fbpx

Madžarska postala najvarnejša država tudi za Jude

Judi na Madžarskem (vir: twitter)

Medtem ko po Evropi narašča število primerov nasilnega antisemitizma, Madžarska ostaja varna država, v kateri se Judom zaradi strahu za lastno varnost ni potrebno ozirati preko ramena.

Bruselj se je spravil nad madžarskega premierja Viktorja Orbana zaradi njegove nepopustljivosti pri zaščiti zunanjih mej pred migranti ter njegovega vztrajnega zavračanja migrantskih kvot. A kot kažejo podatki, je nadzor mej učinkovit ukrep, ki po poročanju Breitbarta preprečuje etnične napade.

Judje v Budimpešti živijo v miru. Približno sto tisoč Izraelcev ima dvojno madžarsko državljanstvo, številni med njimi pa imajo v državi tudi svoje nepremičnine in redno glasujejo na madžarskih volitvah. Orban je eden redkih neomajnih podpornikov Izraela v EU. Nedavno so ravno Romunija, Češka ter Madžarska z vetom preprečile obsodbo ameriške selitve veleposlaništva v Jeruzalem s strani evropske skupnosti.

Orban ščiti Madžare
Orban po trditvah Davida P. Goldmana v Izraelu vidi državo, po kateri se lahko zgleduje. Madžarska je namreč majhna država, ki ji v naslednjem stoletju grozi “demografsko izumrtje”, Izrael po drugi strani pa je majhna država, ki je ohranila svojo identiteto navkljub ogromnim silam, ki ji stojijo nasproti.

Madžarski premier Viktor Orban (Vir: Twitter)

Izrael bi moral biti “svetilnik za narode, ki se trudijo ohraniti lastno identiteto in kohezijo navkljub demografskemu valovanju in pritiskom globalizacije,”  je zapisal Goldman. Še posebej, ko se v notranjo politiko vmešava utopistični plutokrat, kakršen je George Soros. Ta je v zadnjih treh desetletjih preko svoje fundacije Open Society zmetal preko 400 milijonov. Vse to ni preprečilo madžarskim volivcem, da ne bi Orbana na zadnjih volitvah nagradili z dvotretjinsko večino.

Uspehi govorijo zase
Orbanovi uspehi govorijo sami zase. Odkar je v državi uvedel enotno davčno stopnjo, Madžarska beleži štriodstotno gospodarsko rast, medtem ko je brezposelnost 3,9-odstotna. Znaki blaginje so vseprisotni. Madžari v Orbanu vidijo heroja, ki se ni pripravljen odreči madžarski suverenosti zaradi pritiskov EU v zvezi z imigracijo. Soros po drugi strani velja za levičarskega utopističnega plutokrata, ki želi kupiti državo.

Medtem ko je drugod po Evropi Jude strah pred islamističnimi napadi, je pomanjkanje muslimanov na Madžarskem glavni vzrok judovske brezskrbnosti v državi. Ameriški konservativci bi morali po Goldmanovem pisanju biti pozorni na to, da evropske elite prezirajo ameriškega predsednika Donalda Trumpa, medtem ko ga v srednji in vzhodni Evropi obožujejo. “Napadanim evropskim nacionalistom vzhodne Evrope je Trump v navdih.” Tako Američani kot Judje pa bi se po njegovem mnenju morali zavedati, kdo so njihovi resnični zavezniki.

Ivan Šokić