fbpx

Med novoletnimi prazniki novi napadi islamistov v Evropi

Foto: EPA

Džihadistične privržence je skupina podpornikov pozvala, naj v času božično-novoletnih praznikov v Evropi izvedejo več napadov, med drugim tudi na tržnicah in v bolnišnicah. Muslimane pozivajo, naj se izognejo krščanskim praznovanjem. 

Fundacija Nashir Media, ki podpira Islamsko državo, je na spletu objavila sporočilo s fotografijami borcev s pištolami in noži, Dedkom Mrazom, jelenom in božičnim drevescem, poroča agencija Reuters.

Njihova praznovanja, druženja, klubi, tržnice, gledališča, kinodvorane, nakupovalna središča in tudi bolnišnice so najboljše tarče za vas,” navaja spletno sporočilo islamističnim tako imenovanim volkovom samotarjem v Evropi. Sporočilo tudi navaja, da bo IS “zamenjal ognjemete s pasovi z eksplozivom ter eksplozivnimi napravami in njihovo petje in ploskanje spremenil v jok in žalovanje.

Do poziva prihaja v času, ko so v več evropskih državah po terorističnem napadu v Berlinu okrepili varnostne ukrepe. Odgovornost za napad, v katerem je Tunizijec Anis Amri s tovornjakom zapeljal na božični sejem in pri tem ubil 12 ljudi, je prevzela Islamska država.

B. J., STA