fbpx

Maroški migrant se je slekel in z nožem grozil prebivalcem italijanskega mesta

Foto: iStock

Iz sosednje Italije prihajajo novice o aretaciji 25-etnega migranta. Policisti so v Torinu aretirali maroškega državljana po tem, ko je ta v nekem trenutku popolnoma gol pričel mahati z nožem nad domačini in s tem povzročil paniko. 

Do incidenta je prišlo na trgu Piazza Vittorio Veneto v središču mesta na severu Italije v nedeljo zvečer. 25-letni migrant je pred tem vstopil v lokalno brazilsko restavracijo, kjer je ukradel velik kuhinjski nož.

Lastnik restavracije ga je poskušal zaustaviti
Po tatvini noža je lastnik restavracije poskušal zasledovati migranta, hkrati pa je o tem opozoril policijo in policistom podrobno opisal izgled predrznega 25-letnika. Policisti so se v nekem trenutku uspeli približati Maročanu na Piazza Vittorio Veneto in si prizadevali, da bi ga prepričali, naj vendarle odloži nož. Namesto da bi migrant upošteval ukaz policije, je policijo poskušal napasti. Napadel pa je tudi nekaj nekaj bližnjih avtomobilov, poroča italijanski časopis Il Giornale.

Policija je golega migranta sčasoma uspela obkrožiti in razorožiti ter ga pridržati, saj je množica domačinov postajala vse bolj razburjena, sporočajo iz policije. Obtožen je javne nečednosti, tatvine in storitve poskusa poškodbe. Lokalna policija je povedala, da nikakor ne gre za osebo, ki bi imela čisto preteklost. Ima že namreč kazenski dosje in jim je dobro znan, poroča ameriški Breitbart.

Ne gre za osamljeni primer
Omenjeni incident, ko je migrant, oborožen z nožem, grozil ali napadal domačine v italijanskem mestu, nikakor ni osamljeni primer. Junija je namreč policija ustrelila 44-letnega moškega iz afriške države Gane po tem, ko je domačinom v bližini glavne železniške postaje v Rimu Termini grozil z nožem. Policist, ki je ustrelil migranta, se je kasneje znašel v preiskavi, s čimer se nista strinjala predstavnik lokalnega policijskega sindikata in vodja stranke Liga Matteo Salvini. Le nekaj mesecev pozneje je 26-letnik iz Somalije izvlekel nož v mestu Rimini po tem, ko so ga septembra na lokalnem avtobusu pozvali, da pokaže svojo vozovnico. Zabodel je štiri ženske, šestletnega otroka pa je porezal po vratu, preden ga je policija končno uspela pridržati.

Kljub epidemiji pa število migrantov v Italiji še naprej raste. Skoraj 700 ilegalnih migrantov je denimo samo v prejšnjem koncu tedna prispelo v kalabrijsko pristanišče Crotone na jugu Italije, poročajo lokalni mediji.

Nina Žoher