji za azil na tri dni.

Ograja na Madžarskem. (Foto: Epa)

Pristojne oblasti bodo morale nato pritožbo sodišču predati prav tako v treh dneh. Sodišča naj bi zaslišala prosilce za azil osebno v tranzitnih območjih ali prek telefona. Prav tako bo prošnjo za azil poslej mogoče na Madžarskem vložiti samo v tranzitnih območjih na meji. Madžarske oblasti bodo tudi lahko zaustavile azilni postopek, če prosilec za azil ne bo pripravljen podati izjave in bo zavrnil odvzem prstnih odtisov in fotografiranje.

M. P., STA

 

 • cosmosjasnovidec

  Tako se dela.Bravo Mađari kateri niso več Merkelci za copatarje.
  Stirati vso muslimansko teroristično hordo nazaj od koder se privleče.
  Naši tovariši od “pahorja,cmerarja” in tako naprej so pa danes prav tako sprejeli zakon,da bodo izvozili vse kamelotrajbarske musliče z “jankovičem”na čelu lastnoročno nazaj na mejo Grčije.
  Pahor si že urejuje njegovo Katrco,da bo čimveč prostora v njej.Hehe

  • Aktivist

   Pozivati k izgonu miroljubnih ljudi in političnih nasprotnikov je ksenofobija in rasizem!

   • Vince Blake

    Privleči si jih v svojo bajto pa neumnost.
    Sicer pa….malo si poglej kaj se dogaja na Švedskem, pa boš videl te tvoje “miroljubne ljudi”.
    A v svojo hišo si jih pa ne bi pripeljal?
    Bodi nam svetel zgled, luč spoznanja….kar korajžno. Morda ti pa sledimo….NOT!

 • totex39

  Tako je pravilno, da se vse azilne prošnje obravnavajo v tranzitnih območjih na meji. Ne pa tako, kot pri nas, ko se lahko špancirajo vse povsod po mestu in še luksozna stanovanja imajo na voljo.

  • cosmosjasnovidec

   Ja veš to je pa Slovenija katera se mora pokazati v najboljši luči saj je vsekakor ena najnaprednejših in bogatih držav na svetu.
   Njen največji ponos na celotni zemeljski obli je pa,da ji vladajo sami propadli tovariši komunajzarji z levičarsko podrejenimi ovcami pod sabo katere imajo še oprano toliko malo možganov kolikor so jih imeli.
   Zato se pa pravi “vsak levak je totalen bedak”.

   • karlina

    Bolje ne bi mogel in moral povedati.

 • Razocarana

  Pravilno. Tudi v svoj dom ne spuščamo tujcev za katere ne vemo kdo so in od kod so.

 • totex39

  Na tako migrantsko politiko, kot jo vodi Orban so lahko Madžari ponosni, ne pa tako kot naša levičarska greznica.

  • karlina

   itak

 • Olga

  Edino pravilno, saj se lahko le tako skrbi za varnost! Bravo Madžari! Pri nas bodo pa kmalu izselili državljane in jim ponudili njihova stanovanja!

  • karlina

   Saj jih ze ,draga Olga, ne bodo, kaj pa so drazbe , za manj, kot tisoč evrov, točno to.

 • orsa

  Vse čestitke madžarskemu predsedniku Orban-u.

 • WatsonForus

  bravo Madžari in Orban , ne pa naši jajaraji ki pod okriljem noči razvažajo migrante po Sloveniji. In kaj to pomeni , da bodo šli vsi v Slovenijo – Šefla jih bo kar sprejemal.

  • karlina

   itak

 • Unikatna

  Varnost je na prvem mestu in naši naj si jo vzamejo za vzgled! Azilanti se ne smejo sprehajati izven azilnih centrov, dokler teče postopek!!

  • karlina

   Škoda besed, da bi naši levičarski politiki kdaj pomislili na svoje drzavljane, škoda misliti na to, kajti pri nas jih zagovarjajo, oz. zivijo, kot v najboljšem hotelu, med tem, ko skoraj polovica SLOVENCEV zivi, oz. zivotari pod pragom revščine. ZALOSTNO, PA ŠE KAKO ZELO RESNIČNO !!!!!!

 • karlina

  BRAVOOOO MADZARSKA, NA ČELU S PRAVIM IN PSIHIČNO ZDRAVIM PREDSEDNIKOM ORBANOM !!!!!

 • SALZ

  Orban naj zamenja Junckerja edini normalni politik v EU

 • AxCrypt

  ‘Pomagajmo beguncem’ gotovo kmalu v luft … Sledili bodo Mirovni inštitut, Amnesty Slovenije in Slovenska filantropija.

  • Razocarana

   Jaz skozi ponavljam, če jih želijo naj si jih na svoj dom peljejo in jih živijo na svoj račun, ne pa da dobrodelnost vedno zahtevajo od drugih. In koliko kerelcev it Mirovnega inštituta, Amnesty in raznih drugih na tuj račun živečih organizacij, ter raznih wannabe zveznikov je pripravljeno odpreti svoj dom za migrante – niti eden. Če bi bili samo delček tako dobrodelni in humanitarni kot to zahtevajo od drugih bi vsak od njih imel saj enega že na svojem domu.

 • Aktivist

  Vi desničarji morate malo bolj vedet kakšnih politikov se je treba varovat.

  RESNICA O MARINE LE PEN. Preberite da boste razumeli ravnanje svoje poslanke v EU parlamentu.

  Včeraj ste me eni spraševali zakaj je Marine Le Pen skrajna desničarka. Članek od BBC to lepo pojasni.

  http://www.bbc.com/news/wor

  Treatment of immigrants in France is probably the standout, far-right policy of Marine Le Pen’s FN. And it is central to the party’s platform.
  Jobs, welfare, housing, schools, or any area of public provision should go to French nationals before they get to “foreigners”.
  The centre of gravity of French politics may have shifted to the right. But no other party has adopted favouritism across the social services – and it could breach the law.

