Madžarska pravosodna ministrica Judit Varga: Levičarski NVO-ji bi Evropo spremenili v celino priseljencev!

Madžarska ministrica za pravosodje Judit Varga. (Foto: epa)

Že tako razdrobljena Evropska unija se sooča z novim valom migracij, saj je Afriko pesti lakota, opozarja pravosodna ministrica Judit Varga. 

Madžarska pravosodna ministrica Judit Varga je prepričana, da je že prvi migrantski val leta 2015 razdelil EU na dva dela, sedaj pa se migranti spet kopičijo ob južni madžarski meji. Ob tem poudarila, da se zaradi gospodarskih izzivov, s katerimi se sooča Evropa, malo govori o priseljevanju, vendar pa se na južni meji že pojavlja kriza, ki je podobna migracijskemu valu iz leta 2015, poroča Remix News.

Zaradi prehranske krize v Afriki lahko pričakujemo, da bi v prihodnjih tednih in mesecih na Madžarsko in v Evropo prišlo na sto tisoče ljudi, kar bo dodatno povečalo migracijski pritisk. Obenem je opozorila, da še vedno delujejo politične interesne skupine, ki si Evropo prizadevajo spremeniti v celino priseljencev. Kot poudarja, je EU razdeljena zaradi migracij.

Afriški ilegalec na madžarski meji. (Foto: epa)

Prepričana je, da lahko le z okrepljeno zaščito meja zagotovimo preživetje naše tisočletne kulture, tradicij in vrednot. Zaradi vse bolj agresivnih ilegalcev in nenehnega aktivizma levičarskih nevladnih organizacij, se je madžarska vlada odločila še dodatno utrditev južne meje, saj je potrebno poskrbeti za varnost madžarskega prebivalstva. V prvem koraku bo ustanovljena posebna obmejna policija.

Cilj je jasen: Ohraniti varnost države in njeno kulturno identiteto
Njena posebna naloga bo varovanje meja in zaščita pred nezakonitimi migracijami. Zahod je Madžarsko opominjal zaradi postavitve ograje na meji, ki pa se je izkazala za upravičeno. Ni minilo dolgo časa, da so številne evropske države pozdravile zaprtje madžarske meje in ga celo podale kot zgled, ki mu je treba slediti. Njihov cilj je preprost in jasen: ohraniti varnost države in njeno kulturno identiteto z dolgo zgodovinsko tradicijo.

Madžarski vojaki na madžarsko-srbski meji. (Foto: epa)

Domen Mezeg