Madžarska v bran svobodi govora: Pravosodna ministrica napovedala oblikovanje delovne skupine, ki bo poskrbela za zaščito svobode govora na socialnih omrežjih

Madžarska pravosodna ministrica Judit Varga (vir: Facebook)

Madžarska pravosodna ministrica Judit Varga je minuli vikend naznanila, da bodo začeli s preiskavo o cenzuri političnih mnenj na socialnih omrežjih na Madžarskem in v EU. Madžarska si namreč prizadeva za čim večjo svobodo govora, sami silicijevi velikani pa nimajo pravice vzeti svobode govora madžarskim državljanom.

Madžarska pravosodna ministrica Judit Varga je na Facebooku napovedala, da se bo formirala delovna skupina znotraj njenega ministrstva, katere naloga bo “raziskati možnosti za pravno okolje, ki bi zagotovilo transparentnost ponudnikov socialnih medijev – tako na ravni EU kot na nacionalni ravni”.

Kakor stvar vidi Varga, namen socialnih omrežij ni vmešavanje v volitve, kar pomeni, da nimajo pravice, da bi posameznikove politične komentarje lahko cenzurirali. Socialna omrežja “morajo biti transparentna in se držati pravil demokracije. Morajo ubogati.”

Az Igazságügyi Minisztériumban létrehozunk egy munkacsoportot, amely azt vizsgálja, milyen lehetőségek vannak nemzeti és…

Gepostet von Varga Judit am Sonntag, 11. August 2019

Medtem ko je francoski predsednik Emmanuel Macron od silicijevih velikanov po poročanju Breitbarta zahteval, naj cenzurirajo “sovražni govor” v Franciji, in Rusija po pisanju Reutersa zahteva cenzuro nelegalnih protivladnih protestov, so Madžari tisti, ki od silicijevih velikanov zahtevajo svobodo govora za uporabnike socialnih omrežij.

Kdo je na strani svobode govora in kdo je v resnici totalitarec?
Tu lahko v praksi vidimo, kdo je na strani svobode govora in kdo je v resnici totalitarist. Namreč, enako kot Francija je tudi EU v zadnjih letih pritisnila na socialna omrežja, naj odstranijo “sovražni govor”, in predstavila denarne kazni v višini 50 milijonov evrov za korporacije, ki se te direktive ne bi držale.

Ivan Šokić

 • skorpijon93

  hura za vzhodno evropo !!! madžarska si tako kot ostale višegrajske države NE uvaža muslimanov, bosancev, albancev ipd,…. zato pa imajo mir in red ¨! muslimanov na madžarskem je po zadnjih podatkih iz leta 2016 manj kot 0.4 % delež, v Sloveniji za primerjavo 3,8 %, na zahodu pa 5 in več %

 • skorpijon93

  stopnja revščine se na madžarskem uspešno zmanjšuje,še leta 2015 je pod pragom revščine živelo 15 % madžarskih prebivalcev, v lanskem letu pa 12,8 %, z pozitivnimi trendi vlade FIDESZ nas v naslednjih letih dohitijo ali celo prehitijo tudi po kupni moči, v letu 2018 je pod pragom revščine živelo 13,3 % prebivalcev slovenije za primerjavo , najmanj revnih je na Češkem 9 %

 • skorpijon93

  ČEŠKA NI MULTIKULTI, ni problemov !!

 • skorpijon93

  saj dobite džamijo v lublano ane, bo fajn, dobite multikulturnost, to ste si želeli !?? Zoki vas ma rad Lublančani

 • antimur

  Najbolj primitivna in zaostala bitja so muslimani, zato pa rinejo tja, kjer je doma najbolj pokvarjena, zaostala in primitivna komunajzerska politika, ali še bolj kučanistična, ki je nadgradnja stalinizma, to je vsekakor zaenkrat še okupirana Slovenija.

  • skorpijon93

   itak , poglejmo v Slovenijo, Slovenske izobražene državljane v tujino, zanemarjanje rodnosti, potem pa uvoz bosanskih, albanskih migrantov , super prihodnost , bravo ! še v jugoslaviji ni bilo tako, niti približno, poglej koliko je priseljencev pri nas, fuj fuj !

 • skorpijon93

  ja madžari si ne uvažajo albancev, bosancev, v javnih ustanovah ne iščejo prevajalce , ne prilagajajo se niti približno nobenemu, so ponosen in trden narod, ki ima zelo svetlo prihodnost, seveda pa imajo ravnotako demografske težave izseljevanja kakor slovenija, a to rešujejo povsem drugače, ključna je miselnost , v sloveniji pa pri delodajalci veleva miselnost da je čimbolj poceni, čimveč izstisniti z čim manj denarja, če pa komu kaj ne ugaja pa lahko gre drugam, z takšnim razmišljanjem smo adijo !

 • Lisjak

  To,da na veliko cenzurirajo ni nič novega še hujši je to česar ne poročajo kot na primer,da Nemška parlamentarna komisija preiskuje Ursole vo der Leyen,ker je samo v šestih mescih tega leta zagonla 115 milijonov evrov za neka svetovanja.Sedaj na veliko debatirajo ali jo lahko pokličejo na odgovornost kot predsednico EU komisije.

  • RATATA

   Saj se je takoj vedelo, da je ursula von prvovrstna prasica, ko so z njo nadomestili gorečega borca za uničenje bele rase timermansa!
   Poglej samo, kako je sfukala nemško vojsko…, EUropski bo pa dala komando “UNIČI VSE, KI SE BORIJO ZA NACIONALNE DRŽAVE!!”

 • xtc

  Bodimo realni;Kučan je čisti bDEMOKRAT,kot Tito,Stalin,Mao,Pol Pot,Ho Shi Mihn ,Castro ipd Demokrati.
  Tako ,da dvomov ni.

 • +Slovenec

  Madžarska oblast je dobra, ščiti svoj narod, Orban mi je všeč, ker si upa pošiljati EU v p. m. zaradi migrantov.

  Vsaka naša oblast (tudi Janševa!!!) je obratna, gleda domobranstva, domoljubja je (skoraj) na zadnjem mestu na tem planetu. Vse naše dosedanje (in sedanjega) premierje bi bilo treba postaviti ob zid in… uporabite domišljijo.

  • Kapodistrias

   O domobranstvu samo najbolje!

  • tomnidari

   Pok. dr.Bajuk si tega zagotovo ne zasluži, pa vsaj za njegovo prvo vlado tudi Janša ne!

 • if

  Ministrica govori o svobodi govora, slovenski levičarji govorijo o sovražnem govru.
  Razlika generira svobodno Madžarsko!

  • Kapodistrias

   Naj živi Madžarska! Naj živi Orban, zame politik št. 1 sodobne Evrope.

   • Drago

    Što je više kleveta i laži, Orban nam je miliji i draži !

 • Sonce
 • črnaovca

  Bravo tole je tako kot bi spustil mačka med salame

 • Salamamljeko

  Ne vrjamem niti Orbanu niti Macronu.

 • Aleks Menard

  Zame kar me boli mi paša za zavedanje a politikom ponavadi ne paša resnica ker so brez napak

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!