Manfred Weber: “Politiki, osumljeni vpletenosti v koruptivne posle in povezanosti z domnevnim naročnikom umora malteške novinarke, bi morali takoj prevzeti politično odgovornost!

Foto: epa

Na kongresu največje evropske politične stranke Evropske ljudske stranke (EPP), ki te dni poteka v Zagrebu, so pozdravili nedavno aretacijo enega najbolj znanih podjetnikov na Malti, povezanega z umorom preiskovalne novinarke Daphne Caruana Galizia, ki se je pred smrtjo ukvarjala z razkrivanjem korupcije, v katero so vpleteni kako malteški podjetniki kot tudi politiki. 

V luči aretacije podjetnika Yorgena Fenecha so izpostavili, da mora pravni postopek brez kakršnegakoli odlašanja zagotoviti, da bo zadoščeno pravici.

Predsednik poslanske skupine EPP v Evropskem parlamentu Manfred Weber je v govoru na kongresu povedal, da je govoril z vodjo Nacionalistične stranke (Partit Nazzjonalista) na Malti Adrianom Delio in izrazil podporo pozivom stranke, kot tudi civilne družbe, da se pozove k prevzemu politične odgovornosti na Malti.

Spomnimo. Malteška novinarka Galizia je umrla v sumljivih okoliščinah, v eksploziji njenega avtomobila, kjer je bilo ugotovljeno, da je šlo za izredno močno plastično razstrelivo semtex. Novinarka, ki je bila brez dlake na jeziku, je sprožila preiskavo o t. i. “panamskih dokumentih”, v katerih so bili razkriti korupcija na Malti, pa tudi številni korupcijski škandali po vsem svetu. Smrt novinarke je med ljudmi sprožila val ogorčenja in zahteve, da je treba umor temeljito preiskati in na vsak način najti odgovorne zanj.

“Seveda je potrebno spoštovati pravni postopek, vendar je to ločeno od politične odgovornosti. Ta škandal se ne sme še naprej širiti”, je izpostavil Weber in dodal, da je potrebno takojšnje politično ukrepanje, da bo zadoščeni pravici. “Politiki, osumljeni vpletenosti v koruptivne posle in povezanosti z domnevnim naročnikom umora novinarke, bi morali takoj prevzeti politično odgovornost,” je po poročanju Press Club Brussels Europe poudaril in dodal, da bo skupina EPP še naprej spremljala dogajanje na Malti in pozivala k političnim ukrepanjem.

Hana Murn

 • Andrej

  Pravilno, tako se dela.
  Ma pa tako, čisto brez veze, zaradi blebetanja zanima: kdaj boste ugotavljali moralno, politično, ekonomsko… odgovornost tistih, ki so v EU uvozili na milijone ilegalcev?

 • RATATA

  weber se na zimo pripravlja, da ga ne bo zeblo v ksiht.
  Ko mu brada zraste, si bo pa brke obril in izjavil, zdaj sem šerijatar!

  • Felikss_AH

   A mi bereš misli?

   • RATATA

    si imel včeraj god?

    • Felikss_AH

     Njet

 • Felikss_AH

  “Politiki, osumljeni vpletenosti v koruptivne posle” … Maine Libste Herr Weber… 75% EU parlamenta in skoraj celotna Bruselsska birokracija je vpletena v koruptivne posle… lahko začneš že pri Sorosu… in tistih ki so na njegovi plačilni listi… pol pa še naprej

 • Unikatna

  Ne samo za umor malteške novinarke, se za vse ostalo. Bruselj bi moral korupcijo preganjati, pa je veliko korupcije prav v EU parlamentu!

  • rrrrr

   Si predstavljate, da bi Manfred Weber nekaj takega izjavil o Sloveniji
   “Politiki, osumljeni vpletenosti v koruptivne poslein povezanosti z domnevnim naročnikom umora direktorja Kemijskega Inštituta dr. Jamnika, bi morali takoj prevzeti politično odgovornost!”
   Malo morgen !.
   Weber in EPP sta v veliki meri žalostna povečava Tonina in NSI: ena sama sluzava politična korektnost, sprejemljiva za vse in škodljiva za lastne ljudi. V nazivu krščanska, v resnici izdajalska.

 • pajot

  Weber,pička pokvarjena…nadaljevalec merkline politike…

 • Ivan Ivanovič

  Tipičen sluzast evrobirokrat.

 • Ivan Ivanovič

  Vsem fašističnim globalistom je treba povedati, da so izdajalci Evrope in Evropejcev in naj se poberejo! Tudi Webru!

 • Olga101

  Prav tako Sorosovi plačanci, saj gre za v nebo vpijoči politično korupcijo!

 • Ivan Ivanovič

  Manfred Weber: “Politiki, osumljeni vpletenosti v koruptivne posle in povezanosti z domnevnim naročnikom umora malteške novinarke, bi morali takoj prevzeti politično odgovornost!
  ***
  Kaj pa fašiglobalistični politiki, ki so osumljeni načrtnega kulturocida in etnocida, ki v perspektivi pelje v genocid na Evropejci, kaj bi morali storiti?

 • Andre Frass

  Weber,ki je na veliko lobiral za Marakeš naj bo samo tiho. Ni nič boljši od albanofajonke

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!