  “She is upholding a policy that not only is thought by constitutional experts to be unconstitutional, but has been judged by the law to be unlawful,” says Prof Shields.
  In 1998, a National Front mayor, Catherine Megret, tried to implement a new policy that would give a family allowance to French or EU families, but not to other foreign families.
  “Did it stand up in court? No,” says Prof Shields. But, he says, so-called nativism remains central in Ms Le Pen’s platform.

  A ste razumel zdaj? Ne gre se toliko za to, da je proti radikalnemu islamu niti da je ostra v varnostnih vprašanjih in da hoče izstop iz EU. Največji problem je ker hoče, da bi tisti, ki so po rodu Francozi imeli privilegije pri zaposlovanju, dodelitvi stanovanj ipd To pa je protiustavno in je zato ksenofobna.

  • garfi
  • WatsonForus

   Največji problem je ker hoče, da bi tisti, ki so po rodu Francozi imeli
   privilegije pri zaposlovanju, dodelitvi stanovanj ipd To pa je
   protiustavno in je zato ksenofobna.
   ——————–
   A maš nostalgijo po Yugi ? ko si naši južni brati dobili takoj stanovanje – socialno – slovenčki pa so potrpežljivo čakali leta na to da so se jih usmilili!!!

   • Aktivist

    Ejj. Tudi v naši demokratični Sloveniji imajo vsi državljani enake pravice ne glede na svojo nacionalnost. Saj smo demokratična republika.

  • WatsonForus

   kok jih imaš pri sebi doma ?

  • Jojo

   Spokaj tvoj BBC nekam. Se popolnoma strinjam z le pen in tako bi moralo biti tudi pri nas. Prej poskrbeti za svoje sele nato za kozojebce…

  • šmentanamuha

   Dragi aktivist, tudi Avstrija je začela s to po tvoje ksenofobno politiko. In najbolj normalno je, da poskrbiš najprej za svoje ljudi. V svoji naivnosti misliš, da si napreden. To je ravno težava levičarjev. Obsedenost z nekim mavričnim svetom, ki ga ni in ga še dolgo ne bo, ker preprosto ni pogojev za to. Ti pa si eden od razlogov.

 • garfi

  BRITANSKI MUSLIMAN POZIVA MIGRANTE, NAJ PREPLAVIJO EVROPO
  https://www.youtube.com/watch?v=buqPzy2A5Mw
  PARIS RIOTS 2017 | Why The Media Is Silent | Marine Le Pen | The Death Of France | French Election
  https://www.youtube.com/watch?v=BkgZVK9QlxI

 • garfi

  eu je že uničena
  kmalu bo šlo za preživetje

 • Vrhovni sodnik

  Orbana na čelo EU.

 • sodnikisozločinci

  Za vas levičarje in posebej za aktivista, kakšnih politikov se je treba varovat. Resnica o “slovenskih” pravnikih, “slovenskih” levičarskih politikih in njihovih prizadevanjih za genocid nad slovenskim narodom, ki so ga njihovi vzorniki začeli leta 1941, nadaljuje ga pa zločinska klika Pahorja, Cerarja in Brgleza.

  Slovensko pravosodje in večina pravnikov, Vrhovno državno tožilstvo, Ustavno sodišče, Vrhovno sodišče in ostali se s podporo levih politikov že več kot 25 let delajo slepe ob 300000 truplih ljudi, zato da bi zaščitili morilce, njihove politične vzornike. To kaže na glavni skriti cilj slovenske levice in pravosodja, ki je ne samo pobiti Slovence s streli direkt v čelo (predmet navdušenja znanega pravosodnega cigana), ampak tudi s krampi in pometat v brezna.

  S pisanjem za nekaj časa končujem, obiskal me je prijatelj, da greva na pir – to je prvorazredna tema. Z drugorazredno temo – to je s pravosodnimi iztrebki in njihovim sranjem bom nadaljeval, ko spijem pir, kupim rože in jih podarim dragi. Aja, pa da ne pozabim ponarodele, zaničevanje zgoraj omenjenega pravosodnega dreka je zaželjeno in spoštovano.

 • sprehajalec

  Logičen ukrep, zloraba inštituta “azil” je prestopila vse razumne meje. Nekdo garba svojo doma v nekem “Garbistanu”, pa gre v Europo po azil z vso svojo žlahto.

  Urban je le prvi, ki si odkrito upa storiti kaj takšnega. Nikoli v zgodovini ni nekdo nekam šel na boljše, na meji rekel azil, pa se potem sprehajal po deželi, pa aktivisti so mu nosili hrano pa žepnino je dobil. Ne v razmerah, ko je naravni prirastek v delih sveta, odkoder prihajajo do 5x višji kot v Europi, odnos do inštitucij zakona, otrok, izobraževanja in podobnega pa srednjeveški.

  To preprosto ne gre. Levičar si pripravi nek zakon, kako obravnavati nekega Mandelo ali Alliendeja, če se pojavi na meji. Kaj mu pripada. Tukaj pa pride milijon afganistanskih, pakistanskih kmetov in so deležni tega zakona.

  Popolno nerazumevanje današnjega sveta in njegove različnosti.

 • lauraas

  Bravo!

 • šmentanamuha

  Orban bo v prihodnosti reševal naše riti, zapomnite si to. Eu je samo še Frankenštajn. To ni več naša prihodnost, čeprav sem tudi jaz glasovala za EU. Kmalu se bo videlo, da imam prav.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!