fbpx

Madžarska ministrica za pravosodje zagotovlja, da bodo nadaljevali s ščitenjem svojih in evropskih meja

Madžarska pravosodna ministrica Judit Varga. (Foto: FB)

Madžarska ministrica za pravosodje Judit Varga se je odzvala na predlog glede migrantskih tranzitnih območij generalnega pravobranilca Sodišča EU. Kot je dejala, je predlog brezpredmeten, ker takšna območja ne obstajajo več, zagotovila pa je, da bo država nadaljevala s ščitenjem svojih in evropskih meja. Na konferenci o prihodnosti Evrope, katere pobudnica je Evropska komisija, je sicer Varga izrazila mnenje, da bi morala biti EU skupnost močnih držav, ki bi morale ohranjati svojo raznolikost, vključno z judeo krščanskimi koreninami in vrednotami.

Ministrica za pravosodje Judit Varga je sporočila, da je po mnenju mandžarske vlade predlog generalnega pravobranilca Sodišča Evropske unije glede tranzitnih območij za migrante nesmiselna, saj takšna območja na Madžarskem ne obstajajo več. Priit Pikamae je objavil predlog v okviru postopka proti Madžarski glede omenjenih območij in glede madžarskea ravnanja v azilnih postopkih. Ministrica za pravosodje je še dejala, da predlog sledi pretekli sodbi, glede na katero je zadrževanje migrantov v tranzitnih območjih enako kot pridržanje.

Madžarska bo nadaljevala s ščitenjem svojih in evropskih meja
Ministrica je po poročanju About Hungary še dejala, da je prav v skladu z navedeno sodbo Madžarska tranzirna območja ukinila. “Madžarska vlada bo nadaljevala s ščitenjem svojih in evropskih meja in bo storila vse, kar je v njeni moči, da prepreči ponoven nastanek migrantskih koridorjev,” je še dejala.

Foto: iStock

EU bi morala ohraniti svojo raznolikost, vključno z judeo krščanskimi koreninami in vrednotami
Na konferenci glede prihodnosti Evrope, katere pobudnica je Evropska komisija, pa je Varga predstavila odlično priložnost, da se EU zbliža s svojimi državljani. Medtem, ko je pandemija spremenila prioritete, se skupnost ne bi smela odreči svoji viziji o močni Evropu in tudi Madžarska se strinja, da bi morala biti EU skupnost močnih držav.

“EU mora ohraniti svojo raznolikost, vključno z judeo krščanskimi koreninami in vrednotami,” je poudarila.

Rok Krajnc