Maerskova tovorna ladja znova izgubljala kovinske zabojnike na odprtem morju – tokrat kar 260!

Datum:

Tovorna ladja družbe Maersk, je na potovanju preko Tihega oceana izgubil kar 260 kontejnerjev. Menda pa to ni prva tovrstna nesreča. Leta 2021 Maersk Line poroča že o drugi večji izgubi zabojnikov z ene od svojih ladij. Tragični dogodek se je pripetil na rednem potovanju, v bližini Japonske. 

Kot navajajo viri je bila ladja na poti od Xiamena na Kitajskem proti Los Angelesu v Kaliforniji, v ZDA. Poročilo še pravi, da je posadka na varnem, medtem ko si prizadeva oceniti obseg izgub in najti primerno zatočišče. Sredi razburkanega morja so enajst let stari ladji, registrirani na Danskem, odpovedali motorji, zaradi česar ni mogla manevrirati in se je začela nevarno nagibati. Poročilo navaja, da je Maersk med nesrečo izgubil 260 zabojnikov. V času nesreče je ladja potovala preko Pacifika proti vzhodu mimo Japonske, poroča morski

Plovilo je ob tem spremenilo svojo smer proti najbližjemu azijskemu pristanišču, ki je sposobno ukrepati v primeru takšne situacije. Kot so v podjetju še navedli, je delovanje in varnost njihovih plovil, njihova prioriteta, zato nameravajo sprejeti vse potrebne ukrepe za zmanjšanje pojavitve podobnih nesreč v prihodnosti. Vendar pa ne gre za prvo tovrstno nesrečo podjetja. Pretekli mesec je ena od njihovih ladij izgubila kar 750 tovrstnih zabojnikov, ki je potovala po enaki poti. Ta ladja je bila preusmerjena v Mehiko, v pristanišče Lazaro Cardenas. 

Tovorna ladja družbe Maersk, ki je na Tihem oceanu izgubila 260 kovinskih zabojnikov. (Foto: morski)

Nedavno pa smo poročali o še eni ladijski nesreči. Nov videoposnetek, ki ga je v javnosti objavilo turško ministrstvo za promet, prikazuje dotrajano ladjo za razsuti tovor, ki se je v nekem trenutku prepolovila zaradi razburkanega morja. Tragični dogodek se je pripetil v neposredni bližini turške obale Črnega morja.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Rutte dobil podporo ZDA pri kandidaturi za generalnega sekretarja Nata

Ameriški predsednik Joe Biden je za novega generalnega sekretarja...

Levi mediji napadli kmete s “potujočo razstavo”

Kmetje se zaradi nevzdržnih razmer za kmetovanje zbirajo po...

Zala in Boris Tomašič prihajata v Kozje

Voditelja oddaj Kdo vam laže in Signal, Boris ter...

Tihotapca prevažala kar 36 ilegalcev

Novomeški in brežiški policisti so prijeli tihotapca ljudi s...